A GMO elleneseket nem zavarja, hogy génmódosítás a természetben is megtörténik?
Nem a GMO ellen szólnak ezek az emberek (már amelyik nem buta), hanem félnek! Nem a génmódosítástól, hanem a cégektől, amelyek árulni fogják/csinálják ezeket.
Amikor a gyógyszergyárak hagynak egy gyógyszert évekig futni, hiába megannyi ész érv, és bizonyíték a káros hatásokról, ezeket a szavakat, emberek ellehetetlenítve operálnak tovább, fittyet hányva az emberekre, csak azért, mert a profit a cél, akkor miért bízzunk meg GMO cégekben?
Nincs kontroll, ugyan úgy, ahogy nincs kontroll semmire sem. A mai világ elvesztette a kontrollt a hatalom felett, ezzel ajánlatos megbarátkozni, elfogadni, és tenni ellene. Addig is, távol tartjuk magunkat az ilyen dolgoktól, mint pl. a GMO
"Amikor a gyógyszergyárak hagynak egy gyógyszert évekig futni, hiába megannyi ész érv, és bizonyíték a káros hatásokról, ezeket a szavakat, emberek ellehetetlenítve operálnak tovább, fittyet hányva az emberekre, csak azért, mert a profit a cél, akkor miért bízzunk meg GMO cégekben? "
Nekem a dohánycégek jutottak eszembe, de a gyógyszer is jó. Sok évekig jöttek ki a tanulmányok, hogy a dohányzás ártalmatlan, semmi esetre sem növeli a tüdőrák kockázatát..
Nyilván megvették a tudósokat.
Mi garantálja, hogy a GMO-t vizsgáló tudósokat nem vették meg a GMO-ból ultragazdaggá lett vállalatok?
Hát ez az, szerintem néminemű egészséges paranoiára alapot adnak az eddigi tapasztalatok más ipari/kereskedelmi területeken, beszélhetünk élelmiszer- vagy gyógyszeriparról, rovarirtó-szerrel telített gyerekágy-betétekről, stb.
Az E-betű mizéria lefutóban van, de annak fényében nem csoda, ha az ember nem bízik abban, mit etetnek meg vele.
A géntechnológiával foglalkozó tudósokat is lekéne lőni mint az abortuszt végző orvosokat.
A géntechnológiát áltudománynak minősíteni.
Sőt, minden kutatóintézetet bekéne zárni, mert úgyis valamelyik multi megvásárolta őket tehát csak a hazugságot terjesztenék.
Szerintem még gének sem léteznek.
Szerintem meg aki végletekben gondolkodik azzal van a baj.
A géntechnológia olyan dolog,ami sok betegen segíthet ,a baj inkább a telhetetlenséggel van. Egyébként meg arra is gondoljatok,hogy mi a jobb? Éhen halni vagy génmódosított növényt enni? A föld lakosságának száma növekszik..
Egy idő után a választás csak illúzió lesz,mert nem fogod tudni megfizetni azt,ami nincs módosítva, a módosítás nélkül pedig nem lesz elég élelem..
Inkább tegyél fel egy új kérdést,hogy a génsebészet révén milyen dolgokra képes ma az emberiség. Én csak sejtem,de szerintem nagyon sok beteg örülne,ha jobban fejlődne a technológia.
Az abortuszról lehetne vitázni,de abba nem mennék bele.
Az abortuszt végző orvosokkal mi a problémád? Ők csak egy megoldás egy "mindennapi" problémára. Az abortuszt végző orvos végső soron csak egy eszköz egy nem kívánt dolog megszüntetésére. Attól, hogy lelövöd az összes abortuszt végző orvost, csak annyi fog változni, hogy:
1: Az abortálást végrehajtani szándékozó nők egy része más módszerekhez (kémiai, fizikai, stb.) folyamodnának a nemkívánatos terhesség megszakítása érdekében, ami gyakran sokkal rosszabb végkimeneteleket eredményezne, mint egy szakszerűen végrehajtott abortálás.
2.: A jelenleginél is sokkal több lenne a félárva, vagy nyomorba, esetleg másféle nemkívánatos körülmények közé születő gyerek, akinek semmi sem lenne biztosítva a jövőjét illetően, és jó eséllyel életének egy jelentős részét a társadalomtól elzárva (rács mögött) kellene leélnie.
Gének vannak. Ez a természet "ajándéka", az evolúció és a törzsfejlődés alapja. Ez létezik, attól függetlenül, hogy Te elhiszed-e vagy sem. Az már egy más kérdés, hogy ezt az "adományt" az emberi faj hogyan használja fel/ki, mennyiben fordítja a maga hasznára/kárára. Ezek már olyan mértékű változtatások, amelyek hosszabb távon mindenképpen kihatnak az adott növény további evolúcionális változásaira, és kihathatnak más növények, állatok, és az ember jövőjére is. Hogy milyen irányban és mértékben, azon lehet vitázni, mindkét oldal mellett lehet érveket és ellenérveket is felsorakoztatni szép számmal. De hogy hatással lehet akár az egész élővilágra, ezt nem lehet megcáfolni.
Kérdező, add fel, még az iróniádat sem értik!
Egyébként az eredeti kérdésedre a válasz az, hogy azért, mert az emberek már vagy száz éve kiszerettek a tudományból, a modern világból átléptünk a posztmodernbe, melyben mindenki világmagyarázata egyenértékű. Ahhoz, hogy a génmódosított mezőgazdasági technológiákról véleményt alkossanak sok természettudományos ismeret szükséges, vagy a bulvárlapok szorgos olvasása. Előbbiek megszerzése fárasztó és sokáig tar, utóbbiak meg ott vannak a fodrásznál. Azt meg nyilván tudod, hogy nem azzal lehetbeladni egy újágot, hogy a gének DNS szekvenciák és a gyomorban megemésztődnek, ti szerencsétlen agyatlanok!, hanem azzal, hogy VIGYÁZAT GÉNSZENNYEZETT FELHŐ KÖZELEDIK KÍNA FELŐL!!!
"a gének DNS szekvenciák és a gyomorban megemésztődnek, ti szerencsétlen agyatlanok"
Gratulálok a neandervölgyi stílusodhoz és a korlátolt felfogásodhoz is.
Senki sem azt írta, hogy majd beépülnek belénk a módosított kukoricagének és gyökér nő a talpunkból, a módosítások más, előre nem 100%-osan kiszámítható hatással is járhatnak.
Amúgy szponzorálja valamelyik cég a GMO-népszerűsítő kampányotokat, vagy saját kútfőre vagytok ilyen mindentudó szakértők? Mert úgy látom, a GMO-pártiak a szent, mindenek felett álló, meghamisíthatatlan isteni tudás birtokosai és aki akár csak óvatosságra int, az már tudatlan paraszt.
Apropó gyökér: azt hittem, az növényi rész, de ezek szerint tud kommentelni is.
Rajta, zabáljatok csak meg mindent, biztosan minden nagyon jó és megbízható és egészséges, aminek a hirdetésén jobb alsó sarokban ott az (X).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!