Más is gusztustalannak találja az evolúciót?
10
“ Öröm nézni, ahogy ország-világ előtt égeted magad 🤣”
Egy anonim fórumon ennek nagy relevanciája van :)
“ Ma életben tudunk tartani évtizedeken át olyan embereket, akik gyengék. Az ő utódaik is gyengék lesz. És egyre jobban ki lesznek szolgáltatva az orvosnak.”
Szerinted mi az, hogy ember? Tudod definiálni a szót? Hogyan tekintesz az emberekre lássuk.
12
“ Nem igaz. (Vagyis inkább nem azt mondanám, hogy nem igaz, hanem hogy teljesen értelmetlen igazságosságról beszélni ebben a kontextusban.)”
Ez alapján gondolkodni és érezni is értelmetlen hiszen mi nem vagyunk csak az evolúció van ami magától mindent elvégez felesleges bármit is gondolnunk, véleményt alkotnunk bármiről hiszen mi csak alárendelt kis rabszolgái vagyunk a dicső evolúciónak!
“ A gravitációt is etikátlannak tartod? Egy csomó ember belehal, mert lezuhan magas helyekről! Milyen igazságtalanság már!”
A gravitáció élettelen valami. Nem lehet értelmezni sehogy sem. Az evolúció is jó lenne ha ne lenne neki annyi elszenvedője, hanem önmaga játszadozna a semmivel. Ehhez nem volt szükség érző és gondolkodó élőlényekre.
17
Nincs. Mivel ott elakadtam, hogy élettelenből élő jött létre.
Az a része még nem ment át.
19
Esetleg kifejtheted, hogyan lett az élettelenből élő. Hátha megértem.
De amúgy ez offos téma most a kérdést illetően .
Egyébként az, hogy mi az evolúció mibenléte az semmit nem változtat azon, hogy van tápláléklánc, a gyengék kihullanak az erősek túlélnek. Szóval elég pocsék próbálkozás volt a kérdésem megtorpedózására.
A kérdés most arról szólt, hogy más is gusztustalannak találja az evolúciót etikai tekintetben vagy sem.
Kérdező neked nem csak az élet kialakulása maradt ki az iskolából, de pl. általad használt fogalmak jelentése is.
De szívesen segítek:
Etika: Észszerű, a józan ész alapján meghozott optimális (Az adott lehetőségek közül a legjobbnak ítélt megoldás) és helyes döntés.
22
De mi az, hogy helyes?
Az evolúció alapján helyes megenni a gyengébbet mert általa én életben maradok. Tehát ez is egy etikus döntés akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!