Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják az elektromos...

Miért mondják az elektromos autó környezetbarát mikor a villanyt ami hajtja meg kell termelni ami csak részbe környezetbarát, az akkumolátorok ami tárolják az energiát pedig brutál környezetszennyezők?

Figyelt kérdés
2023. szept. 21. 21:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
"Hajh, de bűneink miatt..." Nem véletlen, hogy különösen büntet minket a teremtés. A földi paradicsomból lassan egy félsivatag lesz, mert mi mindig zárkózni akartunk valakikhez, valamihez. Azon vitatkozunk, hogy az autó elektromos, vagy benzines. Akksigyár ne itt legyen, ne úgy legyen. B.. meg
2023. szept. 23. 07:53
 22/26 Szirty ***** válasza:
79%

"...van 120 éve működő villanyégő is."

Ez igaz! Még webkamerán is nézhető nonstop...

Van azonban még egy igazság ezzel kapcsolatban amivel "valamiért" nem szoktak annyira dicsekedni.

Az, hogy ez az izzó alacsony hőmérsékleten izzik.. Épp csak pislákol vöröses fénnyel.

Ha egy mai wolframszálas izzót akkora feszültséggel járatunk hogy ilyen hőmérsékleten izzon ekkora fényerővel akkor az is 120 évig, de akár sokkal tovább is működni fog.

Viszont így már nem hangzik olyan jól, nem kompatibilis a bulvársajtó szellemiségével és nem lehet megugatni a "tervezett elavulást"...

2023. szept. 23. 09:18
 23/26 anonim ***** válasza:
70%
Nem néztem utána, de erre gondoltam én is. Gelencsér realizmusa még egy kicsit talán optimista is. Szokták mondani a remény hal meg utoljára. Ugyanakkor a tervezett elavuláson belül is vannak túlzások. Legalább csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomunkat. LCD monitorom 16 éve működik, az okostelefonom 6 éve meg van. Csak az applikációk miatt fogok cserére kényszerülni. Én az utolsó pillanatig nem dobok el ezeket a szükségesletnek számító vackokat.
2023. szept. 23. 09:59
 24/26 anonim ***** válasza:
27%
A valódi megoldás az lehetne, hogy a legtöbb ember vaskori körülmények között éli az életét, az addig is elkövetett hibákat kiküszöbölve. Nem túrjuk, forgatjuk a földet, nem öntözünk direktbe, nem tömörödünk be városokba stb. Onnan nem látni, hogy fogy az erdő, meg Szibériából, vagy a franc tudja honnan jön valami gázvezeték stb. Alulról szerveződve kiválasztjuk magunk közül a megfelelő embereket akik a modern technológiákkal a bolygó védelmére rendezkednek be és nem élnek vissza a tudásukkal. Egyébként zsírosparaszt nagyapám cinikus volt azokkal akik bementek lakni az ártérbe. Ez csupán elméleti felvetés, mert a 6 éves telefonommal meg a cinizmusommal is olyan túlfogyasztásban vagyok, hogy az valami félelmetes.
2023. szept. 24. 09:45
 25/26 anonim ***** válasza:

22: Amerikában van olyan kifejezés, hogy "örökizzó". Az örökizzó alatt az Europában 230 volt feszültségre gyártott izzokat értik, mert az Ő 110 voltjukon tényleg örökké égnek, persze sokkal gyengébb sárgás vöröses fényen.

Ma már valószinűleg a ledek ezt is kiszorították, de 10-20 éve még örökizzonak árulták a 230 -as lámpáinkat . :)))

2023. szept. 25. 22:16
 26/26 anonim ***** válasza:

A Sikeres város titkában írnak jópofa fejlesztéseket. Igazából a városok kialakításával sokat lehet javítani, hogy minél kevésbé legyen egyáltalán szükség kocsikra.

Maga az autók, telefonok rövid időn belüli lecserélgetése is nagy szennyezést jelent. Közben meg kell termelni az új, még ökobb változatra a pénzt, emiatt a vásárló is pörgeti a gazdaságot, és hát a gazdaság nem választható le annak természeti alapjairól, tehát a vásárló, hogy megvehesse megvehesse a három A -s hűtőt, vagy napelemes okostelcsit további szennyezést kell, hogy generáljon, miközben még kevesebbet van a szeretteivel. Leginkább a gazdaság öncélú pörgetése a "jó" ebben. Ez meg tovább növeli a tőkekoncentrációt, az egyenlőtlenséget. Én amúgy zöld csákó vagyok, semmilyen kocsim nincs. Néha pedig jó lenne, de csak néha.

A terület is nagy kérdés, a fővárosban ha jól rémlik 200 ezerrel lett több autó 4 év alatt. Ez is egy tabu, nehéz bevallani, hogy ha olyan "szabadok lennénk", hogy még 200 ezerrel több lenne, akkor még nehezebb lenne parkolni, több fát kéne kivágni, hogy elférjenek, és itt is tök mindegy, hogy mivel hajtod. Környezetbarátság helyett ma már sokkal inkább fenntarthatóságban érdemes gondolkodni, ez egy tágabb fogalom, persze ez utóbbit is ugyanúgy kisajátítja és eltorzítja és maga képére formálja a gazdaság, úgyhogy az egész téma tele van csapdákkal...

2023. szept. 28. 08:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!