A laminin valóban kereszt alakú?
Ki lehet ezt így jelenteni?
A tudósok miért nem nyilatkoznak erről a hitről?
bocsánat.nem genetika
:)
rosszul írtam
> A laminin valóban kereszt alakú?
Egyrészt némi Google keresés után azt mondom, muszáj pontosítani. Itt a Laminin 111-ről van szó: [link]
Ez tényleg kb. kereszt alakú.
> Ki lehet ezt így jelenteni?
Ki lehet. Bármit ki lehet jelenteni, még azt is, hogy te egy zöld alapon lila csíkos kenguru vagy, maximum nem fedi a valóságot. ;-) De jelen esetben azért a kijelentés megfelel a valóságnak.
> A tudósok miért nem nyilatkoznak erről a hitről?
Milyen hitről? A tudomány nem hit, hanem tapasztalat kérdése. Ha a Laminin 111 kereszt alakú, mert annak látjuk, akkor kereszt alakú. Ez nem hitkérdés.
(Én a keresztény hitre utaltam.
Egyébként a hitet szerintem nem kéne elválasztani a tudománytól.a hit mindig a tapasztalaton alapul.legyen szó ateizmusról, vagy kereszténységről)
"Hit a megismerhetetlenről alkotott elképzelés a megismert megismerhetők alapján"
egy pszichológus
> Én a keresztény hitre utaltam.
Mi van vele? De tényleg. Van a kismillió szerver molekulák között egy, ami éppenséggel szerkezetében egy latin keresztet formáz. Ilyen simán előfordulhat. Azért egy kereszt alak nem a legbonyolultabb alakzat. Másrészt a valódi alakja nem is egészen kereszt alakú ugye. Pusztán tudományos szempontból ez nem jelent az égadta világon semmit.
Nincs mit lereagálni, másrészt a tudománynak nem feladata, hogy ilyen összefüggésekre reagáljon. A tudomány – elsősorban itt a természettudományra gondolok – feladata, hogy a saját módszereivel megismerje a világot.
A hit és tudás közötti különbségen persze lehet elmélkedni, de az már nem tudomány, hanem filozófia. A filozófia egy része is tekinthető tudománynak, de pont az ilyen kérdések azok, amikre a filozófia megállapításai nem tudományos alaposságúak. (Nem lehet egy ilyen kérdésre objektív, kísérletileg igazolható módon válaszolni.)
Szóval az, hogy ki mit gondol arról, hogy egy kémiai objektum éppenséggel kereszt alakú, az a saját magánügye. Mivel szólásszabadság van, akár meg is oszthatja mással ezt a véleményét.
"Hit a megismerhetetlenről alkotott elképzelés a megismert megismerhetők alapján"
Ez nem a vallási hitről szól, hanem a vélekedésről, feltételezésről általában. Pl. hinni lehet azt is, hogy nem szőrös a hátad, mert elképzelést alkottál valamiről, amit nem látsz, mások háta alapján, ami megismerhető. A mondat ilyenre vonatkozik. :))
Amúgy a tudománynak miért kellene bármit is nyilatkoznia erről?
Konkrétan mit vársz tőlük, mit mondjanak? :)
nem akármilyen molekuláról van szó:)
szétesne a testünk, ha nem lenne, ha jól gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!