Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elhiszitek, hogy 1962. május...

Elhiszitek, hogy 1962. május 22-én megtörtént a Marsra szállás?

Figyelt kérdés

Ember a Marson – 1962. május 22.

Érthetetlen szavak

- Csak öt szektor.

- Thomas, hallasz?

- Vesszük a tv-képeket.

- Jó képeket kapunk. Töménytelen sok részlet kivehető. Mi a helyzet nálatok?

- Szép kilátás. Rendben Houston.

- Készenlét.

Sokan beszélnek egyszerre, érthetetlen hangzavar.

Hajtóműzaj.

- … egyes mód és készenlét.

- Teljes készenlét

- Készenlét.

- Készenlét, Houston.

- … jobb később, mint soha…. Tudnátok ellenőrizni az értékeket? Houston, minden rendben.

Érthetetlen.

- Készenlét, megerősítésre várunk. Houston.

- Készenlét visszaszámláláshoz.

- Egy, kettő, három (oroszul is számolnak. Egy hang adatokat ismétel oroszul, valószínűleg az angol szavakat tolmácsolja, melyet orosz kollégája mond.)

- A szél 31 km/h, délkeleti.

Ismét adatok oroszul.

- Légnyomás 707.7 millibar.

Orosz és angol beszélgetés teljes kavalkádja.

- Készenlét leszálláshoz.

- Visszaszámlálás vége.

A leszállóegység leszáll. A hajtómű dübörgése minden mást elnyom. Az utolsó érthető mondatfoszlány:

- … készenlét.

- Megcsináljuk! Hallelujah (orosz beszéd.) Megcsináltuk! Megcsináltuk! Nem volt könnyű. Nem volt könnyű… (orosz beszéd, üdvrivalgások.)

- Istenem, mi az? Valami mozog.. Valami mozog ott.

Orosz és angol beszélgetés kakofóniája.

- .. hé fiú, valaki veszi …. Ez az esemény lesz a történelem legnagyobb tette. 1962. május 22-én elértük a Mars bolygó felszínét. És élet nyomait látjuk.

Orosz beszéd.

Felvétel vége.

2012. júl. 15. 08:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 2xSü ***** válasza:
100%
Találkoztam már ezzel a felvétellel. Egy sci-fi műfajú műsorból lett kiollózva. A műsort megnézve egészben már elég egyértelmű. (Ha nem, akkor talán elmond valamit, hogy a műsort április 1-én adta adásba a BBC, ha jól emlékszem a csatornára.)
2012. júl. 15. 10:42
 12/78 2xSü ***** válasza:
100%
Bővebben: [link]
2012. júl. 15. 10:45
 13/78 2xSü ***** válasza:
100%

Még egy kis adalék, ha kétséged lenne:

http://www.youtube.com/watch?v=U8-7N5q2dzI#t=6m50s

7:00-nál ez olvasható: APRIL 1ST 1977

Mióta szokás egy dokumentumfilmre dátumot írni, főleg úgy, hogy az nem egyezik a leadási időponttal?

Mióta szokás egy dokumentumfilmben egy „tudóst” színésszel eljátszani?

2012. júl. 15. 10:58
 14/78 anonim ***** válasza:

Na jó, teszek egy próbát, hátha.

"Sőt, ha a felhők sűrűek, márpedig sűrűek és a földi ciklonok és időjárási frontok jellegzetességeit mutatják, akkor talán nem is széndioxid-kristályok alkotják őket… Ha pedig nem fagyott széndioxidból állnak, márpedig nem abból állnak, hanem vízpárából, akkor a vízpárának ugye forrás is kell, s mivel a víznek nem gyakori szokása, hogy a szilárd jég halmazállapotból közvetlenül párává alakuljon, A sarki jégtakarók tehát nem jöhetnek szóba a vízpára keltésében. (Ráadásul, ezek összetételét az amerikaiak folyamatosan széndioxidjégnek határozták meg, s az európaiak bátor fellépése szükségeltetett ahhoz, hogy végre a tengerentúlon is beismerjék, a jégsapkák anyaga lényegében kizárólag vízjég…) Szükségképpen felszíni nyílt vizeknek is elő kell fordulniuk, méghozzá nagy számban és nagy területre kiterjedve, hogy a megfigyelhető felhőzet mértékét létre tudják hozni. "

Bár úgy állítja be, de nem titok, hogy a Mars légkörében vannak felhők. Szén-dioxid, illetve vízjégkristályok is alkothatják őket. Sőt, bár a cikk írója valószínűleg erről nem hallott, de a vízjég is képes szublimációra, és a Marson ez is szokott történni.

De vizsgáljuk meg kizárólag logikailag is. Miért lennének sűrűek a felhők? Mit ért az alatt, hogy a Földéhez hasonlóak a ciklonok? Miből vonja le ezt a következtetést? Először SZERINTE nem szén-dioxid alkotja a felhőket, majd ezt TÉNYKÉNT kezeli, és ebből vonja le a következtetést, hogy BIZTOSAN vízpárából állnak. Mindenféle indoklás, vagy az egyéb lehetőségek kizárása nélkül. Mivel nem ismeri a szublimációt, ezért már óceánokat vizionál. Bár nem olvastam végig, de ezekre nem ártana bizonyítékot találni; de tudom, a világ összes felvételét hamisították...

2012. júl. 15. 11:02
 15/78 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam el se a párbeszédet, se a cikket.

Nekem tök "hihető", hogy 1961-ben kijut az ember az űrbe és már 1962-ben leszáll a Marsra, miközben a Holdra csak 1969-ben megy...

2012. júl. 15. 11:09
 16/78 2xSü ***** válasza:
100%
#14: Parttalan vitába nem érdemes belemenni. Ragaszkodjunk a kérdésben említett felvétel hitelességének kérdéséhez, mert a végén a fél internetet belinkeli valaki „cáfolatként”.
2012. júl. 15. 11:10
 17/78 2xSü ***** válasza:
78%

#15: Nekem meg hihető, hogy te Kovács Jolánka vagy, egy 120 kg-os kisnyugdíjas Tahitótfaluról. Miért ne lenne hihető?

A tudomány pont azért tudomány, mert nem az alapján dönt, hogy valami hihető-e, hanem tényekből, mérésekből von le következtetéseket. Akár hihető az, akár nem. Sok tudós úgy igazolt kísérlettel egy tézist, hogy a kísérlet célja a tézis cáfolata volt, mert nem tartotta „hihetőnek”. De a kísérlet győzte meg arról, hogy a tézist igaznak kell tekinteni, pontosabban fogalmazva a tézis jól modellezi a valóságot. Mégegyszer: a tudomány nem hit kérdése. Az igazság sem annak a kérdése, hogy valami hihető-e vagy sem.

2012. júl. 15. 11:19
 18/78 anonim ***** válasza:
Tehát szerinted 7 évvel később mentek a Holdra, mint a Marsra... :D :D :D
2012. júl. 15. 11:24
 19/78 Andizsuzsi ***** válasza:
94%
Süsü! 15-ös válaszában nem vetted észre a "" jelet, és az enyhe iróniát. Egyről beszéltek.
2012. júl. 15. 11:39
 20/78 anonim ***** válasza:
Elhiszem-e? Ha csak hit kérdése lenne, akkor elhinném. Ha tudomány kérdése, akkor nem. De mindegy. Ha neked az kell a boldogsághoz, hogy ilyeneket elhiszel, ahelyett, hogy tanulsz okosodsz, akkor csak tessék.
2012. júl. 15. 13:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!