Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor fog a tudomány végre...

Athandir kérdése:

Mikor fog a tudomány végre egy új axiómával előállni az idő, (téridő) fogalmát illetően?

Figyelt kérdés

Az idő egy irányba haladó (állandó) valami.

De mégsem az, hiszen fénysebességnél vagy afölött, ha egyáltalán létezik az afölött, megváltozik a az idő, mint állandó, hiszen egy időben látnánk valamit állni és mozgásban egyszerre. Ez azt jelenti, hogy két idő van?

Egy adott pillanatban két helyen látnánk magunkat a múltban és a jelenben. Vagy ez egyszerűen csak időtorzulás?

2012. dec. 22. 16:27
1 2 3 4
 21/40 Pendulum92 ***** válasza:
Petboj97 az a gond, hogy nagyon tudod a szabályokat. De azt nem érzed át, hogy ezek nagy része elmélet, feltételezés.
2012. dec. 22. 22:28
 22/40 Pendulum92 ***** válasza:

Lehet elmélkedni ezen és ezen, de kijelenteni, hogy te hülye, márpedig ez így meg így van, kissé naívság.

Az idő nemléte is egy elmélkedés. Gondolkodtál már azon, mi is az idő?

2012. dec. 22. 22:29
 23/40 anonim ***** válasza:

Pendulum

Ez nem elméleti kérdés sajnálom hogy te így fogod fel ezzel én nem tudok mit kezdeni.

Ezek az idővel kapcsolatos dolgok annyira valóságosak hogy ha nem ismernénk pontosan mi az idő akkor nem működnének a GPS ek hogy csak egy példát mondjak , de mondok még egyet a kedvedért , nem működnének a nagy órajelű alaplapok , nem tudnál csézni vagy mittomén a 1,9GhHz es alaplapoddal .

2012. dec. 22. 22:41
 24/40 Pendulum92 ***** válasza:

alaplapnak nincs órajele.

oké, mondtál példákat, a mindennapi életből kiragadott dolgokat. De nem definiáltad nekem magát az időt. letudnád nekem írni?

2012. dec. 22. 22:46
 25/40 anonim ***** válasza:

Alaplapnak nincs órajele :D

Akkor csak viccből van rányomtatva pl 1333+1600 DDR2

Tudod itt az 1600 az a húzott MHz ugyanis még ezt is elbírja a lap de pentiumba már lehet hogy van 2000MHz es is persze ahhoz 2GHz es RAM is kell...

Na hagyjuk mert még én leszek a kioktató, másik hogy mást sem csinálok csak oldalakon keresztül definiálom az időt ha nem tűnt még fel.

Röviden :anyag=idő

2012. dec. 22. 23:11
 26/40 anonim ***** válasza:

"Akkor csak viccből van rányomtatva pl 1333+1600 DDR2"

Az az alaplapba tehető memória maximális órajelét jelenti. Tehát ekkora frissítési frekvenciával rendelkező, DDR2-es típusú memóramodul ajánlott az alaplapba. Illetve tehető nagyobb frissítési frekvenciájú memóriamodul is, de azt az alaplap max ekkora órajelen tudja kezelni, vagy tehető bele kisebb órajelű modul is, de akkor meg a memória órajele szabja meg a maximális frissítési frekvenciát.

2012. dec. 22. 23:40
 27/40 anonim ***** válasza:
Viszont nem értem, hogyan értelmezed ezt az "anyag=idő" dolgot, erről írhatnál kicsit. A másik tocsikbeli kérdésre is válaszolok majd, de azt sztem csak holnap vállalom majd be :D
2012. dec. 22. 23:43
 28/40 Pendulum92 ***** válasza:

Akkor csak viccből van rányomtatva pl 1333+1600 DDR2

Tudod itt az 1600 az a húzott MHz ugyanis még ezt is elbírja a lap de pentiumba már lehet hogy van 2000MHz es is persze ahhoz 2GHz es RAM is kell...

Megint tévedtél barátom.Scepticnél a pont.

Na hagyjuk mert még én leszek a kioktató, másik hogy mást sem csinálok csak oldalakon keresztül definiálom az időt ha nem tűnt még fel.

Itt egy kis pánikot érzek.

Akkor kérlek másold be nekem a definíciódat az idő fogalmára.

Röviden :anyag=idő

Ezt én sem értem.

2012. dec. 22. 23:59
 29/40 anonim ***** válasza:

Sceptic

Szerintem én már bőven kimerítettem ezt az anyag=idő meg idődilatáci az űrhajókban kérdésköröket de ha van valami majd válaszolok. Az anyag időből van és erről szól Einstein munkássága is.

A számítógépre azért reagálnék , kérdem én hogy jut el a RAM ba az 1333MHz ? Hát nem a levegőn keresztül hanem az alaplapon keresztül vagyis az alaplap képes ekkora rezgésre, ettől lesz gyorsabb a gépem ezért tölt be gyorsan , mi értelme lenne egy olyan gépnek amiben a 4Ghz es proci kommunikációja a rammal egy 100Mhz es folyosón jutna el az1333Mhz es ram ig.

Fölöslegesen dolgozna 10x es sebességgel a ram mivel a cpu ba /10 alatt érne vissza, vagy a videokártyába vagy a hangkártyába a cucc. Szerintem ez logikus és itt jön a képbe a spec rel mivel ez az 1333Mhz a vezetőben saccra mondom 15cm es hullámot jelent ami azt jelenti hogy az alaplap egyidejűsége elektronikai szempontból biztos hogy ez alatt van, tegyük fel hogy 25cm az alaplap és a két végéből adat áramlik ide oda , már hibás eredmény születhet az eltérő de elméletileg azonosnak gondolt feszültségértékek miatt ha nem vették figyelembe a relativisztikus eltolódásokat.

Mindenesetre meg lehet kérdezni egy pc zsenit hogy akkor hogy is van ez az alaplap órajele.

2012. dec. 23. 00:22
 30/40 anonim ***** válasza:
Amit én írtam, az arra a sorra vonatkozott, amit idéztem. Az viszont valóban nem az alaplap órajele, hanem az alaplapban használható memóriáé.
2012. dec. 23. 00:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!