Úgy vettem észre, hogy Isaac Newtonról nincs egy közismert, valamire való életrajzi film vagy sorozat. Vajon miért?
Szerintem azért, nem elég érdekes.
Newton kellemetlen ember volt, nem igazán volt barátságos. Nem tudunk arról, hogy lettek volna az életében nők (szerintem voltak, csak titokban tartotta az élete ezen részét). És bár a modern természettudomány egyik atyjaként is tartható számon, valójában mindig a Bibliát bújta: a bibliai jövendölésekről készített párhuzamos elemzést, könyvet is írt róla (magyarul megjelent). Úgy, hogy eretnek nézeketet vallott, emellert alkímiával is foglalkozott.
Nem olyan tehát az élete, ami egy 21. századi ember figyelmét lekötné, így felesleges belőle filmet forgatni.
Hány életrajzi filmet tudsz ebből a korból? A legtöbb életrajzi film inkább a modern korból van.
Az ilyen kosztümös filmeket nehéz megcsinálni, és nem is sokakat érdekelnek, ha nincs háború. Ha mégis valami sikeres életrajzszerű összejön, az igencsak elrugaszkodik a valóságtól (pl. Amadeus, Shakespeare in Love, a 1999-es Jeanne d'Arc) vagy nagyon megindító témája van (pl. Farinelli, az 1928-as La Passion de Jeanne d'Arc)
Van egy csomó Newton film, meg TV rész, bár olyan nagy és híres talán tényleg nincs. És igen, mozgalmas élete volt.
A pénzhamisításos sztorin: [link] például a Warner Bros már 10 éve rajta ülnek: [link] szóval annak hogy még nincs belőle film az az oka hogy megpróbálták de nem sikerült. Összevesztek, személyi problémák, akármi.
Az, hogy kiből lesz milyen film, nagyrészt a véletlenen múlik. Illetve matematikai törvényszerűség hogy valakikből hamarabb lesz film mint másokból. Ha Newtonból hamarabb készült volna mint Einsteinből, akkor az lenne a kérdésed, hogy miért van Newton, és miért nincs Einstein.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!