Van értelme ennek az egész 50 forintos üveg visszaváltósdinak?
"A "nincs ingyenebéd" egy igazán gyomorforgató mondás."
Hasmenésre széntabletta.
A széplelkűeknek meg Frontin.
A "nincs ingyenebéd" egy elterjedt mondás:
48#
Tulajdonképpen lehetetlen. Ezzel a gyorsvanattal száguldunk a szakadékba. Az se érezze magát biztonságban aki megpróbált normálisabban élni, mert ha megindul majd az éhező tömeg, meg fogják találni őket.
Már eléggé túl lett gondolva ez az egyszerű téma!
🤣
Hogy lehet ennyit veszekedni egy ilyen egyszerű témán?
Víz ára + palack ára + nyereség + áfa + 50 ft
Ebből kapod vissza az 50 ft-ot, ami csak azért van hogy ösztönözzön a visszaváltásra.
#56 Én nem értem a fogyasztói társadalom működését. Az egész a végtelen növekedés mítoszára épül, amit szépen hozott is eddig: [link] (jelenleg az épített tömeg 20 évente duplázódik a Földön). Gyakorlatilag minden nyersanyag-, és energiafelhasználás, -csakúgy mint a népesség- exponenciálisan növekszik.
Ez pontos mása a piramisjátéknak (Ponzi-séma), amit mindenhol büntetnek, ugyanakkor a globális világgazdaság pont ezt műveli.
A piramisjáték is hirtelen szokott bedőlni, amikor a kifizetéseket már nem lehet az újabb balekok bevonásával fenntartani, mert elfogynak a hiszékeny befektetők. Ez a sors vár az ipari civilizációnkra is...
Szerintem nincs értelme. Aki aggódott a környezet miatt az eddig is szelektíven gyűjtötte a műanyag palackokat, amit aztán vagy újrahasznosítottak, vagy elégettek, vagy csak elásták a többi szeméttel. Akit meg nem érdekelt az ugyanúgy el fogja dobálni, nem az az 50 Ft fogja ettől visszatartani.
Az egészből csak a MOL profitál, hiszen úgysem fogják visszaváltani a palackok 100%-át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!