Az élet a földön hogyan jöhetett létre?
"Az amőbáknak, élesztőgombáknak vagy a platánfának van tudata?"
Igen, van. Nem éntudata nyilván, de képes kontrollálni a táplálékfelvételt, a szaporodását és egyéb, számára szükséges dolgokat. A víz pl. nem képes, mert nincs tudata.
A baj az, hogy élettelenből az ember sem képes létrehozni élőt. Lehet persze jönni a DNS-sel, de abban is információ van, ami a tudathoz szükséges. Élőt kizárólag élő szervezet tud létrehozni, és ezt a folyamatot szaporodásnak hívják (még a növények is magukat reprodukálják).
Kémia tanárt már tíz éve nem láttam, de az a sejtésem, hogy ő elég kevés lenne a kérdés megválaszolásához.
Akkor talán olvasgassatok egy kicsit többet a témáról:)
#11: Ha a te tudat definíciódat vesszük, akkor az már tudat, hogy valami szabályozni tudja önmagát? Mert akkor kapásból tudok egy csomó olyan dolgot, ami ennek megfelel és az ember hozta létre. Pl. bármilyen önszabályozó rendszer. Pl. hőmérséklet-szabályzó rendszer. Vagy pl. egy számítógép.
De egyébként az élet tudományos szempontból nem sokban különbözik ezektől. A különbség annyi, hogy ami él, az más dolgokra is képes. Pl. reprodukálni önmagát. Ha lenne egy olyan hőmérséklet-szabályzó rendszerünk, amely képes lenne reprodukálni önmagát fizikai valójában, akkor már tekinthetnénk akár élőnek is. Persze előbb definiálni kellene, hogy mi az az élet, mielőtt meg tudjuk állapítani valamiről, hogy él-e.
"Persze előbb definiálni kellene, hogy mi az az élet, mielőtt meg tudjuk állapítani valamiről, hogy él-e."
Igen, jogos felvetés. Én erre azt szoktam mondani, hogy azt tekintem előnek, ami a fentiek mellett el tudja dönteni, hogy számára milyen feltételek a legmegfelelőbbek az élethez és utódai fennmaradásához, és a maga szintjén megpróbálja minél jobban kialakítani ezeket. Minden élőlény erre törekszik.
"Egy napon (persze akkor még nem volt nap!) Isten gondolt egyet és teremteni kezdett. Megteremtette az állatokat, növényeket, embereket és mindent amit ma ismerünk. Az emberek szaporodtak, fejlődtek és íme: A föld fejlettebb mint valaha, és 7 milliárdan vagyunk :)"
Én meg egy nap gondoltam egyet és fingtam. Ez kb annyira vágott a témába mint a te válaszod. Ez természettudományok témakör, nem vallás.
19/19
Ez az elmélet sem magyarázza az élet létrejöttét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!