Elképzelhető, hogy a fizika egy áltudomány, és a pontosnak tűnő számítások csak a véletlen művei, pont úgy, mint amikor valaki többször megnyeri a lottót?
Figyelt kérdés
szept. 22. 13:38
1/33 A kérdező kommentje:
Az elemi részecskékre (elektron, proton, neutron) semmiféle bizonyítékot nem láttam még csak tényként leírják a tankönyvben őket.
Nem gyanús ez egy kicsit?
Nekem az.
szept. 22. 13:42
4/33 anonim válasza:
Minthogy a fizika és a többi természettudomány leíró jellegűek, ezért ez ki is zárható.
A fizika nem "kitalál" dolgokat, hanem megfigyel a természetet, törvényszerűséget keres a megfigyelésekben, majd leírja a talált törvényszerűséget szóban és matematikai képlettel.
Newton nem kitalálta az F=m*a képletet és akkor onnantól úgy működik a világ, hanem a világ így működik, Newton meg megfigyelte és leírta ezt.
5/33 anonim válasza:
Elemi részecskék? Ugyan már! Én az anyád 3,14 csaját sem láttam, oszt még is biztos vagyok benne, hogy onnan bújtál elő - meg oda is kéne visszabújnod!
6/33 A kérdező kommentje:
A vallások is ilyen megfigyelésekből keletkeztek...
szept. 22. 14:20
7/33 anonim válasza:
#6 a különbség a vallás és a tudomány közt az, hogy előbbi dogmatikus kijelentésekkel él, míg utóbbi kijelentései szabadon megdönthetőek. Amint utóbbi valamely megfigyelése tévesnek bizonyul már nem lesz igaz, vagy nem általánosságba lesz csak igaz.
8/33 anonim válasza:
A fizika modellt készít a valóságról, aztán ha valahol nem stimmel a modell, akkor a fizikusok csinálnak egy másik, pontosabb modellt, ami megmagyarázza.
9/33 anonim válasza:
Kedves kérdező, amikor bekapcsolod a számítógépet vagy felkapcsolod a villanyt, akkor bizony láthatod az elektronok mozgásának eredményét.
10/33 A kérdező kommentje:
Még mindig nem látom bizonyítva a részecskéket
szept. 22. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!