Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Közeledik a klímakatasztrófa,...

Közeledik a klímakatasztrófa, de nem értem, hogy miért nem tesz senki semmit, mindenki csak intézkedést sürget nemzeközileg. Meddig várnak a konkrét intézkedésekkel?

Figyelt kérdés
szerintetek?
2009. jún. 18. 22:35
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
27%

"Aha, aztán az óceánok, meg a megolvadt sarki jegek majd szép lassan víz alá temetik a szárazföldeket, és akkor majd kopoltyúkat növesztenek az ük-ükunokáink... végülis... miért is ne? :))"

S honnan jön majd az özönvíz? A Szíriusz-lakók szállítják ide bosszúból?

2009. jún. 19. 10:51
 32/50 anonim ***** válasza:
39%

"Az egészben csak az "bosszant", hogy hosszú évek (sőt évtizedek óta) tudjuk, hogy bajt okozunk a környezetnek, és alig teszünk érte valamit."

Miért kellene bármit is tenne? Ilyen a természet, változik az éghajlat, eddig tucatszor változott az emberiség történetében.

Kutatók szerint egy 5000 évvel ezelőtti melegedési időszak miatt kezdett el virágzani az emberi civilizáció!

Ami a környezetszennyezést illeti, az valódi probléma, mert jobb a nem szennyezett környezet. Ebben azonban nagy az előrelépés az utóbbi 30-40 évben, s az egésznek persze semmi köze a globális melegedéshez.

2009. jún. 19. 10:53
 33/50 anonim ***** válasza:
27%

" [link]

Tipikus hisztériás cikk.

Én is tanulmányoztam a témát, s engem az ellentábor tudósainak az érvei győztek meg.

2009. jún. 19. 10:56
 34/50 anonim ***** válasza:
84%
Akkor linkeld be légyszi az "ellentábor tudósainak" cikkét! Elolvasnám.
2009. jún. 19. 10:59
 35/50 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy szerintem, azt, h egy hír mennyire igaz, onnan lehet megtudni, h mennyire kapja fel a média. Ha felkapott, akkor valószínűleg csak kamu. Pl. madárinfluenza, sertésinfluenza, stb. Gondold csak végig, kinek állna érdekében egy olyan hírt felkapni, ami nekik, nagykutyáknak iszonyatos anyagi veszteséget okozna? Egyszerűbb az embereket abban a hitben ringatni, h nincs semmi gond, vásároljatok, füstöljatak, éljen a fogyasztói társadalom! Én nem a blikkből vettem a cikket (nem mondom, h te onnan!), hanem az elte asztrofizikusai is hasonló elgondolásokat vallanak:

[link]

2009. jún. 19. 11:06
 36/50 anonim ***** válasza:
65%
szeretném megkérdezni, hogy a sok pánikolós, aki ezerrel leszólta azokat akik ésszerű magyarázattal is rendelkeztek egy-egy dologra, hogy ők mit tesznek a föld megóvása érdekében? és ugyanígy a kérdezőt is szeretném erről megkérdezni. mert válaszolt ugyan az egyik kérdésemre, hogy miért agyal, azért agyal mert félti a gyermekeit, nehogy megsüljenek. tehát mit tesz azért, h nesüljenek meg? biciklivel jár dolgozni? szelektíven gyűjti a szemetet? újrahasznosít? nem pazarolja a vizet? esővízzel locsol? és nemelég ám csak egyet egyet elvégezni, pl szelektíven gyűjtöm a szemetet és akkor itt vége is van, énmár megtettem a magamét. mert ha csak ennyit tesz ezzel nemfogja megvédeni a leszármazottait a megégéstől, és felesleges is volt ide kiírnia ezt a kérdést. a többieknek meg felesleges volt mindenkit leszólni aki éssuzerű magyarázattal rendelkezett, ha ők sem csinálnak semmit, hanem itt ülnek és irogatják h a föld igenis elfog pusztulni 10 éven belül. akkor tessék kikacsolni a számítógépet inkább, sok áramot fogyaszt ugyanis. és nem már reggel 7-kor a gyakorikerdesek.hu-n lógni.
2009. jún. 19. 11:09
 37/50 anonim ***** válasza:
61%
dehogy közeledik ... az egy dolog h ez nő meg amaz nő, na de ezek lassú folyamatok, nyugi a te életedbnen semmit nem fogsz ebből észre venni.
2009. jún. 19. 11:14
 38/50 anonim ***** válasza:
44%

[link]

[link]

Volt egy film is, lefordítva magyarra is, de most nem találom.

2009. jún. 19. 11:22
 39/50 anonim ***** válasza:
59%
Magyarul: [link]
2009. jún. 19. 11:26
 40/50 anonim ***** válasza:
92%

Hogy képzelitek el ezt a naaagy klímakatazstrófát, ha úgy tetszik globális felmelegedést, ha úgy tetszik, akkor a Föld kb 10000 évente ismétlődő ciklusát? Melyik lesz az az időjárási katasztrófa, amire azt mondjuk, hogy na ez A Klímakatasztrófa? Valamelyik kínai vagy japán földrengés? A phuketi szökőár? A Katrina hurrikán? A múlt heti szabolcsi jégverés?

Nem egy eseményről beszélünk, hanem egy folyamatról. A Föld hőmérséklete növekszik. Mint ahogy mindig is voltak csúcspontok és mélypontok. Ez pedig nem napokban, években mérhető, hanem 100-200-1000 években. Ez ellen ha akarunk se tudunk sokmindent tenni. Lehet, hogy azzal pusztítjuk ki magunkat, ha teszünk ellene. Ettől függetlenül nem baj, sőt kötelező védeni, óvni a környezetünket, amennyire csak lehet. A szemetelés, az erdők kivágása, a vizek szennyezése, a levegő szennyezése, a rosszul tervezett építkezések (Aréna Plaza...) mind olyan dolgok, amik ellen tudunk tenni.

2009. jún. 19. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!