Hogyan lehetnek földtörténeti korok?
Bocsi kifelejtettem, hogy a legmélyebb fúrás nem érte el a 13 km-t. 12 200 méter körül van. 2 hüvelykes fúróval ami nem túl nagy! :)
A Föld sugara pedig 6374 km ami őszintén szólva valóban nagy! :D
Több adagban csinálják. :)Visszaverődik egy hullám egy bizonyos mélységből. utánna ott leküldik mégegyszer, de akkor az előző rétegből visszaverődött rezgéseket hozzászámolják és módosítva következtetnek az új rétegekre. hidd el, hogy így történik. de ha nem hiszed el akkor is így csinálják a kutatóintézetek! :D
de hívj fel egy geofizikus doktort ő is ezt fogja mondani :D Én még nem vagyok doktor csak sima MsC-s :D
ezt nézegesd végig! :D Így csinálják. És nagyon nagy mélységig le tudnak hatolni a hullámokkal ugyanis a mikrorezgéseket is érzékelik amik visszajönnek.
Tehát azt állítjátok, hogy egy ponton lelőnek egy rezgést, mely áthatol 2000 kilométeren, több száz kilométernyi kőzeteken, folyadékokon, gázokon, grániton, sziklákon, majd csak visszaverődik valahonnan, ha már egyszer eddig nem sikerült, és visszatér nagyjából ugyan oda. Egyfelől kíváncsi lennék a hullám vagy a rezgés energiájára, és a generátorra, vagy akkumulátorra, amely ezt kifejtette, másrészt a berendezésre, mely ezt előidézte, és az ellenhatásra, mely látszólag nincsen. Ahhoz, hogy a mikrohullámú sütőm előállítson 700 wattnyi nyamvadt hőenergiának megfelelő mikrohullámot, ennek legalább a háromszoros villamos energiát kell felhasználnia. Ahhoz, hogy lelőjek egy mikrohullámot 2000 kilométer mélységbe keresztülhatolva sok mindenen, ez sok ezer gigawatt, mely előállító készüléket meg kell táplálni 3-4 vagy akár 10-szeres energiával.
Szerintem nagyon szépen látszódik a tankönyvekben ez az elmélet, és van is némi gyakorlati alapja nyilván, és jól hangzanak ezek a dolgok előadásokon. De úgy vagyok ezzel, mint a viccben, mikor az őrmester megkérdezi a honvédet, hogy mi a szakmája, az meg azt mondja, hogy bakteriológus. Mire az őrmester lekorholja, hogy ne nagyképűsködjön, mondja csak azt, hogy vasutas.
Szerintem az elmélet és a gyakorlat között elég nagy szakadék van. Nem vizsgálta még soha senki meg semmiféle műszerrel, hogy mi van 2000 kilométerrel a felszín alatt. Nincs adat, melyből következtetni lehetne erre, pusztán szépen előadott és tálalt nagyképű hipotézisek.
A legjobb rezgéskeltés a robbantás! A robbanás mind a 2 féle hullámot tudja produkálni! :)
És igen áthatol, meg visszaverődik a föld belsejéből innen-onnan. És ezeket műszerekkel mérik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!