Voroses sargas, kb mint a láva, a gáz folyékonyan van jelen egy reszen mar es izzik
nov. 2. 19:37
3/9 Thunderfairy válasza:
Én is úgy tudom hogy fehér.
nov. 2. 20:37
4/9 anonim válasza:
Az emberi szem adaptív, így azzal nehéz pontosan megítélni, de kolorimetriailag az űrbéli napfény enyhén hideg-fehérnek számít.
nov. 2. 22:04
5/9 anonim válasza:
A Nap fotoszférájának az effektív színhőmérséklete 5772 Kelvin. Ehhez hasonló színű fénycsöveket vagy LED-lámpákat már láthattál a nagyobb középületekben, áruházakban, stb.
Semleges fehér színnek inkább 4500-5500 Kelvines tartomány van általánosan elfogadva.
nov. 2. 22:11
6/9 anonim válasza:
Vérnarancs színű.
nov. 2. 23:25
7/9 nb2019 válasza:
Ha a színképosztályát nézzük (G2V) az alapján a sárga csillagok közé sorolják.
Mivel a spektrum minden színében sugároz, így minden színű, ami keverve fehérnek látszana, ha a földi légkör fényszórása nem szórná ki a kéket (amitől az égkéknek látszik) és maradna a többi szín keverékeként sárga. Legerősebben amúgy 500 nm körül, zöldben sugároz, de annyira nem domináns, hogy megváltoztassa a fehér színét.
"Ugyan sárgának látjuk, de igazából szivárványszínű, amiből a zöld a legerősebb, de ettől még fehér."
Már nem tudom, hogy hol olvastam, szóval nem biztos, hogy 100%-ban pontos. Mert most nem találom a forrását. Ha egy távcsővel megnézed az Albireo-t akkor a látható kettős két tagjának a színe között lehet, kicsit közelebb van színben az Albireo sárgás csillagához, mint a kékeshez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!