Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Úgy tudom, hogy a sarki...

Úgy tudom, hogy a sarki expedíciókra olajat vittek / visznek táplálék miatt, mert a vizes alapú élelmiszerek fagyottak maradtak... Mivel, hogyan ették, hogy nem lett tőle bajuk?

Figyelt kérdés

#hideg #expedíció #sarkvidék #sarkkör #Sarkvidéki expedíció #Hó birodalma
2024. jan. 6. 18:37
1 2 3 4
 11/35 TappancsMancs ***** válasza:
Ha írsz még lehet javítani a helyzeten, lenne még hozzá pár egyszerű kérdés.
2024. jan. 7. 13:45
 12/35 anonim ***** válasza:

"a 3-4 deci amúgy erősen túlzó mennyiség"

Szerintem el lehet lenni napi 1600 kalóriával a sarkvidéken?

2024. jan. 7. 13:49
 13/35 TappancsMancs ***** válasza:
Ha írsz még paramétereket akkor lehet rá mondani variációkat. Pl mi van még otthon akármi is.
2024. jan. 7. 15:09
 14/35 A kérdező kommentje:

Hmmm, akkor ezek szerint rendesen étkeztek és nem fogyasztottak olajat magában.

Nincs kenyér és semmi más nincs avas dión és mákon kívül, ami szintén nem akar lemenni a torkomon. De...van 5 dkg bab. Majd elkészítem.

Hááát...erdőben lakok...

Hidegen sajtolt repce olajat eszek (mármint iszok).

(12-es! 3-4 deci olaj az 2700-3600 kalória, nem 1600.)

A nagyját már elfogyasztottam és többé kevésbé már elmúlt a rosszullét (de nem kevés ideig tartott), legalábbis nem az a jellegű van jelen, ami akkor volt, amikor ettem az olajban tocsogó ételt. A szódabikarbóna jó volt, csak vagy egy órán keresztül bugyborékolt a hasam. Szokatlan tapasztalat volt.

2024. jan. 7. 19:21
 15/35 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Oké majd jövök és addig is a babot még hagyjad. Fűszerek? só bors paprika, köménymag vegeta hagyma fokhagyma cukor tea liszt akármi? Kéne egy lista.
2024. jan. 7. 20:03
 16/35 TappancsMancs ***** válasza:

Pár alap dolgot megpróbálok röviden, úgy hogy ne legyen túl hosszadalmas, csak tőmondatokban egy ilyen helyzetre. Szóval nem lesz olvasmányos, csak hasznos infók.

- Evés nélkül valójában sokáig bírjuk, de ivás nélkül sokkal rövidebb ideig. Vagyis igyál megfelelően mindenképpen, mert az a fontosabb (bármennyire is étkezésekben gondolkodunk).

- Nem folyadék háztartás van, hanem só-víz háztartás. Tehát fogyassz sót ami a normál étkezéssel biztosan kimarad. Víz nélkül is meghalhatunk de bizony hosszútávon só nélkül is, tehát ettől működik jól a szervezet. A vér is sósvíz alapvetően és az infúzió is a sürgősségi ellátásoknál.

- Napi ajánlott vízfogyasztás átlagosan 1,5-2 liter/nap. Legyen meg a mennyiség.

- Nyilván ne fogyassz túl sok sót. A napi ajánlás az ételekkel együtt nap 5 g só, kb 1 teáskanál (link lent ha érdekel).

( [link] )

- Tegyél 3 dl vízhez (kb egy doboz cola) pár finomabb sószórásnyit, ez kb 3-4 gyufafejnyi mennyiség. Gyorsan oldódik és elég elkeverni.

- Elsőre sós lesz, de a sótolerancia néhány nap alatt érezhetetlenné teszi és nem érződik sósnak. Ha soknak érzed a sót, akkor tiszta vízzel kiegyenlíted.

- A testhőmérséklet az étkezés kétharmadából lesz, ezt jelenti a "melegvérű" kifejezés. Kevés étkezésnél könnyebben fázunk vagy megfázunk. Öltözz igény esetén a szokásosnál melegebben, dupla zokni, dupla pulcsi, stb, hogy a komfortérzet meglegyen.

( [link] )

Többi külön.

2024. jan. 7. 21:01
 17/35 A kérdező kommentje:

Ezek vannak: Bors, tea (hárs, kakukkfű, gyümölcs keverék), illóolajok (sokféle), szódabikarbóna. ((Meg a kókuszreszelék, amiből le nem tuszkolok 1 szemet se azok után, amiket átéltem.))

Nincs só, se cukor (se méz).

A babot már beáztattam, de egyébként nincs mivel vegyíteni.

2024. jan. 7. 21:05
 18/35 TappancsMancs ***** válasza:
A mák is avas vagy az használható? És a kókusszal mi a baj? Az elvileg finom, én néha magában nasizok sima kókuszreszeléket.
2024. jan. 7. 21:25
 19/35 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Ha erdőben laksz akkor van-e olyan növény vagy növények amiket biztosan ismersz hogy ehető? Akár fűszernövény, gyógynövény, bármi?
2024. jan. 7. 21:34
 20/35 A kérdező kommentje:

Igen, a mák is avas. Gondolom az avasságot nem lehet eltávolítani.

Megundorodtam a kókuszreszeléktől azok után, miután olajjal vegyítve ettem.

(Tegnap már az olaj látványától is hányinger féleség kerülgetett, de látva leírva az olaj szót is. Most ez alább hagyott.)

2024. jan. 7. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!