Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A fekete a világegyetem...

A fekete a világegyetem legősibb színe?

Figyelt kérdés

A világűr is fekete. Gondolom, mikor nem voltak csillagok, minden fekete volt.

Igazam van?

tegnap 22:05
 1/4 bollocks ***** válasza:
100%
Nincs igazad.
tegnap 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Elvileg az űr világos, csak sok sok milliárdnyi bolygó meg csillagok miatt tűnik sötétnek
tegnap 22:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A fekete nem szín, hanem a fény hiánya.
tegnap 22:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Amikor még nem voltak csilagok, akkor (egy relatíve rövid átmeneti időszakot kivéve (de hisz az egész univerzum története rövidebb-hosszabbb átmeneti dőszakokból áll)) még olyan fiatal és kicsi volt a világegyetem, hogy még anyagnak nevezhető dolog sem volt benne, fény viszont annál több, hiszen az univerzum összenergiája egy sokkal kisebb helyen volt jelen, tehát az átlagos energiasűrűségnek jóval magasabbnak kellett lennie. Vagyis konkrátan minél visszább megyünk az időben, annál fényesebb, fénnyel telítettebb az univerzum egészében.
tegnap 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!