Az ember azért szeret a folyón lenni csónakázni, mert visszavágyik a víz alá ahonnét jöttünk? Tehát valójában vissza akarunk fejlődni a víz alá?
Én nem vágyok víz közelébe, mert tengeri beteg vagyok, akkor ez most azt jelenti, hogy én hullamerev állapotra vágyok, mert akkor nem szédülök?
Hint: igen!
Angolul motion sickness a neve, és mindenhol előjön, akár a mozgó vizet nézve is...ha már egyszer nékem van legalább had tudjam jobban....
Minden repülőút előtt tabletta, kocsiban nagyon nehezen tudok utas lenni, stb.
Tóparton azért jó lakni, mert ott az idióták csak három oldalról zaklathatják az embert.
Ezt a fentebbi bölcsességet kissé továbbgondolva - szerintem teljesen egyértelmű a csónakázási vágyunk eredete!
Úgy tudom alapvetően szereti az ember a víz közelségét, a forrásokat, folyókat, tavakat.
A víztükröt, esetleg a csobogást.
A víz fontos az életbenmaradáshoz kb. napi 3 litert produkálnod kell valahonnan. Nem is olyan könnyű tárolni, mint mondjuk a egy marék magot és bogyót.
Sőt néha a kaja is házhoz jön.
Ezért kialakulhatott akár az evolciós közelmultban is egy ösztönös vonzalom a vízforrásokhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!