Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik a holddal? Senki...

Mi történik a holddal? Senki se vette még észre?

Figyelt kérdés
Vagy egy éve folyamatosan figyelem a holdat, minden este egy bizonyos időpontban, és az adott időpontkor mindig teljesen más helyen volt. Régen minden este adott időpontnál tudni lehetett hol áll a hold az égen, most meg sosincs kétszer ugyanott. van amikor a tegnapi pozíciójával tökéletesen ellentétben áll az égen, van hogy teljesen máshol bukkan fel. Mind magassági, mind égtáji adatok szerint! És a legérdekesebb, hogy senkit sem érdekel, senki se törődik vele! Pedig ez alapján vagy a hold forgása a föld körül az instabil, vagy maga a föld viselkedik abnormálisan. Miért nem figyelt fel erre még senki sem? Vagy ha valaki felfigyelt is miért nem foglalkoznak már vele komolyabban? És ha valaki valahol foglalkozik vele, miért nem kapott már szárnyra ez a hír? Ez abnormális, itt valami nagyon nincs rendben!
2010. nov. 1. 13:39
 31/97 A kérdező kommentje:
76% - 15:06: értelek, de itt nem arról van szó, hogy "nem teljesen pontos", hanem arról, hogy minden nap, ugyanabban az időpontban figyeltem meg a hold POZÍCIÓJÁT, és az adott időpontokban pár nap eltéréssel akár tökéletesen szemben helyezkedett el az égen a pár nappal az előtti pozíciójához képest! Ami pedig 'elvben' azt kéne igazolnia, hogy a kötött pályája, égtáji, és magassági adatai egyáltalán nem igazolják vissza a holdról megismert eddigi adatokat! vagyis káosz szerűen ingadozik a pozíciója - ami elég elképzelhetetlen, de pár napos megfigyeléssel utána lehet járni!!
2010. nov. 1. 15:24
 32/97 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul emlékszel, sosem volt minden este ugyanazon a helyen. Ha így lett volna, orbitális hülye kellet volna legyen mindenki Klauidiosz Ptolemaiosztól Koprnikuszig, Tycho de Brahetól Keplerig. Számos ősi civilizációról nem is beszélve, akik naptárukat a Hold mozgásához igazították.
2010. nov. 1. 15:25
 33/97 anonim ***** válasza:
100%
Mi mi? A Hold miért lenne mindig ugyan ott? Hülye vagy te? A Hold kering, mi meg forgunk. Szerintem ez a két mozgás pont elég ahhoz, hogy össze-visznya legyen...
2010. nov. 1. 15:27
 34/97 A kérdező kommentje:
79% - 15:25: pár napos időintervallumban értve mondtam amit mondtam, nem pedig évekről, évszakokról beszélek. A hold leírt pályája természetesen is változik, de ahhoz hónapok kellenek, amiről te beszélsz - a pályaváltozás - az természetesen adott, de hónapok kellenek hozzá! amiről én beszélek azok sokkal "durvább" kitérések és pár nap alatt mennek végbe, és semmi közük sincs a természetes ingadozásokhoz!
2010. nov. 1. 15:31
 35/97 anonim ***** válasza:
95%
tölts már le a netről egy tetves planetárium programot és akkor magad is szembesülhetsz azzal, hogy marhaságokat beszélsz!
2010. nov. 1. 15:31
 36/97 A kérdező kommentje:
Arra kérek itt mindenkit, hogy ne itt olvasgasson, és ne halgasson senkire sem! Se rám, se más válaszolóra! Hanem nézzen ki magának egy szabad percet minden napra, adott időpontban! És menjen ki, NÉZZE MEG SAJÁT SZEMÉVEL AMIRŐL BESZÉLEK! nem kell hinni itt senkinek, ezek csak szavak, kis viták, észrevételek, eltérő és igazoló válaszok - de akkor is csak beszéd! KI KELL MENNI, meg kell nézni saját szemmel, mert ez nem simán beszédtéma! Én is csak azért írtam ide, mert kíváncsi voltam mások is észrevették-e, és úgy látom, vannak páran akik igen, és ennek én már örülök is! TESSÉK KIMENNI, és naponta nézni, saját szemmel!! Önmaguknak csak hisznek az emberek... remélem...
2010. nov. 1. 15:37
 37/97 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de lefogadnám, hogy a hold pontosan ott van, ahol lennie kell.
2010. nov. 1. 15:39
 38/97 anonim ***** válasza:
80%

"...Én is csak azért írtam ide, mert kíváncsi voltam mások is észrevették-e..."

hát nem nagyon...

bizony, ilyen hülye az egész világ, csak te vagy helikopter :-)

2010. nov. 1. 15:41
 39/97 A kérdező kommentje:
nandras: nem kell meggyőznöd engem, ahogy nekem sem kell téged, ha nem tetszik, minek vagy itt? Trollkodni? Offolni a témát? tedd fel magadnak a kérdést: Minek vagy itt? ha nem érdekel, vagy idegesít - mert láthatóan idegesen szólsz hozzá -, nem muszáj itt maradni, menj máshova, irkálj oda, ahol veled egy szinten álló emberkék írogatnak! Ha pedig itt maradsz, pedig láthatóan zavar ez a téma téged, akkor úgy kell vennem hogy te direkt zavarod a hozzászólást, hidd el hogy engem nem érdekel a trollkodás! Ha zavarlak menj el nyugodtan! Ez a kérdés az enyém volt, Neked nem kell maradnod! Viszlát, és ennyi!
2010. nov. 1. 15:42
 40/97 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűnek tartom, hogy a Hold pontosan ott van minden este, ahol lennie kell.

Azért nem fogom minden este nézegetni, mert NEM ÉRTEK HOZZÁ, és abból, hogy hol van éppen a Hold, én nem tudok következtetéseket levonni. (Egyébként nekem úgy rémlik, hogy a Hold minden este máshol van az égen, gyanítom megvan ennek is a pontos oka)

Ha ennyire érdekel téged, akkor olvass utána, keress csillagászattal foglalkozó könyveket. Akkor vszínűleg megtalálod a magyarázatot erre a jelenségre.

Vagy menj el egy csillagvizsgálóba és kérdezz utána.

2010. nov. 1. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!