Melyik komplex élőlény fog a legtovább fent maradni az idő végtelennek tűnő horizontján?
Ősember szintre már sohasem fogunk visszazuhanni, az a rengeteg tudás, ami azóta felhalmozódott, az megmarad. Pontosan az ellenkezője fog bekövetkezni: egyre jobb technológiák, orvosi ellátás, nanorobotok, műszervek, génszerkesztés... Sejtszinten lehet majd beavatkozni a folyamatokba, leállítható az öregedés, megszüntethető a halál. Lehet, hogy kevés ember, csak a kiváltságos gazdagok számára lesz elérhető, de a kérdésben nem is az egyén, hanem a faj szerepelt...
200 vagy 500 évvel ezelőtt álmodni sem mertek olyan dolgokról, amik ma természetesek számunkra, ugyanígy 200 vagy 500 év múlva olyan találmányok lesznek, amit mi még el sem tudunk képzelni. Pedig már most is elég fejlett szinten állunk, de ilyen exponenciális fejlődés mellett a határ a csillagos ég. Szó szerint...
Ez az egyik lehetőség.
De még ha visszazuhanás lesz, az is "csak" középkori szintig - és akkor még 1 milliárd évünk van, utána megfő mindenki.
Szerintem is az ember. Akkor is ha ez a civilizáció összeomlik újabb és újabb korszaka jön az embernek. Mégha drasztikusan megvaltoznak az állapotok akkor is. Nézz körül az élővilagban mennyire érzékenyek az állatok a változásokra. Igazából az a sikeres állat amelyik megprobal alkalmazkodni az emberhez.
Meg elfelejted az intelligenciából adódó emberi lelemenyt. Szerintem is naiv túlzás amúgy hogy mi majd meghódítunk más naprendszert mielőtt a napunk kidögli magát de amíg ez a bolygó emberi életre alkalmas marad és nem írt a ki valami a fajunkat ez már biztos az ember lesz a lagalkalmazkodóbb és legsikeresebb faj.
"1-es, ezt én szinte teljes mértékben kizártnak tartom. Hogy az ember túlélje a földet meg a napot? "
A jelen állapot szerint csak a mi utódaink az egyetlenek akiknek legalább esélye lehet rá, hogy ez sikerüljön. Elvégre ha eljutunk bárhova is a Naprendszeren kívül, akkor itt akármi is történik, a fajunk lényegében fennmaradt, miközben az összes egyéb földi faj elpusztult a Nappal és Földdel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!