Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A világegyetemnek a fizikája...

A világegyetemnek a fizikája miért van annyira rágörcsölve?

Figyelt kérdés

Gondolok itt főképpen a termodinamika törvényeire (MINDIG van energiaveszteség; nem lehet plusz energiát nyerni/létrehozni csak nagy veszteséggel átalakítani; ill. leegyszerűsítve: minden elß🤬$zódik), a világegyetem kényszerű, ész nélküli tágulására (ergo: hőhalál, MINDEN megsemmisül), illetve hogy a fénysebességnél "köti az ebet a karóhoz"... azaz a fénysebesség a totális abszolút limit, annál magasabb, de akárcsak ezt 99.0+%-ban elérő sebességet már gyak. szépirodalomban se szabad leírni, annyira nem létezik.

Sőt, újabban megtudtam, ezt a szabályt annyira erőlteti a világegyetem, hogy rájöttek, h. az információ és maga a gravitáció is csak fénysebességgel terjedhet!! 😳😳 Tehát ha pl. megszűnne a nap, átmenet és feketejuk nélkül, a föld még 8 percig "körülötte" keringene.

Holott a gravitáció az egy, a testtől függő befolyásoltság kéne legyen a tér síkra leképezett analógiáján!

Valaki esetleg tudja, hogy miért ennyire ⚱ ez a fizika?

jan. 13. 00:03
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
Amúgy a 3 ezred Kelvint nem elérték már egyszer laborkörülmmények között?
jan. 14. 19:42
 42/45 A kérdező kommentje:

😱 VÁÁÁ KÉT ÉS FÉL ÓRA

😞 Hát én holnapra dög fáradt leszek a munkában. Ráadásul most 120%-ra tudom, a UnitVezetők első dolga az lesz, hogy felrúgják a vödröt, szétszórják az ultrát... 🙄 Ez van, hogyha valaki nagyon ótvar cunyaszágokat művel, lelép, majd a másik műszakjában szegény kulcsos találja meg a gránátokat műszak előtt 4 perccel.

jan. 14. 19:53
 43/45 anonim ***** válasza:
100%

"nagyobb, mint egy galaxis"

Ezért kellene Dávid Gyulát nézned.

Volt olyan időszak, amikor a világunk annyira kicsi volt, hogy nem fért volna el benne egy proton. Mondjuk túl meleg is volt hozzá, az más kérdés.

De ennek az analógiájára kell elképzelni azt az elemi részecskét, ami nagyobb a jelenlegi világunknál, és ennyire kicsi a kötési energiája (aminél ha nagyobbat kap, felbomlik).

Tehát még egyszer: ez az elemi részecske CSAK akkor létezhet, ha a világ ennél nagyobb, és hűvösebb. Mint ahogy olyan helyzet is volt valaha, ahol a világ megnőtt és lehűlt úgy, hogy hogy utána már nem bomlottak szét azonnal a keletkező protonok, és ezek azóta léteznek.

jan. 14. 23:50
 44/45 A kérdező kommentje:

"Ezért kellene Dávid Gyulát nézned."

Hát amúgy kössz ám!! 😠

8-ra kéne beérnem és még bőven a buszon vagyok. Azt se mondtátok, hogy a 2 és fél óra mellett ahhoz a 2 és fél órához már az első 20 percben azon melegében behivatkozik még két tucat másik előadást. Tény, a közérthetősége előtt le a kalappal, de ha tudom előre, hogy ez lesz, lehet inkább bele se kezdek. 😔

Nomindegy.. Kedves UnitVezetők nem csak a vödröt fogják felrúgni az acélbetétes cipővel, hanem instant engem is. 😬

jan. 15. 07:59
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nézd, ha van rá időd.

De elég sok videója van, nézd meg azt is, hogy jót választottál-e.

jan. 15. 08:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!