Elhiszitek, hogy 1962. május 22-én megtörtént a Marsra szállás?
Ember a Marson – 1962. május 22.
Érthetetlen szavak
- Csak öt szektor.
- Thomas, hallasz?
- Vesszük a tv-képeket.
- Jó képeket kapunk. Töménytelen sok részlet kivehető. Mi a helyzet nálatok?
- Szép kilátás. Rendben Houston.
- Készenlét.
Sokan beszélnek egyszerre, érthetetlen hangzavar.
Hajtóműzaj.
- … egyes mód és készenlét.
- Teljes készenlét
- Készenlét.
- Készenlét, Houston.
- … jobb később, mint soha…. Tudnátok ellenőrizni az értékeket? Houston, minden rendben.
Érthetetlen.
- Készenlét, megerősítésre várunk. Houston.
- Készenlét visszaszámláláshoz.
- Egy, kettő, három (oroszul is számolnak. Egy hang adatokat ismétel oroszul, valószínűleg az angol szavakat tolmácsolja, melyet orosz kollégája mond.)
- A szél 31 km/h, délkeleti.
Ismét adatok oroszul.
- Légnyomás 707.7 millibar.
Orosz és angol beszélgetés teljes kavalkádja.
- Készenlét leszálláshoz.
- Visszaszámlálás vége.
A leszállóegység leszáll. A hajtómű dübörgése minden mást elnyom. Az utolsó érthető mondatfoszlány:
- … készenlét.
- Megcsináljuk! Hallelujah (orosz beszéd.) Megcsináltuk! Megcsináltuk! Nem volt könnyű. Nem volt könnyű… (orosz beszéd, üdvrivalgások.)
- Istenem, mi az? Valami mozog.. Valami mozog ott.
Orosz és angol beszélgetés kakofóniája.
- .. hé fiú, valaki veszi …. Ez az esemény lesz a történelem legnagyobb tette. 1962. május 22-én elértük a Mars bolygó felszínét. És élet nyomait látjuk.
Orosz beszéd.
Felvétel vége.
Kedves Joli néni!
A „” jeleket észrevettem, de az irónia valóban nem esett le. Lehet túl gyorsan futottam át a válaszod, az évszámokat nem igazán olvastam el. Elnézést.
Lehet,hogy igazatok van és mi csak vagyunk s közben nem történik semmi.
Ennyi erővel nem történt meg a Holdutazás sem.
> Lehet,hogy igazatok van és mi csak vagyunk s közben nem történik semmi.
Mi az, hogy nem történik semmi? Én pl. sütöttem csirkét, főztem rizst, sőt még esett is. De globálisan nézve pl. szondát küldtünk a Marsra, nem is olyan rég fellőttük a Kepler űrtávcsövet és azóta több száz exobolyót fedeztünk fel. Mi az, hogy nem történik semmi?
> Ennyi erővel nem történt meg a Holdutazás sem.
Bármilyen tény megvizsgálása nélkül, pusztán logikailag hogyan következik az egyik a másikból? A „jártunk a Marson” mondat igazságértéke milyen módon kapcsolódik bármilyen szempontból is a „jártunk a Holdon” mondat igazságának megállapításához?
Az a gond, hogy vágyak alapján ítéled meg, hogy mi jó, mi rossz, mi igaz és mi nem az. Csakhogy a világ nem úgy működik, ahogy te vagy én szeretném. Ezért aki az igazságot keresi, annak nagyon figyelnie kell, hogy ne a vágyai alapján ítéljen, sőt amennyire lehet, ki kell zárni ezt a tényezőt.
Oké, neked tök jó érzés lenne, ha mégis jártunk volna a Marson. Mondjuk hogy miért, az nem tiszta, hacsak azért nem, mert így úgy éreznéd, birtokában vagy valami olyan tudásnak, aminek a többség nem. Hát persze, hogy nem akarsz szembesülni azzal, hogy amit tudsz, azt rosszul tudod, de mégis ezt kellene tenned. Szépen menj végig minden ilyen jellegű dolgon egyesével, és kérdezd meg, hogy ez most tekinthető-e ténynek, járj utána, keress más magyarázatokat, és ha azokat kizártad, akkor lehet azt mondani, hogy „na ez már valami”.
Hogy miért nem hihető?
1. Az űrutazás megkezdése után 1 évvel már a Marsra küldtek embereket.
2. A hidegháborúban Szovjet-USA együtt ment a Marsra, amikor majdnem atomrakétákkal lőtték egymást.
3. A felvétel szerint a leszállóegységnél mozgást, idegen életet láttak kb pár másodperc alatt. Ennek a nyomát sem látta egy marsrover sem évek alatt!
Az emberi hiszékenység határtalan...
Akkor erre válaszoljatok!
Ha például holnap a NASA bejelentené,hogy már rég meghódítottuk a Marsot-azt elhinnétek?
Én nem akarok semmit sem bizonyítani,egyszerűen csak ez jön le.
Az emberek 90%-a biztos mindent elhisz arról,amit a NASA mond vagy csinál.
#25: „Ha például holnap a NASA bejelentené,hogy már rég meghódítottuk a Marsot-azt elhinnétek?”
Igen.
Egyrészt azért, mert a NASA egy hivatal, az Amerikai Egyesült Államok országos repülésügyi és űrhajózási hivatala. Tehát az amit ez a hivatal kiad, az hivatalos. Egy hivatalnak alapvetően nincs oka hazudni, vagy titkolózni, hacsak valamilyen közérdek ezt nem kívánja. (Pl. nemzetbiztonsági kockázat.) Ez ugyan nem elképzelhetetlen, de az elképzelhető dolgokról majd kicsit lentebb.
Másrészt a NASA-nál tudósok dolgoznak. Meg még egy csomó ember (mérnökök, titkárok, stb…). Több százezer ember összehangoltan nem képes hazudni, vagy titkolózni, márpedig ennyi ember dolgozik közvetlenül és közvetve – azaz egy-egy projektben részt vállalva – a NASA-nak. Ha a NASA valótlanságot állítana, akkor az biztos kiszivárogna, pl. lenne egy elhivatott tudós, vagy dolgozó, aki megcáfolhatatlan, ellenőrizhet bizonyítékokkal jönne elő, hogy leleplezze a hazugságot. (Tudom, hogy „vannak” ilyen „leleplező” videók, amik egyrészt megint hiteltelenek, másrészt a beszélő kb. a harmadik mondatnál tanúbizonyságát szokta tenni, hogy a fizikához, tudományhoz még középiskolai fokon sem ért megfelelően. Nem csoda, hogy még az USA ellenségei sem hozzák fel a dolgot, mert egyszerűen komolytalan.)
Harmadrészt minden ilyen „bejelentést” rengeteg adat publikálása követi. Ez általában már nem a nagyközönség előtt zajlik, mivel a nagyközönséget egyrészt nem érdekli, másrészt nem is tudna vele mit csinálni. Tehát rengeteg mérési adat kerülne ilyenkor különböző tudományos intézmények kezébe, azzal a céllal, hogy az eredményeket ellenőrizni lehessen. Ugyanis a tudomány egyik alapköve a tudás reprodukálhatósága. Bár néha a mérési eredményeket nem lehet reprodukálni, de a belőlük levont következtetéseket igen. Ilyen mérési eredményeket nem igazán lehet jól hamisítani, bár nem feltétlenül lehetetlen.
Negyedrészt a NASA-nak kell bizonyítani az állítását. Rengeteg – az USA-val konkurens, vagy kimondottan ellenséges – ország van, aki bármilyen az ő adatainak ellentmondó bizonyítékot azonnal szétcincálna. Pl. ott a Holdra szállás. Egy csomó rádiós fogta anno az adásokat, többek között a Szovjetek is. Ha valamelyik is úgy vélte volna, hogy pl. a rádióadások nem a megfelelő irányból jönnének, azonnal az lett volna másnap a címlapon. Nem így történt. Pontosan tudták, hogy a dolog valóban megtörténik.
* * *
De most itt lehet filozofálni, hogy mi történne, meg mi képzelhető el. Egyszerűen a hivatalos állásponttal szemben nincsenek hitelt érdemlő érvek (azonkívül, hogy elképzelhető). A Marsra szállás, vagy a Holdra szállás meg nem történtére felhozott bizonyítékok 90%-a tudományosan cáfolható. A maradék meg nem bizonyítja a feltevést.
Ami megint csak hiányzik az ilyen alternatív elméletekből az a konkrét indíték. Felhoznak olyanokat, amelyek abszolút nem ésszerű indítékok. Olyan következtetések vannak ezekben az elméletekben, ami ellentmond a józan észnek is, a többi hasonló összeesküvés-elméletnek is, de sokszor még az adott elmélet más aspektusainak is. Arany Laci honlapját citáltad be. Pl. az ő oldalán volt olvasható az is, hogy soha nem jártunk még a Holdon, hogy jártunk, de idegen lényeket találtunk, az is, hogy már a németek is jártak a Holdon, sőt van egy náci támaszpont… Ezek így együtt eleve nem lehetnek igazak együtt. Vagy pl. ott vannak a Holdon készült fotók. Egyesek szerint műteremben készült, mások szerint retusálva vannak, mások szerint meg bizonyítékul szolgál a Holdon található életre. És megint van egy csomó ember, aki mindhármat vallja külön-külön. (A lényeg, hogy ne az legyen az igaz, ami a hivatalos, mert az ugye uncsi, meg nem lehet belőle könyvet írni.) Ha valaki mindegyik mellett érvel, annak valami nincs rendben a fejében. Arany Laci nagyon érdekes és vicces dolgokat ír, de én a sci-fi kategóriába sorolom a munkásságát.
De vegyük csak a [link] oldalt, amit nem olvastam végig, de az első pár kép megint ugye tök logikus. Adott egy NASA, ami fél évszázadig képes titokban tartani valamit, annak ellenére, hogy több százezer ember kötődik így-úgy a tevékenységéhez. De mivel érvel Arany Laci? Természetesen egy NASA által készített szerkezettel készült képpel! Ha ennyire profik a „titoktartásban”, hogy felejthették el képek tucatjainak retusálását? Különben is, minek vesződni az onnan származó képek retusálgatásával, ha az egészet egy műteremben is fel lehetne venni, vagy ma már számítógéppel generálni? Nem is kell hozzá, csak egy tucatnyi embert beavatni. Nem. Ők valóban fellőnek egy szondát, és az abból származó képeket retusálják, mert ők ilyen nyakatekerten hazudnak, mert ez így „logikus”. Igen, a NASA korrigálja a képek színvilágát, de ennek technikai okai vannak. És valóban az első fotók publikálása után rájöttek egy hibára, és bár a kutya sem kérte rajtuk számon, bejelentették ezt a hibát. Arany Laci szóhasználatával élve „beismerték, hogy hazudtak”. Ühüm…
Akkor mondd meg nekem azt,hogy a Hubble űrteleszkóp miért csinál fekete-fehér képeket színes helyett.
Értem ezen a Holdat,ami persze nem fekete-fehér,hanem színes.
Valamiért a NASA nem akarja,hogy színesnek lássuk,miért,mert a NASA Istennek képzeli magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!