Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elhiszitek, hogy 1962. május...

Elhiszitek, hogy 1962. május 22-én megtörtént a Marsra szállás?

Figyelt kérdés

Ember a Marson – 1962. május 22.

Érthetetlen szavak

- Csak öt szektor.

- Thomas, hallasz?

- Vesszük a tv-képeket.

- Jó képeket kapunk. Töménytelen sok részlet kivehető. Mi a helyzet nálatok?

- Szép kilátás. Rendben Houston.

- Készenlét.

Sokan beszélnek egyszerre, érthetetlen hangzavar.

Hajtóműzaj.

- … egyes mód és készenlét.

- Teljes készenlét

- Készenlét.

- Készenlét, Houston.

- … jobb később, mint soha…. Tudnátok ellenőrizni az értékeket? Houston, minden rendben.

Érthetetlen.

- Készenlét, megerősítésre várunk. Houston.

- Készenlét visszaszámláláshoz.

- Egy, kettő, három (oroszul is számolnak. Egy hang adatokat ismétel oroszul, valószínűleg az angol szavakat tolmácsolja, melyet orosz kollégája mond.)

- A szél 31 km/h, délkeleti.

Ismét adatok oroszul.

- Légnyomás 707.7 millibar.

Orosz és angol beszélgetés teljes kavalkádja.

- Készenlét leszálláshoz.

- Visszaszámlálás vége.

A leszállóegység leszáll. A hajtómű dübörgése minden mást elnyom. Az utolsó érthető mondatfoszlány:

- … készenlét.

- Megcsináljuk! Hallelujah (orosz beszéd.) Megcsináltuk! Megcsináltuk! Nem volt könnyű. Nem volt könnyű… (orosz beszéd, üdvrivalgások.)

- Istenem, mi az? Valami mozog.. Valami mozog ott.

Orosz és angol beszélgetés kakofóniája.

- .. hé fiú, valaki veszi …. Ez az esemény lesz a történelem legnagyobb tette. 1962. május 22-én elértük a Mars bolygó felszínét. És élet nyomait látjuk.

Orosz beszéd.

Felvétel vége.

2012. júl. 15. 08:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
Te minden áron nem tudod elfogadni hogy ez amit te mondassz hülyeség én is nehezen fogadtam el hogy a gepárdtól van gyorsabb állat ez a vándorsólyom ami a leggyorsabb állat de a végén elfogadtam nehezen ellentétben veled aki nem tudja elfogadni az állítása ellenkezőjét amúgy mi oka lenne a NASA-nak titkolózni efelől ?
2012. júl. 15. 17:26
 32/78 anonim ***** válasza:
Amúgy biztosan vannak okai például a fekete fehéren jobban látszanak a kráterek és a felszíni formák mert a fénytől nem látszik ugy.
2012. júl. 15. 17:29
 33/78 2xSü ***** válasza:
100%

> Akkor mondd meg nekem azt,hogy a Hubble űrteleszkóp miért csinál fekete-fehér képeket színes helyett.

Talán azért, mert a Hold szürke. Szintén Arany Laci hivatkozik a légkör színtorzítására. Ebből is látszik, mennyire van otthon a középiskolai fizikában.

A Nap fénye fehér, tehát a látható tartományban minden frekvencián sugároz fényt. A légkör valóban átszínezheti ezt a fényt. Ez abból fakad, hogy a különböző hullámhosszú fény különbözően törik meg. (Lásd: prizma) A kék fény a légkörben hajlamosabb szétszóródni. Ha a fehér fényből elvesszük a kék összetevőt, akkor a piros és zöld összetevőt látjuk erősebbnek, ami ugye együtt sárgát ad. Aztán ha nagyon vastag a légkör (pl. Napnyugtakor, ahol az ugyanolyan vastag légkört nem merőlegesen szelik át a fénysugarak, hanem erősen ferdén), akkor a zöld összetevőből is egyre több szóródik szét. Így lesz a naplemente vörös. Tehát miről van szó? A fény egy része szétszóródik.

A Hold esetén ugye ha a Holdat fehérnek – szürkének – látjuk, akkor az azt jelenti, hogy mindhárom ember által érzékelhető hullámhossz benne van a színképben. Ha a Hold mondjuk türkiz színű lenne, az azt jelentené, hogy nincs benne vörös komponens. Akárhogy is törné, szórná a fényt a légkör, attól még nem „szülne” vörös színt.

De egyszerű. Menj ki, nézd meg milyen színű a Hold. Szabad szemmel is egészen jól látható, még távcső sem kell hozzá.

> Valamiért a NASA nem akarja,hogy színesnek lássuk

Ez az, hogy ha még a NASA keze lenne a dologban, akkor sem érthető, hogy miért. Szépen lehoznák, hogy a Hold az űrből nézve kékeszöld. És akkor? Akkor mi van? Mitől rosszabb az? Van egy pár színes bolygó még a naprendszerünkben, mégsem történik az égadta világon semmi.

> miért,mert a NASA Istennek képzeli magát.

Ez meg ugye hadd ne kommentáljam. A NASA nem egy ember, hanem egy hivatal. És még számos más hivatal is készít, készített fényképeket a Holdról. Bizonyára ők is retusálnak, mert miért ne. Pl. a nemzetközi űrállomáson egy csomó nem amerikai tudósnak van lehetősége a Holdat megnézni magának. Ha az USA egyik hivatala a NASA annyira titkolni akarná a Hold színét, akkor miért vonna be más nemzeteket is az űrprogramba? Simán mondhatná, hogy „mi építettük az űrhajót, mi megyünk fel, ha fel akartok jönni, építsetek magatoknak”. Teljesen érthető és elfogadható lenne. De hát tudjuk, hogy a NASA ilyen nyakatekerten hazudik, mert ez így logikus. Ugyan semmi ok nincs rá, és tulajdonképpen indítékot sem találsz rá, de ők már csak ilyen logikusan hazudó emberek.

Röviden: A Hold szürke. Pont.

2012. júl. 15. 17:51
 34/78 2xSü ***** válasza:
100%

De jelzem, hogy ez tényleg kezd parttalan vita lenni. Ahogy válaszolunk egy feltevésedre azt körbejárva, azonnal egy másik dologra tereled a szót. Kanyarodj vissza azokhoz a témákhoz, amelyek eddig előkerültek, és azzal vitatkozz, mert így 2 hónapon belül az lesz a vita tárgya, hogy lehet-e uborkából pálinkát főzni…

Vagy hozz fel a legerősebb érvedet, aztán megnézzük, ahhoz mit tudunk hozzászólni. Ha szerencséd van, akkor semmit, de akkor én azt el fogom ismerni.

2012. júl. 15. 17:55
 35/78 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van,áttértem egy másik témára.

Hogy mi oka lenne hazudozni a NASA-nak!

Pl.:a vallás,hiszen ez az egyetlen,amibe kapaszkodik az ember vagy át kellene írni a történelmet vagy ezek után semmit sem hinne el az ember az ilyen nagy HIVATALOKNAK.

Én inkább azt mondom,hogy leszálltunk már a Marson,de előbb-utóbb úgyis kiderül,hogy igazam volt-e.

2012. júl. 15. 18:08
 36/78 anonim ***** válasza:

A NASA eltitkolja hogy a Hold valójában színes?? :)

Ez így elég érdekes lenne mivel létezik a NASA-n kívül még pár tucat űrhivatal, pár ezer csillagvizsgáló, és néhány millió tudós, valamint amatőr csillagász akik szerint a hold nem színes, hanem olyan amilyennek látjuk. Azaz szürke.

Az meg hogy az USA költi messze a legtöbb pénzt az űrkutatásra a NASA-n keresztül nem jelenti azt hogy Istennek képzelik magukat, senki nem mondta pl a Kínai kormánynak hogy költsön hadseregre űrkutatás helyett.

2012. júl. 15. 18:16
 37/78 anonim ***** válasza:

"Pl.:a vallás,hiszen ez az egyetlen,amibe kapaszkodik az ember vagy át kellene írni a történelmet vagy ezek után semmit sem hinne el az ember az ilyen nagy HIVATALOKNAK.

Én inkább azt mondom,hogy leszálltunk már a Marson,de előbb-utóbb úgyis kiderül,hogy igazam volt-e."

Ez nem túl logikus. A NASA akkor kap pénzt ha eredményt produkál, és nem eredményt hamisít! Az egyházak pedig miért dőlnének le ha kiderülne hogy máshol is van élet??

Sem a kereszténység, sem más vallás nem mond ilyet hogy nem lehet máshol élet, sőt!

2012. júl. 15. 18:24
 38/78 anonim ***** válasza:
A történelmet miért kéne átírni??
2012. júl. 15. 18:26
 39/78 A kérdező kommentje:
Úgy értem át kelleni írni a történelemkönyveket.
2012. júl. 15. 18:47
 40/78 anonim ***** válasza:
Miért kéne?? A történelem attól miben változik hogy életet találnak egy másik bolygón?
2012. júl. 15. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!