Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem hiszek a globális felmeleg...

Nem hiszek a globális felmelegedésben, helyesek az érveim?

Figyelt kérdés

A CO2 kibocsátás háromszorosára nőtt csak az emberek miatt (a populáció 2 MRD-ről 6-ra nőtt 1900-tól 2000-ig).

Mindig is törtek ki vulkánok, voltak erdőtüzek.

A szarvasmarhák is nagy metántermelők. Olyat is hallottam, hogy nem is tudom hol, ahol sok marhát tenyésztenek, ott igen magas az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Természetes módon folyamatosan változik az éghajlat, hol jobban, hol kevésbé.

Ezen fényében nem hinném, hogy pont az ember okozza a mostani felmelegedést, szerintem még nagyképűség is azt gondolni, hogy erre van hatalmunk...

Van sok környezeti ártalom, inkább azokkal kellene foglalkozni, szerintem.

Azok legalább jobban motiválnak... Mert ha valaki a klímaváltozás miatt óvja a környezetet, akkor a jövőért tesz, és az kevésbé motiváló, mintha pl. a városok és egyéb térségek légszennyezéséért, ami megfoghatóbb, valósabb, és minket érint, nem a majd 100 év múlva élőket...

2013. jan. 8. 13:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 A kérdező kommentje:

Amúgy a környezetvédelem senkinek se áll érdekében.

Ha minden eszközünket kihúznánk, ha nem használnánk, ha jól emlékszem egy előadásra, amit hallgattam, egyhavi villanyszámlát spórolnánk egy év alatt.

Ha nem ilyen drasztikus, akkor hasonlóan az, valami ilyesmi volt.

Ezek után el tudnám képzelni, hogy ha tízmillió ember ezt tenné, bezárhatnák Visontát.

De az sokaknak nem érdeke.

Mondjuk kevesebb lenne a munkahely is sajnos.

2013. jan. 15. 23:31
 62/66 anonim ***** válasza:

Ha semmiféle fogyasztót nem használnál egy évig a lakásodban, akkor egy havinál lényegesen több áramszámlát spórolnál meg éves szinten. Biztosan van valamennyi alapdíja is a bevezetett áramnak (amit minden hónapban be kell fizetni), de nem hiszem, hogy az áramszámla 90%-a ebből állna.

"A környezetvédelem senkinek nem érdeke."

Véleményem, meglátásom szerint ez így, ebben a formában nem igaz. Sőt, éppen ellenkezőleg, mindenkinek érdeke (lenne), aki gondol a jövőre, a saját életterére, és a gyermekeinek, unokáinak életterére, az egész bolygó élővilágának életterére. Csak éppen az irányító réteg ráveszi, rákényszeríti az emberek többségét arra, hogy ennél kevésbé fontos dolgokat helyezzen előtérbe. Az emberek kényelmességét (és főleg a kényelemhez való ragaszkodását) megcélozva sakkban tartja az embereket, úgymond érdekükké teszi azt, hogy ilyen-olyan módokon, de folyamatosan rombolják, feléljék a környezetünket, a környezetünkben található erőforrásokat, pusztán a saját kényelmük megteremtése és fenntartása érdekében.

Sőt, a legjobb az, ha az emberek nem is tudnak arról, hogy ezzel óriási károkat okoznak a környezetünkben, a természetben, mert akkor nem is foglalkoztatják őket ilyen kérdések. Még a végén rájönnének, hogy mit művelünk, és nem vásárolnának össze eszetlenül minden haszontalan vackot. Akkor pedig mi lenne a gazdasággal, mint fejőstehénnel?

2013. jan. 16. 08:53
 63/66 A kérdező kommentje:

Nyilván a nem használt eszközök kihúzását értettem...

Írni akartam még, hogy manapság nem lehet kikapcsolni a stand-by-t a készülékeken, ill. ha megteszed, akkor elszállnak a beállítások. Szerintem ez se véletlen... Régi TV-men nem szállt el semmiféle beállítás, na jó esetleg az óráé, de a csatornáké már semmiképpen.

Amúgy valamilyen szinten kötözködés, de az emberek nem kényelmesek, hanem lusták, lévén a kényelmet is feláldozzák a lustaság jegyében.

Amikor a hidegben 10 percet áll, hogy utána 5 percet álljon egy zsúfolt, fülledt villamoson, mikor gyalog ugyanennyi lenne, és még kevésbé is fázna, mert mozog, nem áll egy helyben....

Vagy amikor bezsúfolódik a metró első kocsijába, mert "ott kell leszállni", közben pedig két kocsival arrébb több az üres ülőhely, mint a foglalt...

De még vannak erre példák, mikor valaki inkább lusta, minthogy tegyen magáért a kényelemért egyáltalán, csak ált. a közlekedés jut ilyenkor eszembe.

2013. jan. 16. 09:18
 64/66 anonim ***** válasza:

Én biztos, hogy nem várok 10 percet a buszra, még jó időben sem, ha nem távolabb megyek.

Akár dolgozni, akár bevásárolni megyek, kerékpárral járok.

Igen, ezekben a téli időkben is.

Olvasom itt a hozzászólásokat, a kérdező kommentjeit, és nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá.

Úgy látom, hogy itt zömmel budapestiek válaszolnak.

Vidéken ez nem így működik. Vannak parkjaink, vannak virágoskertek az utak mentén, melyet az önkormányzat tart rendben.

Vannak virágok az erkélyeken, amelyeket öntözünk.

Nemrég ültettünk mandulafákat az út mentén végig, mert itt a mandulának és a diónak múltja van.

Vannak kerékpárútjaink, amelyeket elég jól kihasználunk, főleg nyáron, mert a Balaton körüli út része.

Itt nem szégyellik az emberek, hogy kerékpárral járnak. Bár majdnem minden családnak van autója, de ügyes-bajos dolgaikat kerékpárral intézik.

Jó, persze, nem mindenki, de azért elég sokan.

Tudatosan gyűjtjük a szemetet, szelektíven. Két hetente elviszik tőlünk a zsákba gyűjtött műanyagot, papírt. Nem sajnálom a fáradságot összegyűjteni a fémdobozokat, és vagy a TESCO-ban, vagy az Intersparban leadom őket.

Még egy kis pénzt is kapok érte. :)

Ahol dolgozom, ott is figyelnek arra, hogy a szemét szelektíven legyen gyűjtve.

Műanyagot összepréseljük, és úgy szállítják el. Papírt egy nagy tömörítő gépbe dobjuk, amikor tele van, akkor henger formában összekötözik, úgy kerül elszállításra.

Még a többi szemetet is tömöríteni szoktuk. Így kevesebb helyet foglal el.

Vásárlásnál mindig viszek magammal néhány környezetbarát táskát, amelyek egy idő után elbomlanak.

Péksüteményekhez, kenyérhez papír zacskót használok.

Igyekszem minél kevesebb olyan élelmiszert megvenni, ami előre van csomagolva. Én tudatosan figyelek arra, hogy minél kevesebb szemetet termeljek.

A lakásban kicseréltem az égőket energiatakarékos égőkre.

Úgy gondolom, hogy az embernek egymagának is kötelessége oda figyelni a környezetére, ha már azok nem teszik, akiknek kötelességük lenne.

2013. jan. 16. 14:34
 65/66 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm a hozzászólást!

Minden elismerésem azért, amiket tesztek.

Hát, igen.

Nálatok nyáron éjjel lehet zárt ablaknál aludni, látod a csillagokat. Nyáron éjfélkor már hűvös van, és nem még mindig 30 fok. De napközben is el lehet menekülni a hőség elől.

Nem kell hatszor meggondolni, hogy hova mész kocogni, merre bringázol.

Az asztmásnak nem kell odafigyelnie, mikor ne menjen ki, vagy akár ne is nyisson ablakot.

Az utcán nincs hányingeretek az eldobált kosztól, a szelektív gyűjtő környéke nincs összehányva.

Tavasszal, az első jó idők beköszöntével van hova kiülni olvasni, keresztrejtvényezni, tanulni vagy akár csak dumálni egyet. Nem kell naplementéig gondolkozni, hogy melyik parkba menjünk, ami tényleg parkszerű park, mégse jönnek oda a szipusok "beszélgetni".

Volt nyaralónk, egyre jobban hiányzik.

Néha visszajárok a községbe, van kit meglátogatni.

Az utcák tiszták, a füvet a lakók nyírják a kerítésük előtt, ha van sövény, az geometriai rendben áll. Ahol van gyerek, őket messziről hallod kint játszani.

Szóval igen, vidéken, legalábbis sokhelyütt másképp van.

Itt gázmaszkban kell megközelíteni a szelektív hulladékgyűjtőt, amit a házból csak páran használunk. A közös képviselő hetekig könyörög, hogy ha valakinek folyik a WC, csinálja meg; reménytelenül könyörög, hogy a papírkartont és a PET-palackok egyesek ne a kukába dobják.

Volt egy kis virágoskertünk, az én családom meg a közös képviselőék gondozták egy darabig, de feladták. Itt önkritikát kell gyakorolnom, mert csak párszor segítettem.

Csak párunknak van bringája, és sakkozni kell, hol tartsuk, mert volt már pár bringalopás.

A budapestiek egy, sajnos nagy része csak nyavalyogni tud, hogy milyen koszos, poros, lepukkant a város, és utálják (hogy lehet Budapestet utálni?). De nem vigyáznak rá. A villamossíneken sorakozik a csikk- és papírzsebkendő-rengeteg, nomeg csokis zacskók.

Erről jut eszembe, a Budai hegységben is igen sok az eldobált csokis zacskó, csikk miegymás.

És ha már a fővárosra való odafigyelésről esik szó, a frissen átadott Margit hídon is elég sok a firka...

Amúgy takarékosság...

A házközponti és távfűtéses lakásokban alap a nyári meleg télen is.

Nálunk házközponti van, jelenleg ugyan pulcsiban ülök, de vékony, és nyitva van, alatta semmi (nem látnak be!)

Reggelre 27 fok van a szobában.

Az oldalszárnyakban tippem szerint 22-24 fok lehet, mert nyugatiak és nincs annyi lakás körülöttük. Így is évente egyszer minimum beperelik a közös képviselőt azzal, hogy csak 17 fok van, milyen szemétség ez? (17 fok már hogy a viharban???)

2013. jan. 16. 15:27
 66/66 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú ilyet olvasni, de komolyan!

Én ezt nem is értem, hogy az emberek ennyire nem vigyáznak a környezetükre.

És még a vidékiek vannak elmaradva! :)

2013. jan. 16. 16:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!