A laminin valóban kereszt alakú?
Ki lehet ezt így jelenteni?
A tudósok miért nem nyilatkoznak erről a hitről?
> nem akármilyen molekuláról van szó:)
> szétesne a testünk, ha nem lenne, ha jól gondolom.
Ez igaz nagyon sok molekulára. Mondjuk oxigén nélkül sem nagyon tudunk létezni. Víz nélkül is. Apropó a víz molekula V alakú. <sarcasm>Sok nyelvben a víz v vagy w betűvel kezdődik, a magyarban v-vel. Ebből is látszik, hogy ennek a szónak a kialakulásakor már ismertük a víz molekula szerkezetét.</sarcasm>
> szerinted a pszichológia nem tudomány?
De igen. Bár nem egészen értem hogy jött ide a pszichológia. Nem volt téma, és nem is érintettünk olyan témát, aminek nüansznyi köze is lenne a pszichológiához.
> és tudnál mondani még egy molekulát, amelyik a keresztre hasonlít?
Nem, bár nem vagyok nagy kémikus, max. középiskolai ismereteim vannak kémiából, biológiából. De semmiféle törvény nem tiltja a létezését. A molekulák szerkezete a fizika törvényei szerint alakulnak, amit az atomok tulajdonságai határoznak meg. Igen, simán lehet egy olyan molekula, aminek a szerkezete kereszt alakú, mint ahogy lehet V alakú molekula, kör alakú molekula, meg spirál alakú molekula. Sőt ha nem pár atomnyi molekuláról van szó, lehet tervezni olyan molekulákat, amik az adott alakzat szerint rendeződnek el.
Vagy csak nem azt akarjuk feltételezni, hogy a rómaiak ismerték Laminin 111-et, és arról mintázták a kivégzéseknél használatos eszközüket? Nincs ennek inkább köze ahhoz, hogy milyen alakú egy ember? Apropó az ember is kereszt alakú, ha széttárja a kezeit. Nem is meglepő szerintem, hogy pont ezért ilyen alakú a kereszt is. Az egyik következik a másikból, mindenféle vallástól függetlenül. Az, hogy éppenséggel van egy nagyon vázlatosan hasonló alakú molekula, az önmagában nem hiszem, hogy különös jelentőséggel bírna. Tudományos szempontból egyszerű egybeesésről van szó.
De ha már a keresztnél tartunk, az rengetek kultúrának szimbóluma. Gyakorlatilag az összes ősi kultúrában fellelhető a kereszt, mint szimbólum. A kereszténységnek sem ez volt sokáig a szimbóluma, hanem a hal, de gondolom pont más kultúrák hatásától sem függetlenül ez idővel a keresztre változott. Szóval nem igazán értem, mégis miért kellene egy molekula alakjából vallási kérdést csinálni. Nem mondom, ha még a kereszténység jelképe nem ilyen egyszerű szimbólum lenne, hanem valami bonyolult geometriai forma – ami amúgy elég ritka –, akkor valóban érdekes lenne az egybeesés, bár akkor is csak maximum érdekes.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
A vallás egy jó dolog, annak aki képes gondolkodni, és van hite. De ne keverjük össze a fizikakönyvet a Bibliával, vagy bármelyik vallás írásaival. Ne keverjük össze azt, ami szimbolikus azzal, ami konkrét.
Számtalan videót lehet megtekinteni ezzel a dologgal kapcsolatban.Sokan összefüggésbe hozzák a Bibliában olvasható igét ezzel a molekulával.
És én azt vettem észre, hogy különbséget lehet tenni, ahogy 2xsü is írta, laminin és laminin között.ezeken az előadásokon viszont általánosságban beszélnek a lamininről.elmondják, hogy hasonlít a keresztre.de ha csak a 111-es laminin, akkor miért nem teszi ezt valaki szóvá.hogy gyerekek!butaságot beszéltek, mert csak a 111-es hasonlít, annak is csak a szerkezete.
pld itt van ez az előadás:
http://www.youtube.com/watch?v=pkWe9DBRx20
egyébként én keresztény vagyok.viszont azt nem szeretem, ha valaki hatásvadász módon adja elő magát, csúsztat.legyen szó bármiről.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!