Mennyire ehetőek (elvileg) azok az élőlények, amiket azért nem eszünk meg, mert gusztustalanok?
Nem minden ehető, vannak köztük mérgezőek. Például az Amazonas őserdeiben élnek békák, aminek csak a bőréhez forgatnak nyílvesszőket a bennszülöttek és ezek mérgezettek. Vannak rovarok is amelyek halálosak, ha megeszi valaki, nem csak gusztustalanok. Magyarországon pár éve volt ebből haláleset.
Gusztustalan a földigiliszta is, pedig táplálékként kiváló lenne, magas a fehérjetartalma
Sok helyütt megeszik az éti csigát is (pl Franciák).
A mexikóiaknál drága ínyencség a hangyapete.
Dél Amerikában a szágó pálma hatalmas kukaca (szú) igazi ínyencség, nem mellesleg az egyik legegészségesebb természetes olaj és fehérjeforrás.
A legtöbb mérgező állat nem arra hajt hogy megölje azt aki megeszi, mert már az ő halála is. Inkább a jelzéseikre kell odafigyelni: ne együnk olyat ROVART, BOGARAT, HÜLLŐT : ami büdös, sárga, fekete, esetleg piros színekben pompázik, és ha rosszízű kiköpni azonnal. Persze kivételek ezek közt is akadhatnak.
A magasabb rendű állatokra, növényekre, gombákra ezek már nem feltétlenül igazak (szoktam piros kalapú gombát enni (galambgomba)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!