Mi az a gyökvonás? Példákkal
A gyök 10-et a gyök 40-nel nem tudod összeadni, legalábbis úgy nem, hogy az matematikai értelemben "szép" legyen.
Ki tudod számolni őket külön-külön a szükséges pontossággal (vagy meg tudod szerkeszteni), és aztán összeadni a két számot. Kapsz egy csúnya tört számot, aminek a legérdekesebb tulajdonsága, hogy a fenti műveletnek az eredménye.
gyök10+gyök40 az gyök50. 49 az valami négyzet szám vagy mi (7 a négyzeten). Szóval gyök alat marad 7, gyökön kivül meg 1. VAgyis "1 gyök7".
De nem biztos, rossz vagyok matekbol. :D
utolsó:
ne haragudj ,de tényleg rossz vagy belőle:D
Második:
a gyök 10 az gyök tíz marad abból nem tudok kivenni semmit a gyök40-ből tudunk csinálni 2 szer gyök 10-et ha ezt össze adjuk miért lenne 3 szor gyök 10?
Pedig tanultunk valami ilyemit :D
Várjá'
a gyök 10nél a legnagyobb négyzet szám a 9, a 40nél meg 36. Tovább nem tudom hogy kell csinálni, nem emlékszem. DE, tudom hogy volt valami ilyesmi. :)
1 szer gyök 10 +2szer gyök 10 =3 szor gyök 10.
1+2=3.
"gyök10+gyök40 az gyök50. 49 az valami négyzet szám vagy mi (7 a négyzeten). Szóval gyök alat marad 7, gyökön kivül meg 1. VAgyis "1 gyök7".
De nem biztos, rossz vagyok matekbol. :D"
Csak akkor tudnám, minek válaszolsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!