Közeledik a klímakatasztrófa, de nem értem, hogy miért nem tesz senki semmit, mindenki csak intézkedést sürget nemzeközileg. Meddig várnak a konkrét intézkedésekkel?
"Nekem erről az ugrott be, hogy túlszaporodtunk mi emberek a Földön."
Ez a másik mítosz. A XX. sz. 60-as, 70-es éveiben ez volt a kedvenc katasztrófaelméket. Aztán kiderült: a Föld elbírna 25 milliárd embert, s az emberiség látszáma sosem fogja ennek a felét sem elérni. Így elhalgattak a "tudósok" és átálltak a következő hamis elméltre a "globális melegedésre".
"messze van még az mikoris télleg bekövetkezik vmi oolyan ami már káros lesz."
Nem tudom feltűnt -e de a hetvenes évek ta Magyarországon csökken a gabonafélék termésátlaga. Egyre több évben viszi el a termést az aszály, annak idején jelentős fölösleget termeltünk, mostanában vannak olyan évek, amikor éppen elég a termés a belső piac kielégítsére. Ezt azért már a mi bőrünkön is érezzük, nem?
"Jól beszél az előző. Ha mindenki csak annyit tenne, hogy saját magára odafigyel, nem másokkal foglalkozik, akkor minden rendben lenne."
Ha nem is minden, de sokkal közelebb lennénk a megoldáshoz. A levegőbe jutattott üvegházhatású gázok jelentős része egyszerűen az áramtermelés során keletkezik, azaz elégetünk egy csomó szenet, hogy jöjjön villany a falból. Ha e helyett atomerőműveket építenénk, már az is hasznos lenne. Ha a személygépkocsik helyett legalább városon belül kerékpároznánk, már az is érezhető változást jelentene és így tovább.
"Ez az egész egy mítosz. NINCS semmilyen klímakatasztrófa!
Egy egyszerű vulkánkitörés több "kárt" okoz, mint 200 év ipari termelés."
"Sajnos azonban ma már egy tudományos maffia él meg a globálismelegedési mítoszból. Rendszeres - amolyan tudós jehovisták mintájára - a világvége jóslása."
Igen, értelmes ember így gondolkodik. Hagyjuk a bizonyítékokat a fenébe, éljünk, ahogy eddig is, aztán majd lesz valahogy.
"a Föld elbírna 25 milliárd embert, s az emberiség látszáma sosem fogja ennek a felét sem elérni."
Ezt nem tudom, honnan veszed. Talán, ha minden talpalatnyi földet fölszántanánk, lehet, hogy elég kaját termelnénk ennyi embernek. Ha azt is beleszámoljuk, hogy ezek az emberek nem csak esznek, hanem ruházkodnak, iparcikkeket használnak, stb. akkor valószínű, hogy a Föld már most is túlnépesedett.
"Ezt nem tudom, honnan veszed. Talán, ha minden talpalatnyi földet fölszántanánk, lehet, hogy elég kaját termelnénk ennyi embernek. Ha azt is beleszámoljuk, hogy ezek az emberek nem csak esznek, hanem ruházkodnak, iparcikkeket használnak, stb. akkor valószínű, hogy a Föld már most is túlnépesedett."
Ezt honnan vedted? Vannak túlnépesedett területek a bolygón, ez tény, de sokkal több a nem ilyen terület. A növekedés üteme pedig egyre lassul. Amikor én kisgyerek voltam, még simán 10-12 milliárdot jósoltak a "tudósok" 2010 környékére. Szóval, ne hidd el, ez egy mítosz.
"Igen, értelmes ember így gondolkodik. Hagyjuk a bizonyítékokat a fenébe, éljünk, ahogy eddig is, aztán majd lesz valahogy."
A gond hogy NINCSENEK bizonyítékok. 800 éve MELEGEBB volt, mint most, pedig még nem is volt ipari forradalom. Az emberi tevékenység alig befolyásolja a hőmérsékletet.
"Nem tudom feltűnt -e de a hetvenes évek ta Magyarországon csökken a gabonafélék termésátlaga. Egyre több évben viszi el a termést az aszály, annak idején jelentős fölösleget termeltünk, mostanában vannak olyan évek, amikor éppen elég a termés a belső piac kielégítsére. Ezt azért már a mi bőrünkön is érezzük, nem?"
Természetes folyamat. 8 ezer éve meg a zuzmó volt a fő mezőgazdasági termék Magyarországon, 30-40 év múlva meg az olajbogyó lesz az. Hol a gond? A természet változik, alkalmazkodni kell.
Ameddig már túl késő lesz. Én már felkészültem rá, hogy szokás szerint addig nem tesznek semmit, amíg valami drasztikus, globális tragédia nem történik (vagy talán még akkor se), de persze akkor már késő lesz. Sajna a világot nem az olyan magasztos eszmények irányítják, mint a megfontoltság, testvériség, emberségesség és környezettudatosság, hanem egyes-egyedül a pénz, ami meg ugye az önzést, a kapzsiságot és a trehányságot ösztönzi.
K* nagy sz*ban leszünk nagyon rövid időn belül, erre fel lehet készülni. És persze szokás szerint azok isszák majd meg a leginkább a dolog levét, akik a legkevésbé tehetnek róla.
07:57-es: Abban van igazságod, hogy a lehűlések és felmelegedések természetesek és ciklikusak, viszont az emberi tevékenység hozzájárulásának jelentősége a felmelegedési folyamathoz ennél jóval nagyobb. Ezt tagadni ugyanolyan ostobaság, mint a ló másik oldalára esve milliószorosan eltúlozni. Helyén kell kezelni a dolgokat, és a tények szerint mérlegelni.
Annál is inkább, hogy ha azt mondod az embereknek, hogy a tevékenységük semmi hatással nincs a klímára, és ami azt illeti, a Föld a jelenlegi népesség négyszeresét is simán elbírná, akkor mit fognak csinálni? Természetesen ugyanolyan trehányul és felelőtlenül - vagy, ha lehet, még inkább - élik tovább az életüket, mint eddig, szemetelnek, pazarolnak és rombolják a környezetüket. Most őszintén, mire jó az?
Persze tény, hogy ha azt mondod, hogy vigyázni kell, sokan arra se fognak odafigyelni, de akkor legalább van miből kiindulni, van mire alapozni egy hozzáállás-változtatást, ami idővel elvezethet valami pozitív eredményre. De ha még csak ezt se mondod, hanem csak azt, hogy nyugodtan sz*jon bele mindenki mindenbe, mert úgyis mindegy, akkor aztán végképp és egész biztosan nem jutunk sehova, mert még csak esélyünk se lesz rá.
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy szerinted tényleg ez a jó és helyénvaló hozzáállás.
Akik homokba dugják a fejüket: ÉBRESZTŐ!! A klímakatasztrófa nincs messze!
A fokozdó üvegházhatás és átlaghőmérséklet-növekedés miatt felolvadnak a sarki jegek, ami nem csak azért gond, mert elönt a víz pár várost!
A jégtakaró alatt bizonyos helyeken nagy mennyiségű metán gáz halmozódott fel. Ha ez kiszabadul, a CO2-nál sokkal erősebb üvegházhatást okozva Földünk átlaghőmérsékletét 60 fok körülire emeli, amit az ember NEM TUD túlélni. Ennyi.
Azért nem intézkedik senki, mert mindenki a másikra vár, illetve mindenki a saját PILLANATNYI érdekeit tartja szem előtt. Ezek főleg anyagi érdekek.
"Akik homokba dugják a fejüket: ÉBRESZTŐ!! A klímakatasztrófa nincs messze!
A fokozdó üvegházhatás és átlaghőmérséklet-növekedés miatt felolvadnak a sarki jegek, ami nem csak azért gond, mert elönt a víz pár várost!
A jégtakaró alatt bizonyos helyeken nagy mennyiségű metán gáz halmozódott fel. Ha ez kiszabadul, a CO2-nál sokkal erősebb üvegházhatást okozva Földünk átlaghőmérsékletét 60 fok körülire emeli, amit az ember NEM TUD túlélni. Ennyi.
Azért nem intézkedik senki, mert mindenki a másikra vár, illetve mindenki a saját PILLANATNYI érdekeit tartja szem előtt. Ezek főleg anyagi érdekek."
Túl sok C-kategóriás amerikai katasztrófafilmet néztél, öreg! Egyébként meg majd jön Rambó és egy ütéssel visszakényszeríti a gonosz metánt vissza a helyére, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!