Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik a holddal? Senki...

Mi történik a holddal? Senki se vette még észre?

Figyelt kérdés
Vagy egy éve folyamatosan figyelem a holdat, minden este egy bizonyos időpontban, és az adott időpontkor mindig teljesen más helyen volt. Régen minden este adott időpontnál tudni lehetett hol áll a hold az égen, most meg sosincs kétszer ugyanott. van amikor a tegnapi pozíciójával tökéletesen ellentétben áll az égen, van hogy teljesen máshol bukkan fel. Mind magassági, mind égtáji adatok szerint! És a legérdekesebb, hogy senkit sem érdekel, senki se törődik vele! Pedig ez alapján vagy a hold forgása a föld körül az instabil, vagy maga a föld viselkedik abnormálisan. Miért nem figyelt fel erre még senki sem? Vagy ha valaki felfigyelt is miért nem foglalkoznak már vele komolyabban? És ha valaki valahol foglalkozik vele, miért nem kapott már szárnyra ez a hír? Ez abnormális, itt valami nagyon nincs rendben!
2010. nov. 1. 13:39
 51/97 anonim ***** válasza:
Öcsém, ilyen nincs! Egyszerűen nem akarom elhinni...! Hiszed vagy nem, de mintha magam hallanám, pontosabban olvasnám a szavaimat! B*szki, nemsemmi. Okos vagy mint atom, hyperfigyelmes vagy, és az a tipus vagy, aki nem fogadja el a megmagyarázhatatlan dolgokra adott logikátlan választ, és akit olyan kérdések foglalkoztatnak, ami senki mást nem. Én egyet értek veled mindenben! Itt minden gyanús, ami körülöttünk van, és tele vagyunk hazugsággal. Nekem szintén van egy olyan brutális elképzelésem, hogyha meghallanád besz*rnál! Éj, ha kíváncsi vagy az infóimra, akk írj. Ami meg ezt a holdas ügyet illeti, hát én nem tudom hogy mi filyik itt, de erre magyarázatot nem tudok adni. Egy biztos: Ha baj van, akk azt úgysem tudnánk meg, ha meg óriási baj van, akk meg pláne nem. Viszont ha erre a dologra mondjuk a média rátenné a mancsát, akk úgyis el lenne susmákolva, de akk az okosok rájönnének, hogy itt valóban nagy gubanc van. Kül engem egy rohadt csillag aggaszt, de ebbe most nem szeretnék belemélyedni. :D Ha akarsz ilyesmin filózni, akk jelezd. Van pár megmagyarázhatatlan dolog, ami felkeltette az érdeklődésemet.
2010. nov. 1. 16:46
 52/97 anonim válasza:
16:40 - Csak megsúgom, hogy RÉGEN volt olyan, hogy a hold járása határozta meg az időt, holdhónapokról talán hallottál már, ha nem, nézz utána. Csak éppen rájöttek, hogy a holdhónapok nem fedik a csillagászati évet pontosan, és mindig időről-időre korrigálni kellett a naptárat, így alakult ki a mostani, amikor már vannak azok a bizonyos szökőévek, szökőnapok...stb, de mielőtt a mostani naptár lett, a legutolsó naptárkorrekciókor az októberből ki kellett hagyni néhány napot, hogy ismét szinkronban legyen a csillagászati év a naptári évvel.
2010. nov. 1. 16:52
 53/97 anonim ***** válasza:
Pont ez az, hogy mivel mindig korrigálni, kell, ez azt jelenti, hogy a műidő szerint nem mindig akkor és ott van. Biztos a csillagászok is lejegyezték a Hold napi, évi, 10 évi stb. mozgását egy koordinátarendszerben és akkor jöttek rá hogy hohó, ez nem egy állandóan ismétlődő ciklus. Gondolom ezért alkották meg a a mai naptárat.
2010. nov. 1. 17:03
 54/97 anonim válasza:
17:03 - Pontosabban még nincs olyan számítási rendszerünk, amivel szinkronban lenne a naptári és csillagászati év, de egyre pontosabbak a számítások, egyre kevésbé kell korrigálni, hasonlítsd össze nyugodtan a régi naptárakat a maival.
2010. nov. 1. 17:14
 55/97 anonim ***** válasza:

Óh, akkor most nem tudom meg, hogy az UFO-k elrabolták-e a Holdat? :(

Kedves kérdező!

Én évek óta figyelem a Holdat napi rendszerességgel. (elsősorban azért, mert látom az ablakból, másodsorban mert szeretem nézni :) ) És eddig nem tűnt fel, hogy ellopták volna.

Bár most kinéztem, és nem látom a Holdat O.o

Ja, ilyenkor nem is kell XD Na mindegy :)

Igazából meg csak azért írtam, mert érdekel a folytatás, jól szórakozom :D

2010. nov. 1. 18:37
 56/97 anonim ***** válasza:
100%
Nemsokára jó lesz, csak még nem állították át a téli időszámításra.
2010. nov. 1. 21:29
 57/97 anonim ***** válasza:
100%
Lőjük már le ezt az idiótát... Hát ilyen a világon nincs hogy valaki ekkora baromságokat beszéljen... A Hold több száz millió évig megvolt úgy ahogy volt... Miért pont most mozdulna el? Ráadásul napok alatt? Gondolkozz már ember... Mekkora a Hold tömege? Mekkora erő kellene egyáltalán a megmozdításához nem hogy még a lényeges kitérítéséhez? Ugyan úgy mozog mint eddig maximum azért furcsállod mert eddig nem figyeltél rá eleget... Évek óta figyelem a bolygókat és a mélyég-i objektumokat és semmi féle különleges dolgot nem tapasztaltam... El kéne már jutni a 21. századi gondolkodáshoz és felfogni, hogy a föld egy hatalmas rendszer aprócska eleme ami körül minden mozog... Maximum attól láthatod másként a mozgását, hogy máshoz viszonyítasz, de az meg a saját hülyeséged bizonyítja. Inkább menj el egy könyvtárba.. olvass el pár csillagászati témájú könyvet, ha gondolod a szakirodalomba is belevetheted magad de felőlem aztán mehet mesterképzésre csillagásznak akkor is ezt fogják mondani. Olyan vagy mint a nagyvárosi amcsik... Olyan hülyék, hogy ha ne talán tán áramszünet van a városban és felnéznek az égre.. meglátnak pár csillagot(mert amúgy a fényszennyezéstől nem látnak), akkor egyből hívják akit tudnak rendőrt, tűzoltót, fehér házat, meteorológiai szolgálatot, csillagászatot mert jönnek az idegenek és megkezdődött a teljes invázió... Aki írta, hogy a csillag más színekben pompázik éjszakánként az azért lehet mert a színeket is frekvencia határozza meg... Nyilván, ha egy csillag aktív, akkor más frekvenciájú fényt bocsájt ki vagy épp barna törpe lesz belőle. Rengeteg dolog történhet egy csillaggal is. Akit érdekel olvasson utána.
2010. nov. 1. 23:30
 58/97 anonim ***** válasza:
100%

na idefigyelj kedves kérdező!

Magyarázd már meg nekem, ha olyan QR\/a okos vagy, hogy ha nem ismernék a Hold pályaadatait, akkor hogyan tudnák megmondani 100 vagy 1000 vagy akármennyi évvel előre, hogy mikor lesz nap ill. holdfogyatkozás????????

?????

A Hold pályaadatai nagyon lassan változnak csak. Évente 2,5 cm-rel távolodik a Földtől pl. és ilyen apróságok. Szal nekem(nekünk) ne okoskodj, hogy így meg úgy van, elhiheted a csillagászok jobban tudják. Fölösleges ezt a témát tovább rágni, egyszerűen azt nem érted meg, hogy a Hold pályája nem párhuzamos az ekliptikával ezért jár egyszer feljebb, egyszer lejjebb.

"A Hold pályasíkja aránylag kis szögben, középértékben 5°09´-cel hajlik az ekliptikához. (Ez az érték 173 napos periódussal 4°49´ és 5°19´ között változik.) A pályasík metszéspontjai az ekliptikával a csomópontok. Amikor a Hold délről észak felé emelkedve metszi a földpálya síkját, a felszálló csomóba jut. A csomópontok helyzete az ekliptikán folyamatosan eltolódik a Nap látszó mozgásával ellentétes irányban. Egy év alatt 19°21´cel hátrál, 18,16 év alatt járja körbe az ekliptikát."

[link]

2010. nov. 2. 00:18
 59/97 A kérdező kommentje:

Na, akkor utólag kiegészítem a kérdésemet azzal, hogy sem trollokra, sem a témát offolókra, sem kötözködőkre nincs itt szükség, ha vki el akarja bagatelizálni ezt a dolgot, nem vagyok kiváncsi rá! aki provokálni és vitatkozni akar, feleslegesen kerüli a választ, vagy a témát magát azt el sem olvasom! Csak azokat akik észre vettem valami érdekeset a holddal kapcsolatosan!

Annyit kérek, hogy csak az írjon aki valami furcsát, a megszokottól eltérőt észlelt a holddal kapcsolatban!

Köszönöm! :)

2010. nov. 2. 08:59
 60/97 anonim válasza:

Kérdező, ismétlem magam és a többieket, a Holddal nem történik semmi furcsa vagy szokatlan. Ne legyél paranoiás okostojás csak azért, mert idáig Neked nem tűnt fel, hogy mozog a Hold, de mások már rég megfigyelték, és amit te most megfigyelsz, abban nincs semmi furcsa, az teljesen normális viselkedése a Holdnak. Miért olyan nehéz ezt megérteni?

Tudom, a szomszéd nénik szavára te jobban adsz, de attól még nem biztos, hogy igazuk van.

2010. nov. 2. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!