Meddig tart a Világegyetem?
hitomi_chan válasza:
valaki234, szerinted abból a szempontból hülyeség, hogy az emberi agy nem képes felfogni; mégis nézd már, mennyi embert érdekel, tegyük fel, hogy csak Magyarországon a fél populációt :D
A kérdés amúgy rendkívül figyelemfelkeltő, mivel megmozgatja az agyunkat és pióca módjára tapad ránk a tudatlanság, hogy mennyi mindent tudunk már, mégis a mostani tudás, aminek a birtokában vagyunk, a teljes tudás mellett elenyészően parányi... Pl az atomok és az emberek. Na már most; Tegyük fel, hogy az atom az a tudás, aminek a birtokában vagyunk, az ember pedig a teljes tudás.. Kicsit akkor keveset tudunk, így azt sem tudhatjuk, meddig tart a világegyetem. Szerintem ahhoz, hogy ezt fel tudjuk fogni, nincs elég képzeletereje senkinek, no meg ha lenne is, akkor meg belezavarodna a saját gondolatmenetébe az ember :D
Megpróbálhatjuk elképzelni a világegyetemet mint egy óriásatomot. A galaxisunkat vehetjük pl. az óriásatom egyik elektronjának.
Viszont ha ezt elemezgetjük, ott kötünk ki, hogy a mienken kívül még sok millió/milliárd vagy több világegyetem létezhet.
És kitudja még mit fedezünk fel az atomok, atommagok, ill. kisebb részecskék belsejében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!