Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik a holddal? Senki...

Mi történik a holddal? Senki se vette még észre?

Figyelt kérdés
Vagy egy éve folyamatosan figyelem a holdat, minden este egy bizonyos időpontban, és az adott időpontkor mindig teljesen más helyen volt. Régen minden este adott időpontnál tudni lehetett hol áll a hold az égen, most meg sosincs kétszer ugyanott. van amikor a tegnapi pozíciójával tökéletesen ellentétben áll az égen, van hogy teljesen máshol bukkan fel. Mind magassági, mind égtáji adatok szerint! És a legérdekesebb, hogy senkit sem érdekel, senki se törődik vele! Pedig ez alapján vagy a hold forgása a föld körül az instabil, vagy maga a föld viselkedik abnormálisan. Miért nem figyelt fel erre még senki sem? Vagy ha valaki felfigyelt is miért nem foglalkoznak már vele komolyabban? És ha valaki valahol foglalkozik vele, miért nem kapott már szárnyra ez a hír? Ez abnormális, itt valami nagyon nincs rendben!
2010. nov. 1. 13:39
 11/97 A kérdező kommentje:

79% - 14:16: Az árapály jelenséget maga a hold váltja ki, és nem a hold földtől való távolságát firtattam, hanem a napi adott időpontban való elhelyezkedését az égen! Azt sem hoztam fel, hogy forog-e a hold, amit én említettem a kérdésemnél, az ez volt: "hold forgása a föld körül" - vagyis a hold föld körüli, nem pedig önmaga körüli forgását említettem - mert az nem létezik, értelemszerűen!... Kérlek értelmezd is a leírtakat helyesen, mielőtt válaszolsz, köszönöm!

72% - 14:22: Hobby!

2010. nov. 1. 14:27
 12/97 A kérdező kommentje:
72% - 14:22: de mint látod nem csak én látom ezt és így, mások válaszai is igazolnak! A tevékenységem nem kompetens, de megalapozott!
2010. nov. 1. 14:28
 13/97 anonim ***** válasza:
77%

"...vagyis a hold föld körüli, nem pedig önmaga körüli forgását említettem - mert az nem létezik..."

Ez új! Ezt is te figyelted meg? Tegnap még forgott "saját maga" körül...!

Ez a bin Laden egyre gyanusabb!

2010. nov. 1. 14:32
 14/97 anonim ***** válasza:

Nem azért kérdeztem, mert kételkedek, csak kíváncsiságból :D

Nekem multkor az tűnt fel, hogy a Hold teljesen szabályosan félbevágva, olyan fura szögben állt. De nem tudom ez normális dolog-e :D Csak olyan fura volt.

2010. nov. 1. 14:32
 15/97 anonim ***** válasza:
85%
A szerelem, szex rovatot is látogatom :P Azért írtam amit írtam, mert szerintem nevetséges a paranoiád. Ha pármillió évig elfutott a Hold a Föld mellett, elég valószínűtlen, hogy majd most változik ez meg. Dehát mindenki attól retteg, amitől akar. Ajánlom még a Nibirut is.
2010. nov. 1. 14:37
 16/97 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy a Hold forog a saját tengelye körül:D
2010. nov. 1. 14:38
 17/97 A kérdező kommentje:

"Másik oldalról pedig, az emberek nagyobbik hányada érdektelen jóformán minden iránt, sajnos. Így pár szemfüles emberkén kívül nemigen akad olyan aki nyitott lenne az effajta dolgok iránt..." - Valóban, néha én is úgy érzem, hogy az átlag emberek vakok, és lusták látni, mintsem nézni!

Mellékesen megjegyzem a kérdést illetően pesszimistán hozzászólóknak: Nem nekem kell hinni! Utána kell járni! Lehet felnézni is az égre néha. Tessék megfigyelni a holdat úgy mint én tettem - nem kerül semmibe sem! Tessék saját szemmel meggyőződni arról amit állítottam, mert az igazság ott van az égen - ezzel a holddal kapcsolatos kérdést illetően! Nem kritizálni kell, hanem elemezni, és utánajárni! Utána, ha ez megvan, lehet visszajönni, és véleményt alkotni! Mivel a hold általam megfigyelt viselkedése rendkívül ingadozó pályát mutat, így pár nap alatt is észrevehető hatalmas eltérés a hold útjában. Tessék nyitott szemmel járni!

Köszönöm a válaszokat.

2010. nov. 1. 14:38
 18/97 anonim ***** válasza:
én amikor vasárnap hajnalban, buliból hazafelé sétáltam akkor láttam, hogy nem átlagos félhold alakja volt, hanem az alja volt fényes és a teteje sötét. bár gondolom ha ez nem lenne normális, akkor már mindenki erről beszélne.:D
2010. nov. 1. 14:42
 19/97 anonim válasza:

4k05!

Te mit vettél észre egy csillagnál?

Azért érdekel mert én is láttam valamit amit nem értek.

Váltogatja a színét,zöld,piros,fehér,sárga és ez szerintem nem jellemző a csillagokra,

A holdat meg ezután én is figyelni fogom ,bár nekem az tűnt fel pénteken/2010 10 29/ hogy még délelőtt fél 10 kor tisztán láttam az égen,hát ez sem hétköznapi !

2010. nov. 1. 14:42
 20/97 A kérdező kommentje:

85% - 14:38: "Amúgy a Hold forog a saját tengelye körül:D" - A hold önmaga körül nem forog, hanem a föld körül, ezt abból is láthatnád, hogy mindennap ugyanaz az oldala mutatkozik a föld felé! tessék egy kis olvasni való, ha már nem látsz: [link]

A hold librációt mutat, de nem forog önmaga tengelye körül!

2010. nov. 1. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!