Mi történik a holddal? Senki se vette még észre?
Óh, akkor most nem tudom meg, hogy az UFO-k elrabolták-e a Holdat? :(
Kedves kérdező!
Én évek óta figyelem a Holdat napi rendszerességgel. (elsősorban azért, mert látom az ablakból, másodsorban mert szeretem nézni :) ) És eddig nem tűnt fel, hogy ellopták volna.
Bár most kinéztem, és nem látom a Holdat O.o
Ja, ilyenkor nem is kell XD Na mindegy :)
Igazából meg csak azért írtam, mert érdekel a folytatás, jól szórakozom :D
na idefigyelj kedves kérdező!
Magyarázd már meg nekem, ha olyan QR\/a okos vagy, hogy ha nem ismernék a Hold pályaadatait, akkor hogyan tudnák megmondani 100 vagy 1000 vagy akármennyi évvel előre, hogy mikor lesz nap ill. holdfogyatkozás????????
?????
A Hold pályaadatai nagyon lassan változnak csak. Évente 2,5 cm-rel távolodik a Földtől pl. és ilyen apróságok. Szal nekem(nekünk) ne okoskodj, hogy így meg úgy van, elhiheted a csillagászok jobban tudják. Fölösleges ezt a témát tovább rágni, egyszerűen azt nem érted meg, hogy a Hold pályája nem párhuzamos az ekliptikával ezért jár egyszer feljebb, egyszer lejjebb.
"A Hold pályasíkja aránylag kis szögben, középértékben 5°09´-cel hajlik az ekliptikához. (Ez az érték 173 napos periódussal 4°49´ és 5°19´ között változik.) A pályasík metszéspontjai az ekliptikával a csomópontok. Amikor a Hold délről észak felé emelkedve metszi a földpálya síkját, a felszálló csomóba jut. A csomópontok helyzete az ekliptikán folyamatosan eltolódik a Nap látszó mozgásával ellentétes irányban. Egy év alatt 19°21´cel hátrál, 18,16 év alatt járja körbe az ekliptikát."
Na, akkor utólag kiegészítem a kérdésemet azzal, hogy sem trollokra, sem a témát offolókra, sem kötözködőkre nincs itt szükség, ha vki el akarja bagatelizálni ezt a dolgot, nem vagyok kiváncsi rá! aki provokálni és vitatkozni akar, feleslegesen kerüli a választ, vagy a témát magát azt el sem olvasom! Csak azokat akik észre vettem valami érdekeset a holddal kapcsolatosan!
Annyit kérek, hogy csak az írjon aki valami furcsát, a megszokottól eltérőt észlelt a holddal kapcsolatban!
Köszönöm! :)
Kérdező, ismétlem magam és a többieket, a Holddal nem történik semmi furcsa vagy szokatlan. Ne legyél paranoiás okostojás csak azért, mert idáig Neked nem tűnt fel, hogy mozog a Hold, de mások már rég megfigyelték, és amit te most megfigyelsz, abban nincs semmi furcsa, az teljesen normális viselkedése a Holdnak. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
Tudom, a szomszéd nénik szavára te jobban adsz, de attól még nem biztos, hogy igazuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!