Miért az északi égboltot tették oda is, amikor közismert, hogy ez egy ausztrál sorozat?
Az is tudott, hogy Ausztráliában forgatták, és az is látszik, hogy az ég felé tartja azt a tabletet. De hát nekünk lent van az, ami nekik felfelé (& vice versa), nem lehet őfölöttük is az, ami mifölöttünk van, északiak fölött. Ők déliek. Csak én szúrtam ki ezt a bakit?
[link] X feltoltes.eu/view.php?filename=306k_p.jpg
("li X nk" formában írtam a linket, mert nem engedte az oldal a rendes linket ‒ szvsz hiába árultam most el, hogy mégis azt a linket teszem be, még akkor is szvsz tuskóság Csak Ennyit bejelenteni, mivel jelen esetben csakis annyira szolgál ez a link, hogy egyáltalán tudjátok, mi vót a kérdés alanya...)
a „Makói hableányok” *sorozat 2. évad 7. rész
a sorozat kb kistestvér-sorozata a „H2O” sorozatnak, mind2-t Ausztráliában, Gold Coast-on forgatták.
de ha a tényleges forgatási hely valahol az északi féltekén lenne, akkor a Hold is úgy látszana, ahogyan megszoktuk ‒ viszont a a telihold képe rendre az általunk megszokotthoz képest fejen szokott állni :)
egyébként egyszer még az első évadban meg olyat láttam, hogy számítógépen volt egy csillagászati szoftver (akkor éppen azt akarták nézni vele, hogy mikor jön fel a Hold, de látszott a teljes, éppen akkor fölöttük lévő égbolt is), és az a déli félteke jellemzőit mutatta
Igen, pl. az Ursa Minor elég gyanús, ha ez valóban a déli féltekén látható égboltot akarja mutatni. Amúgy vannak olyan csillagképek, amik innen és onnan is látszanak, pl. az égi egyenlítő környéke.
"Mako Island is a fictional island in the H2O: Just Add Water, Mako: Island of Secrets and H2O: Mermaid Adventures series. It is located approximately 50 km off the Gold Coast, Queensland, Australia. In an episode "Bad Moon Rising," a coastal map is shown, where Repulse Islands have been replaced with Mako Island."
A filmbeli sziget nincs túl messze az egyenlítőtől. Észak-dél irányban kb. 65-70 fok szögtávolságra vannak tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!