Szerintetek igaz, hogy egyes tápszerek (Milupa, Nestlé)
génmódosított takarmánnyal etetett tehenek tejéből
készülnek?
Figyelt kérdés
Én erről olvastam egy régebbi hírben. Szerintetek igaz? Szerintetek nem lesz baja ettől a picinek?
Amúgy a hírt nem nehéz elhinni, hiszen világszerte nagyon elterjedt a génmódosított takarmány. Bár GM növényeket néhány országban nem szabad termeszteni, én úgy tudom, takarmányként tulajdonképpen mindenhol lehet ezeket használni.
2012. febr. 2. 10:31
1/8 Kerria válasza:
Nem hallottam erről... :s de úgy tudom az EU nem engedélyezi ezt, vagy ez is változott volna?
2012. febr. 2. 10:33
2/8 anonim válasza:
hát, amiben szója van, az valószínűleg úgyis gmo.
Mivel a szójatermesztés 70-80%át az USA adja (ahol megengedett a gmo szója), és mivel az EU is onnan importál, ezért hiába tiltott az EUban termeszteni gmo szóját, amit megeszel az valamennyire az Usaból jön úgyis.
2012. febr. 2. 10:40
3/8 anonim válasza:
Háát. Előfordulhat.
Meg az is, hogy az anya, aki szoptat, megeszik ilyen cuccokat.
Az élet egészségtelen, és végül halálos. Bocs, ha cinikus vagyok. Azt megértem, hogy próbálod a legjobbat adni a gyerekednek, csak szerintem egy csomó dologról meg fogalmunk nincs, hogy mivel "mérgezzük magunkat". És néha talán jobb is...
2012. febr. 2. 10:42
4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem az anyatej annyira nem szennyezett. Jó, persze, én is megiszom a (valószínűleg) GMO takarmányon nevelkedett tehén tejét, és lehet, hogy átjut valami az anyatejbe, de azért mégsem én ettem a GM takarmányt :) Bár így belegondolva lehet, hogy mégis, hiszen a szója tényleg általában génmódosított. És a feldolgozott ételeken bizonyos százaléknyi mennyiség alatt alatt nem is kell jelölni, hogy van benne GM összetevő... :(
2012. febr. 2. 10:53
5/8 anonim válasza:
A Hipp gyárt Bio tápszereket. Talán el lehet hinni, hogy az bio.
2012. febr. 2. 21:03
6/8 A kérdező kommentje:
Tényleg? Van belőle HA 0+ is?
2012. febr. 3. 11:30
7/8 anonim válasza:
Azt tudtad, hogy génmódosítás a természetben is megtörténik?
2013. jún. 25. 10:55
8/8 anonim válasza:
Dehogy tudja! Nem nagyon tudja azt je, mik a gének, csak azt, amit a bulvársajtóban megírnak. A gének valami kis izék, amiket a rohadt nagytőkések elszennyeznek, és eztet a tehén megesz, és egy kis része bekerül a tejébe, amit a zemberek megisznak és ezzel mérgezik őket. Ennyit tudnak kb., ha jól értettem őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!