Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Időutazás. Mit tudtok róla?

Időutazás. Mit tudtok róla?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok,ki hogyan képzelne el egy működő időgépet.Olyan válaszokat várok,hogy hogyan,miként képzelitek el egy időgép működését. Illetve ha úgy gondoljátok hogy nem lehet megcsinálni,akkor miért nem? :) Az időutazás bizonyítottan lehetséges előre a jövőbe,de vajon mi a helyzet a múltal? :)
2012. szept. 6. 20:49
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
ez a jövőbeutazás módja. :) a nagy sebesség. :)
2012. szept. 7. 18:01
 22/33 anonim ***** válasza:
Aranyos a példád, kérdező, de egy kerékpár kerekének sebessége elenyésző ahhoz, aminél már érzékelhető változás jönne létre. Amit tapasztaltál az valószínűleg a mozgás és a szem (illetve az agyad) közötti kölcsönhatás miatt létrejött érzéki csalódás. :)
2012. szept. 7. 18:10
 23/33 Thien ***** válasza:

Csak azért " lovagolok " a most-on mert nemrég olvastam a relativitás elméletről 2könyvet, és nem is tudom lassan mi az, hogy most :)

De elfogadom amiket írtok, ezeket a dolgokat még bizonyítani kell.

2012. szept. 7. 19:22
 24/33 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy valami tudós megalkotott egy gépet amivel visszatud küldeni részecskéket az időben, de csak a gép bekapcsolása utánra.
2012. szept. 7. 20:38
 25/33 A kérdező kommentje:
Igen valóban. De szemléltetésre jó ez a kerékpár villogó módszer. :) Tulajdonképpen nagyon hasonlóan működik ez így. :)
2012. szept. 8. 10:29
 26/33 A kérdező kommentje:
Tudjátok,én úgy gondolom,hogy az idő olyan mint egy folyó. Ha ülsz a csónakban,és nem csinálsz semmit,akkor megy előre magától,és visz téged is.Ha előrébb akarsz jutni a folyón,mint e veled együtt haladók,akkor energiát fektetsz bele,és evezel,így előrébb kerülsz mint a többiek.Ugyan így lehet visszafele is menni,de ahhoz sokkal-sokkal több energia kell,szinte már majdnem végtelen energia. :) de lehet vissza is menni valahogyan. Nemrégen olvastam,hogy a teleportálással kísérleteznek. A működése "kísértet(ies) kölcsönhatás" alapján működik.Ha jól emlékszem így nevezték. :) A lényeg. A részecskék spin tulajdonságát használják fel ehhez. Nem írom le bővebben,aki jártas ebben úgy is tudja mire akarok kilyukadni. :) Szóval az a lényeg,hogy ez a módszer a fénynél gyorsabban is képes eljuttatni atomokat egyik helyről a másikra..... Gyakorlatilag néhány év fejlesztés,és akár a ma elküldött dolog,tegnap ilyenkor érkezne meg. :) Mit szóltok ehhez a lehetőséghez? Ne nevessetek ki. Tényleg ezt olvastam :)
2012. szept. 8. 10:40
 27/33 anonim válasza:
Egyébként azt bebizonyitoták hogy az idő nem mindenkire egyformán hat, fogtak 2 atom órát az egyiket egy repülőgépre rakták ami hangsebesség főlőt repült a másikat békén hagyták mikor a gép leszállt minimálisan de az egyiken lassabban telt az idő. mármint amikor öszehasonlitoták más idöt muutatak. és igy láthatod a multat is pld k*rva mesze felroban egy csilag töb milárd éve de a robanás fénye még csak most ér ide szoval elvileg ha elég gyorsan elég meszire tudsz meni akor láthatod a dinokat is :D persze ez nem idöutazás
2012. szept. 10. 00:16
 28/33 Waff ***** válasza:

Nekem valami nem világos...Mi az a fénysebesség?Mennyi az?

300 000 km/másodperc?

De hát mihez méred?Hisz te sem állsz soha egy helybe....

A föld forog a saját tengelye körül,aztán a Nap körül is 30.000km/órával száguldozunk,továbbmenve a naprendszer is mozog a tejút rendszeren belül,ezenfelül az egész tejútrendszer is mozog a világűrben....Tehát akkor mihez is viszonyitunk?

Először talán az alapoknál kellene kezdeni a vitát,nem egyből térugrás meg hiper sebesség,meg múltba utazás.... :)

2012. szept. 10. 20:41
 29/33 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a fénysebességben pont az az izgi, hogy bármihez képest mérve is fénysebességet kapunk. ;) Na ezért van köze az időutazáshoz.
2012. szept. 11. 16:29
 30/33 A kérdező kommentje:
Igen. Megfigyelték,hogy ahogyan a napunk száguld a tejútrendszerben,vannak csillagok amitől távolodunk,és vannak amik felé úgymond közeledünk kicsit. De mind két esetben a fény sebesség ugyan annyi.Tehát ha én egy motoron ülve világítok valakire lámpával,és az illető méri a fény sebességét,a motor sebessége nem adódik hozzá pluszban,hanem az idő lassul le a sebességnek megfelelően. :) annyi,hogy a fény hullámhossza változik. Az pedig már a doppler jelenség. :)
2012. szept. 12. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!