Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem hiszek a globális felmeleg...

Nem hiszek a globális felmelegedésben, helyesek az érveim?

Figyelt kérdés

A CO2 kibocsátás háromszorosára nőtt csak az emberek miatt (a populáció 2 MRD-ről 6-ra nőtt 1900-tól 2000-ig).

Mindig is törtek ki vulkánok, voltak erdőtüzek.

A szarvasmarhák is nagy metántermelők. Olyat is hallottam, hogy nem is tudom hol, ahol sok marhát tenyésztenek, ott igen magas az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Természetes módon folyamatosan változik az éghajlat, hol jobban, hol kevésbé.

Ezen fényében nem hinném, hogy pont az ember okozza a mostani felmelegedést, szerintem még nagyképűség is azt gondolni, hogy erre van hatalmunk...

Van sok környezeti ártalom, inkább azokkal kellene foglalkozni, szerintem.

Azok legalább jobban motiválnak... Mert ha valaki a klímaváltozás miatt óvja a környezetet, akkor a jövőért tesz, és az kevésbé motiváló, mintha pl. a városok és egyéb térségek légszennyezéséért, ami megfoghatóbb, valósabb, és minket érint, nem a majd 100 év múlva élőket...

2013. jan. 8. 13:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:

"Igen, Afrikában kellene szabályozni a születést."

"Nem, én nem hoztam előtérbe a születésszám-szabályozást, ..."

Nem érzel esetleg "némi" ellentmondást a szavaidban? :)

"Viszont ha az ember okozta glob. f.-ben hiszel, ..."

Én nem 'hiszek' benne. TUDOM, hogy hozzájárul a globális felmelegedéshez. Ez tény, bizonyítható.

Egyébként az, hogy "az ember okozza a globális felmelegedést", így ebben a formában amúgy sem igaz. Viszont hozzájárul, kisebb-nagyobb mértékben. Ezek tények, bizonyíthatóak, alátámaszthatóak. Gondolj vissza a korábban írt négy, egymást követő kérdésemre.

2013. jan. 12. 14:01
 42/66 A kérdező kommentje:

Amiért Afrikát segíteni kellene, hogy ne szülessen annyi éhező és korán haló gyerek, .... szerinted ez azt jelentené, hogy előtérbe helyeztem a születésszabályozást?

Hát, nem...

Hány százalékkal növelték az üvegházhatású gázok kibocsátását egyesek szerint az emberi TEVÉKENYSÉGEK?

2013. jan. 12. 14:07
 43/66 anonim ***** válasza:

"A szén-dioxid a természetes módon a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok 9–26%-át jelenti, az emberi tevékenység miatti összes üvegházgáz-kibocsátásnak viszont mintegy 80%-át adja. Az IPCC 2001. évi helyzetjelentése szerint a világ szén-dioxid emissziójának – a főbb fogyasztói szektorok szerinti – megoszlása a következő: ipar: 43%, lakóépületek: 21%, egyéb épületek: 10%, közlekedés: 22%, mezőgazdaság: 4%."

"Elsőként Charles Keeling klimatológus mérte meg a légköri szén-dioxid-koncentrációt a hawaii Mauna Loa hegy csúcsán az 1950-es években. Az eredményeket grafikonon ábrázolta, amit ma Keeling-görbének neveznek. A mérések 1958 és 2000 között folytak. A grafikonon megfigyelhető az ún. fűrészfog-effektus, aminek az északi félteke erdeiben zajló évszakos változás az oka. Az erdők ugyanis minden tavasszal hatalmas mennyiségű szén-dioxidot vonnak ki az atmoszférából, ami a Keeling-görbén a koncentráció visszaesésében jelenik meg. Az ősz beköszöntével növekszik a szén-dioxid koncentráció, ami a lebomlással jár együtt. A Keeling-görbe azonban másra is rámutat: minden ősz végén kicsivel több szén-dioxid marad a légkörben, mint amennyi előtte volt. Charles Keeling úgy vélte, hogy ez a folytonos emelkedés egyértelműen a fosszilis tüzelőanyagok elégetésének a következménye."

[link]

2013. jan. 12. 14:47
 44/66 A kérdező kommentje:

Háát... ez számomra semmire se magyarázat.

Még mindig a "bocsánat, hogy élünk" kategória.

Pl. az se lenne megoldás, ha megfagynánk télen.

2013. jan. 12. 14:53
 45/66 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nem értelek. Idejössz, felteszel egy kérdést, ez eddig rendben van. Kapsz rá sok választ, szinte mindegyik válaszoló azt írja, hogy igen, közrejátszunk a globális hőmérsékletváltozás emelkedésében. Sokszáz, sokezer különböző tanulmány készült már erről, amelyek mindegyike az vetíti előre, hogy létezik a probléma, ráadásul egyre égetőbb. Tény az is, hogy egyre melegebbek a nyarak, és egyre enyhébbek a telek, szinte mindenhol a bolygónkon. Minden évben sorra dőlnek meg mindenhol a melegrekordok, az óceánok vize folyamatosan melegebb mint előző évben. A sarki jegek egyre nagyobb területen olvadnak meg nyáron, nő a tengerek vízszintje, Európa kontinentális éghajlata lassan mediterránná válik. Minden jel arra mutat, hogy igen, létezik a globális felmelegedés, erre Te itt még mindig a magadét fújod, hogy szerinted ez hülyeség.

Tudod mit? Neked van igazad, a globális felmelegedés egy urbanlegend, egy ökörség, nem érdemes vele foglalkozni. Nyugodtan égesd csak nyakra-főre a szenet, fát, olajat, gázt, áramot. Ha csak kötözködni jössz ide, tessék, legyen neked igazad. Ha nem hiszel benne, az a Te dolgod. Én abban nem hiszek, hogy Te értelmes ember vagy. Úgy látszik, a vérvonaladat sújtó betegségek az agyadat is érintik. És még az ilyen tanul környezetmérnöknek, az ilyenek kezében van a jövőnk. Szörnyű. Elkeserítő.

2013. jan. 12. 15:21
 46/66 A kérdező kommentje:

Szerintem hagyjuk, mert az egész egy emberiségellenes megközelítés. :(

Mellesleg a vulkánok is biztosan elhanyagolható mennyiségű káros anyagot szórnak ki... MEg az erdőtüzek is biztosan elhanyagolhatóak..

Perze

2013. jan. 12. 15:39
 47/66 A kérdező kommentje:

Amúgy nyugalom, senkinek a jövőjét nem fogom befolyásolni. Ez a végzettség nem elég ahhoz, hogy valami döntő dolgot tegyünk.

Meg az egész szakmától elveszik a kedvemet a hozzád hasonlók többek között...

És még mindig senkitől nem érkezett kielégítő válasz, hogy akkor mit lehetne tenni.

2013. jan. 12. 17:36
 48/66 anonim ***** válasza:

"Szerintem hagyjuk, mert az egész egy emberiségellenes megközelítés. :( "

Te közelíted meg a dolgot emberiségellenesen.

"Mellesleg a vulkánok is biztosan elhanyagolható mennyiségű káros anyagot szórnak ki... MEg az erdőtüzek is biztosan elhanyagolhatóak.. "

Senki nem mondott ilyet, ezt egyedül Te állítod.

"Amúgy nyugalom, senkinek a jövőjét nem fogom befolyásolni. Ez a végzettség nem elég ahhoz, hogy valami döntő dolgot tegyünk."

Hitlernek semmiféle végzettsége nem volt. Sztálinnak sem.

"És még mindig senkitől nem érkezett kielégítő válasz, hogy akkor mit lehetne tenni."

Kezdjük elölről. Pontosan mi is a kérdésed? És milyen jellegű választ is vársz rá?

2013. jan. 12. 23:20
 49/66 poiu ***** válasza:

Erdőtűz: nem járul hozzá, ha újra nő az erdő.

Vulkán: az utolsó pár millió évben csöökent és nem nőtt a tevékenység.

Afrika: miért nem India és Kína, ahol ráadásul egyre több olajat égetnek?

2013. jan. 13. 08:49
 50/66 A kérdező kommentje:

A kérdésem annyi, hogy akkor mit tennétek a szerintetek ember okozta felmelegedés ellen? Vagy mit lehetne tenni?

Az avarégetés szerintetek gáz, az erdőtűz nem? Ez eléggé fura...

2013. jan. 13. 10:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!