Közeledik a klímakatasztrófa, de nem értem, hogy miért nem tesz senki semmit, mindenki csak intézkedést sürget nemzeközileg. Meddig várnak a konkrét intézkedésekkel?
"Talán mert féltem a gyerekemet, meg az ő gyerekeit, és az ők gyerekeit."
S a gyerekeid gyerekei gyerekeinek a gyerekeit már nem is félted? :-)))
De félre a tréfával! Miért kéne bárkit is félteni azért, mert az átlaghőmárséklet a Lánchíd pesti hídfőjénél 50 év múlva más lesz, mint ma? Miféle hülyeség ez?
"Csupán azért, mert 60 C fokban nem hinném, hogy kellemes lesz élniük..."
Ne viccelj, nem lesz 60 fok.
Melegebb lesz, mint most. Olyan lesz, mint az utolsó jégkorszak előtt. Eltolódnak az éghajlati övezetek, na és? Tucatszor megtörtént az emberiség életében, s azelőtt meg százszor is. Az emberek nem Görögországba fognak menni strandra, hanem Svédországba. Egy csomó terület Észak-Oroszországban és Észak-Kanadában termékennyé lesz. Magyarország meg pont nyerni fog, megszűnik az árvíz-probléma. Ezentúl nem lesz búza, na és? Lesz helyette olajbogyó, mandarin, kivi. A búzát meg majd Svédországban termelik.
Az egészben csak az "bosszant", hogy hosszú évek (sőt évtizedek óta) tudjuk, hogy bajt okozunk a környezetnek, és alig teszünk érte valamit. Globálisan értem természetesen. Vannak gyenge kezdeményezések, (ami azért a semminél több), de igazi határozott, mindenkire kiterjedő intézkedés semmi.
Nade, kívánom, hogy ne legyen igazam! :)
09:46: Ha valaki tudományosan megindokol valamit, és te nem érted, mert primitív vagy hozzá, az már rögtön sci-fi?
Itt, ezen az oldalon elég jól le vannak írva a folyamatok, ajánlom mindenkinek:
"Az egészben csak az "bosszant", hogy hosszú évek (sőt évtizedek óta) tudjuk, hogy bajt okozunk a környezetnek, és alig teszünk érte valamit. Globálisan értem természetesen. Vannak gyenge kezdeményezések, (ami azért a semminél több), de igazi határozott, mindenkire kiterjedő intézkedés sem."
Igen. Ez van. Ahogy írtam fentebb, két dolog számít ma a világban: a pénz és a hatalom. Egyik se ösztönzi a körültekintést a megfontoltságot, sőt, épp ellenkezőleg. A mogulokat nem érdekli, milyen károkat okoznak, mivel tudják, hogy nekik van akkora vagyonuk, hogy a saját szeretteiket és leszármazottaikat akkor is biztonságban tudják, ha az elképzelhető legrosszabbnál is rosszabb körülmények következnének be. A maradék 6 milliárd meg le van sz*va magasról.
Vannak ugyan bíztató jelek - Obama megválasztása óta már Amerika felől is, plusz nemrégen oroszéktól is hallottam meglepően értelmes megnyilvánulásokat -, de tartok tőle, hogy még így is túl lassú az ébredés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!