A gravitációs erő/tömegvonzás gyorsabb a fénynél?
Ebben most tévedtél Benko így még az általánosban se de a középiskolában se tanították- sehol ilyesmit nem olvashatsz, csak saját fogalmazásom saját megtapasztalásom.
"Láttam" a Földünkön meglévő a Fekete energiát és láttam a Fehér energiát is.Mind kettőt a saját helyén. Az egyiket a föld anyagában, a másikat pedig a a Föld Magjánál. Megtapasztaltam energiájuk erejét és a sebességük különbségét is.
Szóval az a Higgs bozon amiért milliárdokat költenek el a svájci "bunkerben" (a magyarok is 7 milliárd euró körül adtak bele,) az itt van a talpunk alatt is, és az maga a fekete energia.
De ezt nem tanítják, ez a saját megtapasztalásom, és csak elmeséltem neketek
ÉS MÉG VALAMIT TENNÉK HOZZÁ...
Az eddigi eredmények azt mutatták, hogy nem oldották meg fizikusok még mindig, az alapvető gravitációs kérdést. Dilemmájuk megoldására, a svájci „bunker-kiséleteiktől” vártak megoldást. A gravitációs hullámok észlelésére tett jelenlegi erőfeszítéseik, amelyek eddig is csak Einstein jóslatain alapultak, bizonyos ponton csődöt kell mondania, mert nem foglalja magába, az eleve TESTTEL rendelkező Fekete energiát.
Az, amire ők alapoznak, „a tömeggel nem, de energiával rendelkező graviton részecske kimutathatósága”. Eleve egy hamis nyomot követnek és hamis az a törekvésük is, miszerint egyesíteni szeretnék az általános relativitáselméletet és a kvantummechanikát, vagyis kidolgozni a nagy egyesített elméletet - a kvantumgravitáció elméletét -, amely a legkisebb idő- és távolságskálán is alkalmazható.
Tehát nem véletlen, hogy régóta megoldatlan kihívás ez számukra. Eleve addig, nem lehet valamit egyesíteni elméletileg, amíg megválaszolatlan gravitáció fogalma. A másik, hogy mai napig se lett, az IDŐ fogalma se meghatározva. Tehát, egy „nem pontosított” gravitációs elméletet akarnak egyesíteni, „egy nem pontosított” IDŐ-t is meghatározni, de gravitációt is, behelyettesíteni akaró, Tér-idő geometriát,-- a kvantummechanikával.
Még valamit—nem vagyok se az EZO sódereknek, se pedig a vallások meséinek híve. Amit leírok, csak a saját „megtapasztalásaimból” ismerem. S ezeket a szerzett” ismereteket igyekeztem a fizika, illetve geológia, eddig megfogalmazott elméleteibe beleszőni!
>wheill féle tenzordinamika szerint meggörbíti a téridőt míg a téridő görbület végtelen nagy nem lesz és szingularitást nem eredményez...
Nnamost, elöször is adjuk meg a tiszteletet WEYL-nek, megérdemli: [link]
ha ez nem csak összekútpasztázott szöveg, linkelhetnél valami forrást, wikipédia is jó, ahonnan ez kiolvasható.
Mikor következne ez be? vagy mindig, és mindenhol fekete lyukak keletkeznek...?
08-22 00:22 + 11:07
Hú, ez nagyon messze van ám attól amit a fizikusok Fizikának neveznek...
A 'sötét anyag', és a 'sötét energia' kifejezések igencsak más (igazából ismeretlen) dolgokat jelonek a kozmológiában.
Az, hogy a gravitácio 'változása' fénysebességgel terjed, azt tudtomal senki nem kérdöjelezi meg a fizikán belül.
Ezt az einsteini ált.relat.elmélet óta elfogadják (itt a gravitáció a téridö-görbületének egy más neve: az anyag és az energia térgörbületet okoz, de ha nem tetszik, lehet nyugodtan gravitációnak is nevezni, de kicsit máshogy viselkedik mint a newtoni képböl ismert vektormezö)
(A newtoni mechanikában ez még nem igy van, illetve talan nem is nagyon merül fel a probléma, mert a gravitáció maga nem is része a mechanikai elméletnek, 'csak' egy erötér)
Az einsteini elméletnek mai napig NINCSEN kvantumechanikával konzisztens változata. A különbözö kvantumtérelméletes, részecskefizikai elméletek nem teljesen konzisztensek vele, de azért pár részlettel esetleg igen (ehhez nem értek).
Még annyit, hogy egy szimpla mozdulatlan test nem kelt gravitácios hullámokat, csak ha valami mozog, v. pulzál. Ilyen a Newtoni képben nem létezik, az einsteini gravitácioelmélet nemlinearitása miatt van(kb: a Gravitáció maga is hordoz energiát, így gravitációt kelt).
Hogy praktice detektálható legyen a dolog, nem árt, ha nap méretü testekröl van szó, de azok messze vannak, stb.
A gravitációs hullámdetektorok Braziliában, Ausztráliában, stb. még nem fogtak jelet(ezt a Népszabadság/MN is megírná!), de csiszolják öket, és tíz éven belülre várják az áttörést, már ha tényleg vannak ilyen hullámok.
Nem vagyok biztos benne, hogy a részecskefizikában a gravitációnak van pont ilyen hullamtulajdonsága, hiszen ez a fullos einsteini elmélet egyik tulajdonsága, amit ugye nem sikerült részfizszinten reprodukálni - anybody?
23:08 vagyok
>A mozdulatlan test nem kelt gravitációs hullámot? Te szimplán vagy ilyen hje vagy tanítják...Akkor nem mozgok és kész az antigravitáció
A tömegvonzás ebben az elméletben egyszerüen nem hullámokkal van leírva.
"mozdulatlan test nem kelt gravitációs hullámot" - olyan gravitációs hullámot nem amit az általános relat.elmélet keretében nevezünk annak. És ezt a hülyeséget tanítják, egyetemek fizika szakán, miután az a hülye Albert 1915ben publikálta az elméletét és az eddigi mérési eredenyek megerösíteték (de a hullámmegoldásra asszem késöbb jöttek rá).
Többet erröl itt, és ez kb. az eredeti kérdést is megválaszolja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!