Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem hiszek a globális felmeleg...

Nem hiszek a globális felmelegedésben, helyesek az érveim?

Figyelt kérdés

A CO2 kibocsátás háromszorosára nőtt csak az emberek miatt (a populáció 2 MRD-ről 6-ra nőtt 1900-tól 2000-ig).

Mindig is törtek ki vulkánok, voltak erdőtüzek.

A szarvasmarhák is nagy metántermelők. Olyat is hallottam, hogy nem is tudom hol, ahol sok marhát tenyésztenek, ott igen magas az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Természetes módon folyamatosan változik az éghajlat, hol jobban, hol kevésbé.

Ezen fényében nem hinném, hogy pont az ember okozza a mostani felmelegedést, szerintem még nagyképűség is azt gondolni, hogy erre van hatalmunk...

Van sok környezeti ártalom, inkább azokkal kellene foglalkozni, szerintem.

Azok legalább jobban motiválnak... Mert ha valaki a klímaváltozás miatt óvja a környezetet, akkor a jövőért tesz, és az kevésbé motiváló, mintha pl. a városok és egyéb térségek légszennyezéséért, ami megfoghatóbb, valósabb, és minket érint, nem a majd 100 év múlva élőket...

2013. jan. 8. 13:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
100%

Már írtuk: semmit. Legalábbis a jelenlegi világberendezkedés mellett semmit. Amíg azok, akiknek a hatalom, az irányítás a kezében van, és ők nem akarnak ellene tenni, addig mi, kisemberek semmit sem fogunk tudni tenni ellene. Ne használj fosszilis üzemanyagot (gázt, benzint, szenet, stb.), ne használj áramot (amit ugye javarészt fosszilis üzemanyagok égetésével állítanak elő az erőművekben), ne vegyél olyan terméket, amit papírba vagy műanyagba csomagolnak, és máris sokat tettél a globális felmelegedés ellen. Csak hát ugye ez kivitelezhetetlen, mert ha nem teszed, akkor megfagysz, éhenhalsz.

Szemléletváltásra lenne szükség, méghozzá gyökeresre. Arra, hogy a közember a lehető legkevesebb környezetkárosító anyagot, terméket használja fel, megszűnjön a nagyüzemi szeméttermelés (és itt nem a hulladékra, hanem arra a sokmillió tonnányi haszontalan, divatból legyártott szirszarra, amelyeket az emberek megvesznek), és a fosszilis tüzelőanyagokat kizárólag a tudomány azon céljára lehessen felhasználni, hogy minél hamarabb megalkossák az első működő fúziós erőművet. De ez pont a gazdaság valódi irányító tagjainak nem áll érdekében, azokénak, akiken múlik, múlna, múlhatna a globális felmelegedés megakadályozása, vagy legalább a mérséklése.

Tehát amíg az embereket az önzőség, a mohóság, a hatalomvágy vezérli, addig semmit nem lehet tenni ez ellen. Csak várni, hogy mi lesz belőle, és ha úgy alakul, akkor eltűrni a sokmilliárd ember halálát, és igyekezni nem közéjük tartozni majdan. Mert előbb vagy utóbb törvényszerűen ez lesz a vége, ha így folytatjuk tovább.

2013. jan. 13. 15:26
 52/66 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, ez a válasz korrekt!!

Egyébként a levegő tisztaságáért, a városi mikroklíma enyhítéséért, a nyugtatóbb látképért (lévén a zöld látványa nyugtat), a kisebb zajért sokat lehetne tenni. És itt nem is a lobbik azok, akik ezt megakadályozzák, szerintem. Hanem sokszor mi, hétköznapi emberek.

Például lehetne az erkélyeken virág, csak igen, locsolni kell. Be lehetne futtatni a falakat, itt is sok a DE. Több fát lehetne ültetni, bár sejtésen szerint a sok csatorna akadályozza ezt. Lehetnének mini virágoskertek úton-útfélen, de ha gondozza is valaki, más tönkreteszi. Lehetne bringázni, de a szmogra hivatkoznak. Lehetne kevesebb autó, de szar a BKV.

Sehol sincs igazi tettrekészség.

2013. jan. 13. 19:38
 53/66 anonim ***** válasza:

Az erkélyen valóban lehetne valami virág, sőt, bizonyos örökzöldféléket, tujaféléket is lehet viszonylag kicsi dézsában, földben tartani. Fát viszont nem nagyon ültethetsz sehová, mert megbüntet érte a rendőr. Még akkor is, ha egyébként ordítóan kívánna az adott hely, térrész valami fafélét. Bizonyos okokból ez érthető is, ne ültessen boldog-boldogtalan hozzáértés nélkül akármilyen fát akárhová.

A falakat is be lehetne futtatni, de annál sem mindegy, hogy milyen falat és mivel akarsz befuttatni; másrészt az ilyen futónövények könnyen eldzsumbujosodnak, amiben rovarok tömkelege talál búvóhelyet, menedéket a meleg elől. Ezek viszont a pókokat is nagyon hamar odavonzza, amiknek viszont em mindenki örül (főleg a nagyvárosiak). Tehát ez sem biztos, hogy mindenhol nyerő lenne.

Virágokat sem ültethetsz akárhová, a hivatali parkosítás viszont nagyon sokba tud kerülni, az iszonyú bürokrácia miatt, és itt megint témánál vagyunk.

Bringával is lehet járni, de a városiak sokszor túl kényelmesek ehhez, és különben is, hogy nézne ki egy olyan tisztviselő, akinek már a reggeli munkába érés után fél Balatonnyi foltok éktelenkedek a hónaljában meg a hátán? :) Az meg elég macerás, hogy minden reggel a munkába érés után el kelljen menni zuhanyozni, átöltözni a munkahelyi ruhába a biciklisruhából. Nem beszélve arról, hogy mire beér a munkahelyre a biciklivel, addigra a táskájában zötykölődő fehér ing és zakó úgy fog kinézni mintha a kutya szájából húzták volna ki. Ráadásul akkor mi lenne a benzinlobbival? A benzinkutaknak nem lenne elég nagy bevételük, tehát az olajtársaságok nem járnának jól, következésképp gazdaságilag bénítanák meg, lehetetlenítenék el azt a vezetőt, aki ellenük tesz. Vagy inkább oda se engedik az ilyen ambíciókkal bíró vezetőket a húsosfazékhoz.

Szóval igen, lehetne tenni sokmindent, de megint csak oda lyukadunk ki, hogy mi hiába akarunk tenni bármit is, ha az irányítást végző rétegnek nem érdeke a változás. Még nem.

2013. jan. 13. 19:57
 54/66 A kérdező kommentje:

Amiket leírtál, sajnos mindig kifogás. :(

Fát meg úgy gondoltam, a főváros ültethetne. De gondolom a csatorna a gond. Amennyiben nem, nem értem, miért pici lombkoronájú nyomoroncokat raknak.

A házunk előtt lehetne virág, meg az utcánkban máshol is, csak lusták is vagyunk, meg konkrétan lepisálják / kutyákkal lepisáltatják és a többi.

Az átöltözés pedig nem kifogás. Én is lusta voltam tavalyig a fél órányira levő sulimba tekerni. Csak kifogás volt, nem akartam negyed órával hamarabb kelni (csak annyit kellett volna, de mikor kora hajnalban annyikor szólt az ébresztő, akkor: neee, még alszom, ma mégse megyek bicajjal...)

2013. jan. 13. 20:21
 55/66 A kérdező kommentje:
Mostmár az egyetem BKV-val is egy óra majdnem, itt már kellene a több, mint fél órával előbb kelés, plusz nincs mindenhol bringaút, mint ahogy a középsuliba volt.
2013. jan. 13. 20:22
 56/66 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg nem szeretnék a városiak a zöldet. Ismertem pár falura költözött városit, mind a betonozással kezdték, és semmi vidéki életjelet nem viseltek el maguk körül :(
2013. jan. 13. 20:46
 57/66 anonim ***** válasza:
100%

Ez is csak kifogás, ha már itt tartunk :)

Igazából erősen el vagyunk kényelmesedve. Én is jártam be munkahelyre évekig biciklivel, kábé 15 km volt oda és ugyanennyi vissza. Aztán elköltöztem, és a jelenlegi lakhelyemen nem igazán megoldható a bicikli tárolása. Egy ideig próbálkoztam az utcán tartani, de először lehugyozták, aztán leloptak róla minden mozdíthatót, még a baloldali kormánygumit is leráncigálta róla valaki. (Most komolyan, ennek vajon mi a jó fene értelme volt?)

Aztán valaki kilopta az első kereket, onnantól használhatatlanná vált, és inkább odaadtam ismerősnek a maradékot.

Igazából oltárira el vagyunk kényelmesedve. Úgy vagyunk vele, hogy 600 Ft-ért odavisznek meg vissza is hoznak (BKV), akkor meg mi a fenének bíbelődjünk a biciklivel? Igaz, ez az egészség kárára megy, a tunyulás. Sokan ezt konditerembérlettel akarják megoldani. Viszont eskü láttam olyat, hogy az ember lifttel járt le a konditerembe lépcsőgépezni. Nem kamu! Szerinted az ilyen értelmes?

2013. jan. 13. 20:53
 58/66 A kérdező kommentje:
Mondjuk nálunk se tárolható a bringa, annyiban lehet bízni, hogy nyugodt környék. Már az egyetem.
2013. jan. 13. 21:00
 59/66 anonim ***** válasza:
100%

"Az USA Oregon államának törvényhozása azt fontolgatja, hogy megadóztatja az alacsony fogyasztású autókat, mert attól tart, hogy jelentős mennyiségű adóbevételtől esik el a hibridek, az elektromos meghajtású és a túl keveset fogyasztó benzines autók miatt, írta a Statesman Journal."

[link]

Nesze neked környezettudatos élet.

2013. jan. 15. 11:43
 60/66 A kérdező kommentje:
Szép...
2013. jan. 15. 23:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!