Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberiség klíma & egyéb...

Az emberiség klíma & egyéb katasztrófa szélén áll? Mik az erre utaló jelek, bizonyítékok?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasni, hogy egy hatalmas klímakatasztrófa szélén állunk. Aztán globális katasztrófa, élelmiszerhiány lesz, elfogynak a szén, földgáz stb energiahordozók. Ezek valós problémák? Mik az erre utaló jelek? Bizonyítékok? El tudjuk még kerülni?

2024. márc. 21. 16:34
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

A hírekben mondták, hogy soha olyan meleg nem volt Európában vagy csak hazánkban ezt nem tudom ebben a hónapban, mint ebben az évben. Én sem elmékszem 40 éves életem során, hogy ennyire guta lett volna. Fél naponta jeges víz és perma léghűtő a munkahelyen vagy elájul az ember. Ilyen még ebben a földrajzi térségben nem volt

Most nem csak az, hogy túléled egyszer egyszer. De ez folyamatos ez a meleg időszak és egyre melegebb van az ember szíve meg nem bírja ezt állandóan

2024. júl. 12. 12:27
 32/54 A kérdező kommentje:
Zacher Gábor is nyilatkozott a rekord kánikulával kapcsolatban. Most nem találom a cikket vagy ez az [link] A lényeg, hogy jól leterheli a szivet és a szervezetet, amiért az hamarabb tönkremegy. Most lehet ezt az európai kánikulát is az emberiség kipusztulása felé vivő úton látni?
júl. 24. 17:09
 33/54 anonim ***** válasza:
69%
Szokták mondani, hogy 70-80 éves melegrekordok dőlnek meg. Ezek szerint 70-80 éve is hasonlóan meleg volt.
júl. 24. 18:20
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

Persze, csak az évben 1 napig.

Ma meg...

júl. 24. 18:28
 35/54 anonim ***** válasza:
48%
Nem 1 napig.
júl. 24. 18:47
 36/54 anonim ***** válasza:
0%

Nem, nyilván régen még melegebb volt.

Vagy hogy gondolod?

Tudod, idáig olyan 2-3 fokot emelkedett az ÁTLAG hőmérséklet 100 év alatt. Megeszem a kalapom, ha te ezt megérzed.

júl. 24. 18:55
 37/54 anonim ***** válasza:
100%

A megoldás már úton van, diverzifikalt kutatás/megvalósítás a fosszílis energiahordozók kiváltására, a kérdés sikerülni fog-e időben vagy sem?

Ha jól sejtem nem fog, és én realista vonalon mozgok.

Sajnos nagyon kemény idők jönnek a következő generáció számára, amit sokan nem is látnak be.

Lehet tévedek, és remélem is, de az extrapolació sajnos egyelőre nekem ad igazat...

Vagyis nem tudjuk megállítani az éghajlat változást, addig amíg az emberiség nem ismeri fel, hogy egy faj azonos problémákkal.

Amíg egymást lőjük, és szegregált törzsek (elme betegség által rendeződött csoportok)egymást pusztítják, ahelyett hogy együtt működnének a közös célért, addig kb semmi esély sincs, és nem is lesz....

júl. 25. 12:50
 38/54 anonim ***** válasza:
79%
Igen, hát a kérdés azért is nehéz, mert ember sose volt korábban, és most egy biológiai alapú lénynek egy érzékszervein túlmutató méretben, globálisan kellene egyességre jutnia. Bár a globális kereskedelem terén képesek voltunk globális hálózatokat létrehozni, mégis úgy tűnik, hogy e globális rendszer természethez igazítása sokkal kivitelezhetetlenebb feladat.
júl. 25. 14:18
 39/54 anonim ***** válasza:
85%
#38 Eddig csak olyan globális összefogásra voltunk képesek, melyek nem csökkentették az életszínvonalunkat. A globális kereskedelem kiépítése növelte, az ózonlyuk elleni küzdelem (az aeroszolok hajtógázát másra cseréltük) érdemben nem változtatott rajta. A klímaöngyilkosság elkerüléséhez viszont drasztikusan (minimum hatodára) csökkenteni kellene életszínvonalunkat. Ezt biztosan nem fogja senki önszántából megtenni, ezért fog a teljes civilizációnk összeomlani.
júl. 25. 18:03
 40/54 veszettkecske ***** válasza:
Véleményem szerint Konteósan Kontrollált Kollapszis fogja "megoldani" a dolgokat. Kizárt, hogy csak mi foglalkozunk ezzel a problémával. Egészen biztos, hogy van terv a "helyzet kezelésére" csak kicsit puskaporosnak tűnik...:D persze, most csak viccelek... habár mekeke.
júl. 25. 18:29
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!