Mi a közös U.Xorter kérdéseiben és Freddie Mercury hangjában?
Mindkettőről egy pillanat alatt tudom, kihez tartozik :)
dec. 2. 20:51
2/26 anonim válasza:
Ha sikerülne bizonyítani, hogy univerzumokat egymásba lehet ágyazni oly módon, hogy a belső univerzum tartalma a külső univerzumtól független (tehát magához a fogadó univerzumhoz relatíve ugyanakkorák a benne lévő dolgok), akkor elképzelhető lenne, hogy léteznek olyan univerzumok, melyek a fogadó univerzumban Planck-hossz méretű részecskeként vannak jelen; ez esetben az ilyen univerzumok lakói számára a mi univerzumunk Planck-hossza, amíg a saját univerzumukban vannak, megfelelne az ő univerzumuk Hubble-horizontjának. Ehhez persze azt kell feltételezni, hogy egy univerzum mérete pontosan egy Hubble-horizont méretének felel meg.
Ez most érthető?
dec. 2. 23:31
3/26 anonim válasza:
#1 Tolsztojt parafrazeálva, a földi halandók mind hasonlók egymáshoz, de minden skizofrén a maga módján skizofrén.
dec. 3. 08:35
4/26 anonim válasza:
A Hubble horizont inkább a Schwarzschild sugár ellentéte.
dec. 3. 13:17
5/26 anonim válasza:
Nekem annak idején az ELTE vezető kvantumfizikusa a tanárom azt mondta, hogy a Planck hossz/távolság vagy intervallum alatt semmi sem létezik. Be is van bizonyítva. Már nem tudom a nevét valamilyen Bell bizonyította be. Ez azt is jelenti egyben, hogy a Mátrix/szimuláció/unoiverumunk legkisebb egysége. Alatta a fizikai egyenletek sem működnek
dec. 3. 14:08
6/26 Mojjo válasza:
@5: Véletlenül rossz helyre írtad, ez ide való: [link]
dec. 3. 15:17
7/26 anonim válasza:
@5 : A Planck-hossz a hosszúság természetes egysége. Hosszúság nem mérhető kisebb hibával, mint a Planck-hossz, még elvileg sem, tehát bizonyos értelemben ez a létező legkisebb hosszúság.
A tudományos közösség még nem tudott kísérleti bizonyítékokat szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy mi történik ezen a skálán.
Az más kérdés, hogy a jelenlegi fizikai modelljeink nem alkalmazhatók ilyen méretskálán.
dec. 3. 22:42
8/26 anonim válasza:
7@ Nem a mérési pontatlanságról szól a Heisenberg-féle határozatlansági reláció, akkor nem lenne kvantumfizika. Ugyanolyan klasszikus Newtoni mozgás lenne klasszikus valószínűséggel, pontatlansági kerekítéssel. Arról van szó, hogy a fizikai paraméterek sem vesznek fel értéket ezen Planck tartomány alatt és nem létezik semmi. Olyan mintha kis apró pixelekből áll a valóság. Szerintem ez egyáltalán nem baj. El kell fogadni ilyennek a valóságot
dec. 4. 09:52
9/26 anonim válasza:
@8 : A Planck-hossz valóban a legkisebb mértékegység, amelyet a kvantumgravitáció és a részecskefizika keretein belül definiálnak, és a fizikai törvények, ahogy ma ismerjük őket, ezen a méretkategórián túl már nem érvényesek. Azt, hogy "semmi sem létezik" a Planck-hossz alatt, inkább úgy lehet értelmezni, hogy a jelenlegi fizikai fogalmaink, mint például a tér és az idő, nem alkalmazhatók ezen a skálán.
dec. 4. 10:41
10/26 anonim válasza:
9@ Igen, értem mire gondolsz és nekem is furcsa volt elsőre, de azt válaszolta hogy nem létezik alatta semmi. Bebizonyították, hogy nem vesznek fel fizikai értéket semmilyen objektum. Végülis ha végig gondolod, minden amit létezőnek definiálunk fizikai fogalmakból áll. Ami nem az pedig nem is létezik. Nincsen az intervallum alatt semmi. Ettől még nem dől meg a fizika. Nem kell félni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!