Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meddig tart a Világegyetem?

Meddig tart a Világegyetem?

Figyelt kérdés
Végtelen nem lehet, mert végtelen nincs. De vége sem lehet, mert valaminek kell lenni.. :) Szóval nem értem! Mi a ti véleményetek? Kérem érveljétek is az elképzeléseiteket! :) 18/F
2011. jan. 16. 20:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Baromi nagy, de nem tudom, hogy ez mért mozgat olyan sok ember :) Jelenleg még közel se állunk a fénysebességhez :) Egyébként mi úgy tanultuk anno, hogy folyamatosan tágul, és vagy tágul tovább folyamatosan a végtelenségig (tudom, hogy szerinted nincs végtelen, de szerintem van :)), vagy megáll egyszer, és statikus világegyetem lesz, vagy összehúzódik és elpusztul minden. Az utolsóban nem vagyok biztos, már nem emlékszem hogy hogy magyarázta a tanár úr, de a lényege ez volt.
2011. jan. 16. 20:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

szerintem végtelen de elképzelésem sincs :D és ha valahol vége van utána mivan?:D

na és hogyan keletkezett?:D

érdekes dolog ez....D:

2011. jan. 16. 21:03
 3/15 Sajtoskifli ***** válasza:
100%
Erről egyszer Hawking tartott egy előadást, aminek a lényege az volt, hogy szerinte véges, de mégis végtelen, mint egy kör, aminek van kerülete, még is hogyha elindulunk, akkor sose érünk a végére. Szerinte az lesz, hogy majd megáll a tágulás, majd elkezd az idő visszafele "fojni", eljut addig, hogy a világegyetem egyesül egy pontban, majd kezdődik az egész elölről. Érdekes feltevés szerintem. Az mindenesetre bizonyított, hogy egyre lassabban tágul a világegyetem (bár még mindíg gyors, kicsik az eltérések)
2011. jan. 16. 21:08
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! De az a baj, hogy ez engem olyan szinten érdekel, hogy megőrülök érte! Hol tudok erről olvasni vagy valami? (hozzáteszem, hogy nem akarok csillagász lenni és nem vagyok kiemelkedő tanuló), pusztán nagyon nagyon érdekel ez az egész felfoghatatlan dolog. Tud valaki adni pár tanácsot, hogy mit tegyek?
2011. jan. 16. 21:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem akkor a legmegfelelőbb könyv neked az Idő rövid története, melyet a fentebb már említett Hawking írt. Talán ez a legérthetőbb könyv ebben a témakörben azoknak, akik nem rendelkeznek komoly matematikai és fizikai ismeretekkel. Itt el is tudod olvasni:

[link]

2011. jan. 16. 22:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Hú hát beleolvasgattam és nagyon érdekes. Lehet, hogy holnap nem megyek suliba, hanem ezt olvasom! :) De ha van még ilyen könyv akkor csak írjátok!
2011. jan. 16. 22:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Amit mi világegyetemnek hívunk még mindig tágul. A jelenlegi sebességünkkel amire képesek vagyunk még a tágulás ütemével sem tudnák felvenni a versenyet, nemhogy kijutni a "robbanásfelhőn" kívülre. Így egy darabon sajna erre még nehéz lehet válaszolni. Rajta kívül pedig lehet, egy másik nagyobb robbanás, mivel a miénk csak egy kis örvénylés valami nagyobban. Kiderül hogy valami nagyobb rendszerben mi vagyunk az amit mi a magunk világában kvantumhabak hívunk... kitudja... Lehet hogy a robbanáson kívül épp egy gyufát tartó óriás 8 éves van akit nyakonvág az anyja, hogy ne játsszon a tűzzel... mi meg a gyufa fején ülünk.. a gyerek 14 mrd éve gyújtotta meg a gyufát és még mindig a fellobbanás kitáguló szakaszában van. Ez a gyerek lehet, hogy egy 700 mrd évig tartó taslit fog kapni:)
2011. jan. 17. 00:58
 8/15 Yoyoco válasza:
A világon minden viszonylagos. Ahhoz hogy az ember fel tudja fogni,értelmezni,reagálni a dolgokat amik körülveszik,mindenhez viszonyítási pontokat,mértékeket,egységeket fektet le a saját számítógépének(az emberi agynak) a koordinátarendszerében. Hogy mi van a világegyetem után? mikor a végére érünk? lehet hogy a mi világegyetemünk csak egy akkora porszem egy mégnagyobb,az ember számára behatárolhatatlan valamibe,mint nekünk az atom mérete.Ígyhát szerintem az a helyzet,hogy ezt a dolgot egy olyan rendszerben tudnánk csak megérteni ami teljesen más alapon működik mint a tudat alapú gondolkodás. Ahol pl nem kérdéssel és válasszal,nem térrel és idővel,nem részecskékkel és ezekből alkotott egységekkel magyaráznánk és értelmeznénk a minket körülvevő dolgokat,jelenségeket,eseményeket. Persze ettől még nem derült fény a kérdésre...:)
2011. jan. 17. 02:48
 9/15 anonim ***** válasza:

Egyet értek az elözövel csak kimaradt belöle az a kifejezés,hogy --Önmagába zárt görbült tér--- ezért is nem lehet kiszökni belölle.

Holnap még nem lesz világvége iskolába kell menni! ,bár Enstain is csak pár évig járt egyetemre,mégis vissza hivták tanitani!

2011. jan. 17. 02:50
 10/15 anonim ***** válasza:
Addig tart ameddig élsz benne :)
2011. jan. 17. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!