Közeledik a klímakatasztrófa, de nem értem, hogy miért nem tesz senki semmit, mindenki csak intézkedést sürget nemzeközileg. Meddig várnak a konkrét intézkedésekkel?
"Aha, aztán az óceánok, meg a megolvadt sarki jegek majd szép lassan víz alá temetik a szárazföldeket, és akkor majd kopoltyúkat növesztenek az ük-ükunokáink... végülis... miért is ne? :))"
S honnan jön majd az özönvíz? A Szíriusz-lakók szállítják ide bosszúból?
"Az egészben csak az "bosszant", hogy hosszú évek (sőt évtizedek óta) tudjuk, hogy bajt okozunk a környezetnek, és alig teszünk érte valamit."
Miért kellene bármit is tenne? Ilyen a természet, változik az éghajlat, eddig tucatszor változott az emberiség történetében.
Kutatók szerint egy 5000 évvel ezelőtti melegedési időszak miatt kezdett el virágzani az emberi civilizáció!
Ami a környezetszennyezést illeti, az valódi probléma, mert jobb a nem szennyezett környezet. Ebben azonban nagy az előrelépés az utóbbi 30-40 évben, s az egésznek persze semmi köze a globális melegedéshez.
" [link]
Tipikus hisztériás cikk.
Én is tanulmányoztam a témát, s engem az ellentábor tudósainak az érvei győztek meg.
Amúgy szerintem, azt, h egy hír mennyire igaz, onnan lehet megtudni, h mennyire kapja fel a média. Ha felkapott, akkor valószínűleg csak kamu. Pl. madárinfluenza, sertésinfluenza, stb. Gondold csak végig, kinek állna érdekében egy olyan hírt felkapni, ami nekik, nagykutyáknak iszonyatos anyagi veszteséget okozna? Egyszerűbb az embereket abban a hitben ringatni, h nincs semmi gond, vásároljatok, füstöljatak, éljen a fogyasztói társadalom! Én nem a blikkből vettem a cikket (nem mondom, h te onnan!), hanem az elte asztrofizikusai is hasonló elgondolásokat vallanak:
Hogy képzelitek el ezt a naaagy klímakatazstrófát, ha úgy tetszik globális felmelegedést, ha úgy tetszik, akkor a Föld kb 10000 évente ismétlődő ciklusát? Melyik lesz az az időjárási katasztrófa, amire azt mondjuk, hogy na ez A Klímakatasztrófa? Valamelyik kínai vagy japán földrengés? A phuketi szökőár? A Katrina hurrikán? A múlt heti szabolcsi jégverés?
Nem egy eseményről beszélünk, hanem egy folyamatról. A Föld hőmérséklete növekszik. Mint ahogy mindig is voltak csúcspontok és mélypontok. Ez pedig nem napokban, években mérhető, hanem 100-200-1000 években. Ez ellen ha akarunk se tudunk sokmindent tenni. Lehet, hogy azzal pusztítjuk ki magunkat, ha teszünk ellene. Ettől függetlenül nem baj, sőt kötelező védeni, óvni a környezetünket, amennyire csak lehet. A szemetelés, az erdők kivágása, a vizek szennyezése, a levegő szennyezése, a rosszul tervezett építkezések (Aréna Plaza...) mind olyan dolgok, amik ellen tudunk tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!