Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit jelent pontosan a derivált...

Mit jelent pontosan a derivált, hogyan kell értelmezni vagy vizionálni?

Figyelt kérdés
Pl x^2 derivaltja 2x. Tudom hogyba derivalt eredmenye azt adja meg hogy az adott pontban a görbére rajzolt érintő milyen meredek (tehát a 0 az egy vizszintes vonal). De akkor a 2x mit jelent pl az x=3 pontban? Ez a 6 pontosan milyen lépték (2*6)

jan. 30. 14:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%

"Azt nem értem, hogy a válaszolók ugyanazt írják, mint ami a matek könyvekben van leírva. Szóval hogy nem is akartad a könyvedben elolvasni a vonatkozó mondatokat? De ha az itteni hozzászólásokat megköszönted, akkor a könyvben is megértetted volna ugyanazokat a mondatokat. Szóval, hogy minek egrecíroztatod itt a népeket?"

Ilyen erővel rúgjunk ki minden tanárt, elvégre mindent meg lehet találni a megfelelő tankönyvekben.

jan. 31. 01:04
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

"Ilyen erővel rúgjunk ki minden tanárt"

Hát igen, a neten mindig van valaki, aki félreviszi a dolgot, mert nem érti, mi és ki hol van.

jan. 31. 08:47
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
#12 A kérdező nem értett valamit és szemléletes magyarázatra volt szüksége neki más emberektől. Te lefikáztad, hogy mit zaklat más embereket, miért nem olvassa inkább a tankönyvet. Ezt nem dumálod ki.
jan. 31. 11:36
 14/15 anonim ***** válasza:
50%
Kulturált társalgó nem használja a fikázás kifejezést, az olyan nyóckerprosti stílus. Én egyébként, ha nem lett volna világos, nem értettem, hogy miért jó ugyanazokat a szavakat mástól olvasni. Nem is értem, mit nem lehetett nem felfogni azon, hogy: "a válaszolók ugyanazt írják, mint ami a matek könyvekben van leírva.". Semmi szemléletesebb nem volt. Bármelyik hozzászólás származhatott volna matek könyvekből.
jan. 31. 12:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"És ha a deriváltat mégegyszer lederiválom az pontosan mit fog jelenteni? (A fenti peldanal maradva az 2 lesz)"

A kettő az egy konstans. Ha ábrázolod az f(x)=2 függvényt, akkor egy x tengellyel párhuzamos y=2 értéken átmenő egyenest kapsz.

jan. 31. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!