Elképzelhető, hogy a fizika egy áltudomány, és a pontosnak tűnő számítások csak a véletlen művei, pont úgy, mint amikor valaki többször megnyeri a lottót?
"Ami a relativisztikus mechanikát illeti, az egyenletek meghamisítását meg mit tudom én, miket hordtál még itt össze: az tömény matek."
Meghamisította.
Betolta a kozmológiai állandót, hogy statikus univerzumot kapjon.
Kérdező, követem a kérdést már az elejétől, de még egyszer sem írtad le ,hogy miért volt baj az,hogy Einstein másította/ “hamisította” a saját képleteit stb. Merthogy ha végiggondolnád akkor feltűnne ,hogy ez szöges cáfolata a “dogmatikus tudománynak” amit annyira szeretsz hangoztatni. Az ősrobbanás-elmélet egy új és nagy dolog volt, természetes ,hogy a tudósok elsőre nem fogadták el s elkezdték szétszedni, cáfolni stb. Einstein is lényegében ezt csinálta, ezért is próbálta még a saját egyenleteit is megváltoztatni, de be kellett lássa ,hogy úgy nem jön ki a matek. Majd a cáfolások sikertelensége és a bizonyítékok súlya miatt fogadták el, nem azért mert egy “szaktekintély” azt mondta volna.
Szóval az eset amit olyan bőszen hangoztatsz jól bemutatja a tudomány működésének mikéntjét s jól cáfolja azt a kijelentésed ,hogy a tudomány dogmatikus, nem kell bizonyítani semmit.
"Két dolog végtelen. Az egyik az Univerzum, a másik az emberi hülyeség - bár előbbiben nem vagyok biztos!"
Albert Einstein
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!