Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Isren teremtményének vallod...

Isren teremtményének vallod magad vagy az evolúcióban hiszel?

Figyelt kérdés
Ugyebár a tudósok szerint a Föld bolygók összeütközéséből keletkezett, de akkor hogy keletkeztek a bolygók?Az evolúció elmelete szerint az ember a majomtol származik, és a majom hogy keletkezett? Meg az egesz élő világ hogy keletkezett? Vagyis ésszerűbb abban hinni, hogy a világ teremtve van. Szerintetek?
2010. okt. 20. 16:56
1 2 3 4 5
 31/44 anonim válasza:
100%
Az evolúcióban nem hinni kell, valaki kiszokta írni ide gyk-ra hogy lehet benne hinni de az nem ad semmit.És én szabadgondolkodóként ebben igazat adok neki. Ez egy folyamat melyet egyre bővülő ismereteinkel feltárunk. Ez nem kőbe vésett dogma melyet egy hitbuzgó göcsörtösen igaznak vall. Kedves kérdező talán a gravitációban is csak hiszel?
2010. okt. 20. 22:13
 32/44 anonim ***** válasza:
84%

Evolucio. Nem vetem el azonban egyfajta teremto letezeset. Mint isten (vagy Isten), olyanban nem hiszek.

Az aminosavakban, a foszfolipid kettosretegben, az endoszimbionta elmeletben, az egysejtubol tobbsejtuve szervezodesben, a differencialodasokban, a szignaltranszdukcioban, a vezikularis transzportban, a Hox-genekben, az ontogenezisben, benepne a gasztrulacio csodalatossagaban, a ko-transzlaioban , a kambriumi robbanasban hiszek. Ezeket tanultam, olyan emberektol, akik a szakmajuk legkivalbb kepvseloi koze tartoznak. Megis hiszek egy olyan "dolog"-ban, amit nevezhetunk teremtonek. Nem tudom, mi lehet az, az viszont ketsegtelen, hogy kellett valaminek lennie, ami lehetove tette a megteremtesunket.

En hiszem, hogy az univerzum egy hatalmas elo entitas, amely iranyitott veletlenek sorozataval (kiserletekkel) hozott letre minket. Mindossze a veletlenek sorozata vagyunk. Aztan a veletlenek egyre biztosabb, egyre szukebb lehetosegek soraiva valtak, ahol mar csak a helyes ut vezethetett a fejlodes fele. Az evolucio mindig a leghelyesebb, leginkabb megfelelo utat valasztja, soha nem a haszontalant, celtalant. Persze szamtalan kihalt lenyrol tudunk, amelyek a kihalasukkal bizonyitottak, hogy evolucios szempontbol haszontalanok. Es barmily meglepo, a biologiai diverzitas (sokszonuseg) napjainkban a legnagyobb, a legsokszinubb. Soha nem elt ennyi kulonbozo faj a Foldon. Hogy miert? Az evolicio miatt. Egyre tokeletesebb az ut, egyre kevesebb a lehetoseg, mivel a haszontalan lehetosegek egyre inkabb elmaradnak.

Ez egyfajta deizmus: kellett lennie valaminek, ami elinditotta a fejlodest, kikuszobolve a veletlenek sokasagat. Nem 3-3,5 milliard evvel ezelott, amikor letre jottek az elso szerves vegyuletek, hanem sokkal korabban, talan az Osrobbanas koraban. A vallas es a tudomany nem elkulonitheto egy bizonyos szinten.

2010. okt. 20. 22:13
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem is hinnéd, de egy ilyen kérdésfeltevéssel pont az ellenkező irányba hatsz, mint szeretnél...

Az érvelés és a győzködés úgy működik, hogy ha valakinek az ő véleményével ellentétes _erős_ érveket mondasz, az valamelyest (ha sok embernek mondod, statisztikailag kimutathatóan) változtat a véleményén, a tiéd irányába.

Ha viszont _gyenge_ érveket mondasz, azzal is befolyásolod őket: még jobban meg lesznek győződve arról, hogy nekik volt igazuk.

Gondold meg, hogy Téged meggyőzne-e egy ilyen érvelés, olvass utána, olyan helyeken, ahol azt mutatják be, hogy akik szerint az élővilágot az evolúció alakította ki, azok ezt hogy is értik pontosan, és abból próbálj kiindulni.

Jótanács egy olyantól, aki ezt a kérdést mindig megkerülte :)

2010. okt. 21. 01:20
 34/44 anonim ***** válasza:
20%

Az a helyzet, hogy ha belekeverjük itt a teremtőt, akkor átlépünk filozófiába, természettudományból...legalábbis nekem nagyon sokan azt mondták, hogy a természettudósok csak az anyag kölcsönhatásaival foglalkoznak, de nem az eredetével...ugye azt tudjuk, hogy az anyag bizonyos körülmények hatására változik...no de ezeket a körülményeket vajon mi adja...az anyag nem lehet...Tehát valami másnak kell lennie...s ha az adja a körülményeket, akkor magát az anyagot is annak kell adnia...ugye saját magából. Tulajdonképpen egyetlen entitás van, és ez manifesztálja magát az anyagi világra, az univerzumra, és e világban jelenlévő élet pedig ez az egyetlen létező maga. Ez az egyetlen Tudat változatlan, s magába hozza létre a változást...tehát nem megteremt és magára hagy...hanem létrehoz és fenntart...Így az evolúció irányított, aminek mind fizikai szinten, mind szellemi szinten van oka, értelme és célja. A másik érdekesség, hogy ha a Tudat megelőzi a fizikai világot, akkor vajon az egy hozzánk külső materiális világ lenne, vagy inkább belső mentális(mint álomban)? Ugye a mi tudatunk is megelőzi a fizikai síkot, amire nem gondolunk, az számunkra éppen nem létezik. Elég érdekes dolgok ezek. :)

A kérdésre válaszolva...Isten fejleményének tartom magam(embereket), aki olyan szellemi és fizikai evolúciós szinten van, ahol képes felismerni ezeket az igazságokat, hiszen gondolkodom, és a gondolataimmal képes vagyok felölelni akár az egész univerzumot is, képes vagyok megérteni bármit, ha sikerül ledobnom a ragaszkodást fanatizmust, és tudom használni a józan eszemet, vagyis nyitott vagyok a valóság felé. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 21. 10:11
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Az ember kialakulása NEM hit kérdése. Nem kérdés az, hogy az evolúciónak köszönhetően fejlődött ki a mai ember, hanem TÉNY.

Javaslom olvasásra a google-t, wikipédiát, illetve általános- és középiskolás biológia könyveket. Akkor majd rájössz, hogy mennyire baromira egyszerű folyamat az evolúció: az az egyed génje marad fenn, amelyik jobban tud szaporodni, mint a másik.

2010. okt. 21. 21:59
 36/44 anonim ***** válasza:
94%
Egyikben sem. Az evolúcióban nem kell hinni, mert az egy tény, isten meg...hát szép kis esti mese.
2010. okt. 28. 15:34
 37/44 valaki234 ***** válasza:
100%
Evolúció.
2011. febr. 27. 18:41
 38/44 anonim ***** válasza:
Isten teremtményének tartom magam, de az evolúciót elfogadom.
2011. dec. 26. 21:59
 39/44 Tom Benko ***** válasza:

Abban kell hinni, ami nincs. Az evolúció van, függetlenül attól, hogy elfogadod-e vagy sem. A gravitációban sem szükséges hinni, fölösleges elfogadni, de akkor mivel magyarázod az összes pofáraesést?

Egyébként melyik isten teremtménye lennék?

2012. jan. 4. 20:56
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Én csupán annyit tennék hozzá, hogy a sok zseniális vallásos és krecionista odáig még nem jutott el, miszerint az evolúció NEM foglalkozik az élet kialakulásával?

Az evolúció azzal foglalkozik, amikor már megjelentek az első élőlények.

Ja, meg mesélek egy érdekeset: a Vatikán teljes mértékben elfogadta az evolúciót. A pápa maga mondta ki, hogy ez így volt. Szóval aki keresztény, és az evolúciót cáfolja, az egyházat cáfolja. Hajrá fiúk, saját tábort ütni jó! :D

2012. jan. 25. 18:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!