Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem hiszek a globális felmeleg...

Nem hiszek a globális felmelegedésben, helyesek az érveim?

Figyelt kérdés

A CO2 kibocsátás háromszorosára nőtt csak az emberek miatt (a populáció 2 MRD-ről 6-ra nőtt 1900-tól 2000-ig).

Mindig is törtek ki vulkánok, voltak erdőtüzek.

A szarvasmarhák is nagy metántermelők. Olyat is hallottam, hogy nem is tudom hol, ahol sok marhát tenyésztenek, ott igen magas az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Természetes módon folyamatosan változik az éghajlat, hol jobban, hol kevésbé.

Ezen fényében nem hinném, hogy pont az ember okozza a mostani felmelegedést, szerintem még nagyképűség is azt gondolni, hogy erre van hatalmunk...

Van sok környezeti ártalom, inkább azokkal kellene foglalkozni, szerintem.

Azok legalább jobban motiválnak... Mert ha valaki a klímaváltozás miatt óvja a környezetet, akkor a jövőért tesz, és az kevésbé motiváló, mintha pl. a városok és egyéb térségek légszennyezéséért, ami megfoghatóbb, valósabb, és minket érint, nem a majd 100 év múlva élőket...

2013. jan. 8. 13:26
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
56%
A marhákat nem emberek tenyésztik vagy mi?
2013. jan. 8. 13:32
 2/66 anonim ***** válasza:
66%

Az úgy volt, hogy réges-régen volt a föld.

Légköre gazdag volt Széndioxidban, ami miatt az akkori Föld magasabb hőmérsékleten "üzemelt".

Ez sok akkor növénynek és állatnak megfelelő volt.

A növények és állatok beépítették magukba a szenet (vagyis

kivonták a levegőből a Széndioxidot).

Elhullottak, bejutottak a föld mélyébe mint magas szén tartalmú szerves anyag és ott lent "bomlottak le".

Lett belőlük kőszén, kőolaj és egyéb hasonló szerves, magas energia tartalmú energiahordozó.

Eközben a földön lékörében lecsökkent a széndioxid, hiszen az anyaföld jól "elrejtette".

Csak hát az ember megtalálta, rájött, hogy tele van energiával és elkezdte vadul égetni.

Vagyis újra kijuttatjuk a légkörbe a Széndioxidot és újra visszaállítjuk azt a magasabb globális hőmérsékletet ami régen volt jellemző.

A probléma az, hogy ez az ősi élővilágnak volt megfelelő körülmény, és a mainak már nem.

2013. jan. 8. 13:40
 3/66 A kérdező kommentje:

De, emberek tenyésztik.

De eléggé felháborítónak tartom, hogy egyesek szerint legyen népirtás, mert túlnépesedik az emberiség és jaj mi lesz jaj mi lesz.

Szerintem az ilyenekkel kellene kezdeni... Mindenkinek joga van az élethez.

Amúgy a kérdésben az iparosodásra gondoltam, meg a fogyasztói társadalomra meg ilyenekre...

Meg úgy általában...

2013. jan. 8. 13:40
 4/66 anonim ***** válasza:
60%
Ezt tudományosan kimutatták. Hidd el, mindent kalkuláltak ami most ismeretes tényező. És igen felmelegedés van, amit az ember nagyon-nagyon tetéz.
2013. jan. 8. 19:23
 5/66 A kérdező kommentje:

Szerintem az ezzel való foglalkozás elterel fontosabb dolgokról.

Meg én pl. tuti nem lennék hajlandó semmit se tenni azért, hogy mi lesz 100 év múlva. Viszont azért igen, hogy mi van most.. pl városok állapota.

Amúgy... ha így van szerintetek.. irtsunk ki 4-5 MRD embert? Kikkel kezdjék?

2013. jan. 8. 19:27
 6/66 anonim ***** válasza:
56%
Na, témánál vagyunk...
2013. jan. 8. 19:56
 7/66 A kérdező kommentje:
Hát igen...
2013. jan. 8. 19:59
 8/66 A kérdező kommentje:
Miért, erre te mit tudnál mondani?
2013. jan. 8. 20:08
 9/66 A kérdező kommentje:
De tényleg kérnék valami magyarázatot.
2013. jan. 8. 21:09
 10/66 anonim ***** válasza:
21%

Csak figyelmesen össze kell hasonlítani a grafikonokat.

A globális felmelegedést nem a CO2 kibocsátás okozza, mert akkor a Föld átlag hőmérséklet görbéje korrelációt mutatna a CO2 kibocsátással.

Az átlaghőmérséklet görbe a naptevékenységgel mutat korrelációt.

2013. jan. 9. 13:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!