Mit gondoltok arról hogy a CERN beindította a részecske gyorsítót?
Öhh... melyik fekete lyukat? :/ xD
Szerintem nem vonza egy fekete lyukat sem.
hát nem tudom hány van xD de valamelyiket xD
de amúgy ezt most komoly kérdésnek szántam
nem elviccelődni héékáásss xD :D:D
egy oldalon olvastam erről és képzeld utánanéztem...
csak kíváncsi voltam ti mit gondoltok erről...
lehet hogy te nem olvasol újságot meg ilyeneket....
( nem sértésnek szántam)
A fekete lyuk olyan égitest, amelynek a felszínén a szökési sebesség eléri vagy meghaladja a fénysebesség értékét.[1] Létezésüket az általános relativitáselmélet jósolta meg. Fekete lyuk keletkezik akkor, ha egy véges tömeg a gravitációs összeomlásnak nevezett folyamat során egy kritikus értéknél kisebb térfogatba tömörül össze. Ekkor az anyag összehúzódását okozó gravitációs erő minden más anyagi erőnél nagyobb lesz, s az anyag egyetlen pontba húzódik össze. Ebben a pontban bizonyos fizikai mennyiségek (sűrűség, téridő-görbület) végtelenné válnak (lásd: Gravitációs szingularitás). A szingularitást körülvevő térrészben a gravitáció olyan erős, hogy onnan sem anyag, sem fény nem szabadulhat ki. E gömb alakú térrész határfelülete az eseményhorizont, sugara az ún. Schwarzschild-sugár. Az eseményhorizonton belülre kerülő anyag vagy sugárzás belezuhan a szingularitásba.
A fekete lyukak létezése mind elméletileg, mind csillagászati megfigyelésekkel jól alátámasztott (például Chandra űrtávcső). A lyuk elnevezés alatt nem a szokásos értelemben vett lyukat kell érteni, inkább a világűr egy részét, ami mindent elnyel, és ahonnan semmi nem tud visszatérni.
azt látom, hogy a copy-paste eljárást ismered, de ettől még nem érted azt, amit bemásoltál...
a kérdésedbőlvilágosan látszik, hogy az alapfogalmakkal sem vagy tisztában - tanulj!
a kérdésedre meg nem lehet értelmes választ adni, mert értelmetlen maga a kérdés...
Képzeld, a legközelebbi feketlyuk és többezer (ha nem többtízezer) fényévnyire van tőlünk, vagyis rettenetesen messze...
És amúgy sem tudná bevonzani, ez hülyeség.
Azzal kísérleteznek, hogy részecskéket ütköztetnek, és a feltételezésikszerint elképzelhető, hogy létrejön mikroszkópikus méretű feketelyuk, de ezt ők sem tudják biztosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!