Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit gondoltok arról hogy a...

Mit gondoltok arról hogy a CERN beindította a részecske gyorsítót?

Figyelt kérdés
Azt mondják hogy mivel beindították ezt a bigyót, így nagyon sok esélyünk van rá hogy vonzani foglyuk a fekete lyukat és szépen bele "esünk" . De ha ez így lenne akkor erről tudnának a tudósok nem. Hiszen ők elég okosak. És ha ez tényleg így lenne a fekete lyukkal akkor ők tudnának róla , és akkor nem indították volna be. Szerintetek mi igaz ebből?? Lehetséges hogy a fekete lyuk lesz a végzetünk??
2009. aug. 29. 10:53
1 2 3 4
 11/37 dellfil ***** válasza:
90%

Ebből sokminden "alap" dolgot megtudhatsz a fekete lyukakról:

[link]

Említi a "fekete lyukak tömege" c. bekezdésben, hogy magfizikai folyamatokban is képződhet, de ez nem bizonyított.

És itt van a "mini", vagy "mikro" fekete lyukakról:

[link]

Tehát a legrosszabb esetben is maximum tönkremegy a gyorsító, feltéve ha tényleg kialakul "mikró" fekete lyuk.

De szerintem a "beszippantja a Földet" tipusú kijelentés egyenértékű a "két Hold lesz az égen" fajta kijelentésekkel.

2009. aug. 29. 11:55
 12/37 dellfil ***** válasza:
72%
Bocsánat, a kommentedet nem láttam, előtte kezdtem írni...(az előző vagyok)
2009. aug. 29. 11:58
 13/37 A kérdező kommentje:

köszönöm a kommenteket... amúgy tanulok...

persze hogy bemásoltam hiszen onnan olvastam a fekete lyukról. Azért másoltam be hogy lássátok én ezt olvastam.

Jó az tényleg hülye kifejezés hogy vonzza de nem tudtam hirtelen másképp írni.

De attól még nem kell leszólni hogy hülye vagyok :O :S:S

Azért is van részben ez az oldal hogy okosodjak...

Az utolsó válaszoló volt a legnormálisabb

De mindegy azért köszönöm. Biztos volt már nektek is egy kicsit értelmetlenebb kérdésetek. Mondjuk ha volt ugyse valljátok be. Meg szerintem 15 évesen még van időm okosodni. Azért is kérdeztem . :P Bleeee .... :D:D:D:D

2009. aug. 29. 12:19
 14/37 anonim ***** válasza:
70%

Hehe, megvan a nap hülyéje... És nem sértésnek szánom.

"Vonzani fogjuk a fekete lyukat, és beleesünk". Szerintem figyelj oda kicsit jobban a fizikaórán, és a hiányzó tudásod ne a szmájlik és kérdőjelek halmozásával kompenzáld!

Tudod: minél nagyobb valaminek a tömege, annál nagyobb a tömegvonzása is. Szerinted mekkora az esélye, hogy egy keringő részecske idevonz egy x fényévre lévő fekete lyukat, ami beszippant minket?

2009. aug. 29. 12:23
 15/37 A kérdező kommentje:

jól van elég volt... a választ már megkaptam be lehet fejezni...

Többet nem kérek...

2009. aug. 29. 12:26
 16/37 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy amikor beindítják a részecskegyorsítót, akkor fekete lyuk keletkezik ami elnyeli a Földet. Szerintem ez nem igaz, vagy ha igen, akkor eddig miért nem következett be?
2009. aug. 29. 12:32
 17/37 A kérdező kommentje:
na végre ... így-így... így gondoltam a kérdést
2009. aug. 29. 12:35
 18/37 anonim ***** válasza:
34%
Mennyi okoskodó csillagász, tudós tévedt erre az oldalra. Miért itt élitek ki a komplexusaitokat? A kérdésre kellene válaszolni nem azt bizonygatni, hogy ti hűde okosak vagytok.
2009. aug. 29. 13:14
 19/37 anonim ***** válasza:
95%

Első vagyok.

Elnézésedet kérem, ha megsértettelek, nem állt szándékomban.

Ha egyáltalán sikerül létrehozni egy "mikro fekete lyukat", az nem lesz olyan "erős", hogy elnyelje a Földet.

Papírgalacsinokat, legfeljebb tollpihéket tudna majd elnyelni, sőt, talán még azokat sem.

2009. aug. 29. 13:14
 20/37 anonim válasza:
86%

A beindított és most éppen dög részecskegyorsító az ismert világ legnagyobb energiájú részecskeütközéseit tudja létrehozni. Alapvetően arra szolgál, hogy az elemi részecskék nagyenergiájú ütköztetése során keletkező "új", a természetben önállóan nem megfigyelhető részecskék (Einstein óta az anyag és az energia konvertálható) tanulmányozásával a fizikai világ felépítését, működését és az alkotó elemeit tanulmányozhassák. Az új gyorsító munkába állásától azért várnak olyan sokat mert ilyen nagy energiájú ütközéseket még nem sikerült előállítani eddig soha - tehát talán most durván fogalmazva utánozható lesz a nagy Bumm kicsiben, de legalábbis sokkal jobban érthető lesz a világunk kezdete és kialakulásának folyamata.

Bizonyos tudósok felvetik a nagyenergiájú ütközések következtében potenciálisan előálló mikro méretű fekete lyuk kialakulásának lehetőségét. Elvileg nem kizárt, sőt szerepük volt az univerzum kialakulása során. Az elméletek szerint azonban ezek a kvamtum hatások következtében gyorsan "párolognak" (Hawkins) miközben anyagi részecskét, gamma sugárzást bocsátanak ki. Azaz gyorsan vissza alakulnak "anyaggá". Az, hogy a földet elnyelő fekete lyuk alakuljon így ki, az az elmélet szerint kizárt, mert kb a Hold tömegénél kisebb fekete lyuk nincs termikus egyensúlyban, folyamatosan párolog, azaz több anyagot veszt, mint amennyit magába gyűjt.

Ekkorát meg még néhány boldog ezer évig valszeg nem fogunk tudni előállítani! :)

Úgyhogy béke, barátaim, béke veletek.

2009. aug. 29. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!