Akik lapos föld hívők azok a többi bolygót is laposnak hiszik?
"Ez öregem a top 5 legretardáltabb baromság amit életemben hallottam. Gratula."
Általában egy vitában meg is szokták azt indokolni amit mondanak. Ez láthatólag neked nem az erősséged.
"Tehát ha egy óriási kupola formájú épületben vagy és elmész a szélére akkor onnan nem látható a kupola közepe szerinted?"
Hogyan lenne látható?
Budapesttől New York se látható többek között azért mert az emberi szem nem képes kb. 7 km-nél messzebbre ellátni amikor nincsen magasságban, de ekkora távra akármilyen távcső se képes amit eddig ismerünk, több ezer km-ig, + látási viszonyok is nagyon közrejátszhat a látásban. Ez ugyanígy működik az égboltnál is. Hogy láthatnál el innen a többi "Déli félteken levőnek" hazudott csillagképhez mikor 10.000 km-ekre van? Ugyanez igaz fordítva is, amikor onnan akarsz ide ellátni. Nem a görbület miatt nem látod azt ami ott van, hanem mert messze van az a pont amit látni akarsz.
Tudom az igazság sokak számára fájdalmas, mert egy egész "tudomány" törik össze bennük, főleg ha szerették ezt a fajta világképet.
Tudd meg én mindig meg fogom
tudni cáfolni amit írsz mert nem neked van igazad, ha azt akarod 300 hozzászólás is összegyülhet, sőt akármennyi.
Eg nem tudomány ez áltudomány! Szerinted miért van ennyi bizonyíto videó meg leleplező videó? Mert attól jobb kedvük lesz?
"A lapos földről nincs semmilyen bizonyíték."
Hol élsz te? 😀
Szerinted miket írtam végig? És nem egy üzenetet írtam, nem is kettőt. Végig azokat írtam, de te elsuhansz mellette, és egyszerűen is foglalkozol vele. Mind megcáfolhatatlan, ezt ti tudjátok is, hisz nem kell hozzá sok ész (kb. semennyi, csak annyi a lényeg hogy kezdj el rajta gondolkodni), ezért nem írsz róla egy árva szót se.
"... az emberi szem nem képes kb. 7 km-nél messzebbre ellátni ..."
Ha fatornyos kis falumban felmegyek a temető mögötti dombra, akkor- persze, ha az időjárás engedi- simán látom a Vértest, ami kb. 45 kilométerre van tőlünk. Akkor ez most hogy van?
Elolvastad már nem azért?
Azt írtam hogy amikor nem vagy magasságban a horizont szint kb. annyi, ami így van. Sőt, már 3 km is rengeteg, ha el tudsz látni egy sík vidéken sík földről, a hegyeket ne számold bele, ezt nem írtam, de lehet gondolni hogy így értettem.
Nyilván 80km-re van a Kékes is tőlünk és azt is látod, de a felhozott példámban szereplő New York-ban nincsen olyan óriási hegy ami tudna látszódni ekkora távolságból, de ha lenne a látási viszonyok meg a nem létező teleszkóp miatt biztos nem látszódna.
Ott a példa a Csomolungmára a 8828m magasságával, az se látszódik csomó helyről a látási viszonyoktól.
Igen, elolvastam. Azt írtad, "az emberi szem nem KÉPES kb. 7 km-nél messzebbre ellátni ". Nem azt, hogy nem TUD a tereptárgyak, satöbbi miatt, hanem, hogy nem KÉPES.
" Hogy láthatnál el innen a többi "Déli félteken levőnek" hazudott csillagképhez mikor 10.000 km-ekre van?"
Tudom, hogy ez nem fér el a te hitvilágodban, de pl, a Hold több, mint 300000 kilométerre van, mégis látszik.
"Azt írtam hogy amikor nem vagy magasságban a horizont szint kb. annyi, ami így van. Sőt, már 3 km is rengeteg, ha el tudsz látni egy sík vidéken sík földről, a hegyeket ne számold bele, ezt nem írtam, de lehet gondolni hogy így értettem."
Akkor ez most nem a Föld görbültségét bizonyítja?
Utolsó ez szép volt. A végén rávilágítottál mekkora mattot adott magának a laposfejű 🤣🤣. Véletlenül beismerte hogy magasabbra menve lehet messzebbre látni.
"Szerinted miket írtam végig? És nem egy üzenetet írtam, nem is kettőt. Végig azokat írtam, de te elsuhansz mellette, és egyszerűen is foglalkozol vele. Mind megcáfolhatatlan, ezt ti tudjátok is, hisz nem kell hozzá sok ész (kb. semennyi, csak annyi a lényeg hogy kezdj el rajta gondolkodni), ezért nem írsz róla egy árva szót se.
"
Ezt pont hogy te csinálod. Ott a görbület halszem nélkül a videóban.
Ott a bizonyíték a golyó földre a holdfogyatkozásokban és a déli sarkcsillagra azaz a Sigma Octantisra soha az életben nem lesz értelmes magyarázat a lapos Földön. De szívesen várom a próbálkozást.
"Általában egy vitában meg is szokták azt indokolni amit mondanak. Ez láthatólag neked nem az erősséged."
Aki ilyen baromságokat ír mint te nem is érdemelne indokot már. De jólvan tessék
Te azt állítod hogy szimplán ha valami messze van az nem látható. És ez barátom nettó hülyeség. Te akkor láthatsz valamit a szemeddel ha annak a valaminek a fénye eljut hozzád. Tudod általános osztályos biológia hogy igy működik a látás. Mind1 milyen messze van valami. Még mindig semmi logika nincs abban hogy az Egyenlítőtől délre miért nem látható az északi sarkcsillag. Miért pont az Egyenlítőtől délre amikor ez teljesen logikus egy gömbön cserébe semmi értelme egy korongon ahol az egyenlítő tulajdonképpen csak a felénél van.
Miért van az hogy mondjuk Nigériából vagy Malajziából még látható bár már egész közel a horizonthoz de Zambiából vagy Pápua Új guineabol már nem?
Ezek annyira nincsenek nagyon messze egymástól észak dél irányban.
Ezt magyarázd meg ha tudod nagyokos.
Vagy majd kitalálod hogy ez valójában nem is így van mert ÉN nem voltam még ezeken a helyeken. Csak rajtam kívül több 10 millió civil tudja alátámasztani
Milyen halszem nélkül? Mindig adtam mindenre választ, de nem figyeltél rá. Sokszor ránéztem már gagyi videódra, néhol egyértelműen halszem van benne, egyszer görbül a horizont, utána pár másodperc múlva hirtelen meg sima.
Ez nem elég feltűnő?
A sok közül egy időpontot is kiírok hogy megértsd:
Szerinted miért nem látható egy kilátóból minden? Azért mert egy bizonyos táv után igen a szem nem képes látni az adott tárgyat. De mondjuk az egy jobb teleszkóppal visszahozható. Tehát nagyon nem a görbület miatt tűnik el, hanem szimplán csak túl messze van ahhoz hogy lásd.
"Te akkor láthatsz valamit a szemeddel ha annak a valaminek a fénye eljut hozzád."
??? Ezt komolyan gondoltad? ?????????
Annak a fénye hogy jutna el hozzád ami túl messze van? Te se valószínű, meg úgy senki sem hogy el lát egy 5km egyenes utca végére, pedig a fénye ott van, azaz nem gátolja semmi hogy lásd, csak is a távolság! Minél jobban távolodik valami annál kisebbnek látod, magyarul egy táv után eltűnik. (Napnál, holdnál, csillagképeknél is ez történik) Tehát egyre jobban hagysz valamit el, annál biztosabb hogy kevesebbet fogsz látni, aztán semmit. :)
Attól még ott van, és egy távcsővel visszahozható a látóteredbe, és bumm látszódik is ugyanúgy.
Vagy trollkodsz, vagy nagyon átmosták az agyad.:D
300.000km-re akármit mondasz nincs a hold, se 150.000.000km-re a nap. Erre tökéletes bizonyíték a pár ezer kamera zoomolgatós felvétel, egy olyan kamera/távcső sose lesz képes olyan nagyra hozni az ekkora távolságban levő tárgyakat. Pár ezer km is brutál sok.
Erre mit is írtál?
Csillagra rázoomolsz és ott a víz a több színben pompázó, mozgó gyorsan váltakozó színes fényjelenség mögött. A saját szemeddel is látni a színváltakozást. De úgy is "ez nem az aminek látszik","nincs fókuszban" és ilyesmi válaszokat fogok csak kapni.
Még nekem is van saját felvételem.
Sigma Octantis? Van rá kapásból ennyi magyarázat csak nem néztél utána:
-
- [link]
- [link]
Csak egy jelentéktelen majom, egy porszem vagy egy gyors, pörgő csodagolyón felfoghatatlan sebességgel táguló szinte végtelen csillagokkal és galaxisokkal?
Ezek már nem nélkülöznek minden alapvető józan ész hiányt? És a teljes gondolkodás mentességet?
Az egész Föld felépítésével teljesen tisztában vannak, miközben a legmélyebb leásatás ami valaha volt az 8mérföld/12kilóméter.
Mi a véleményed azokról a videókról, amikben a felküldött rakéták az üvegboltozatot súrolják?
Meg amikor Clinton kimondja hogy áttörik, egy napon.
Milyen több kamera? Egy halszem volt az egészen, ami több random helyen elbukott! Csak a szokásos!
Megint csak elsiklasz a bizonyítékok felett! Miért nem próbálod megcáfolni őket, ha annyira elhisztek és tudtok mindent?
A fosban az van, aki nem fogadja el hogy át lett verve, de mint a szar!
Higyjétek amit akartok, + amit akárhol láttok, abban a rendkívül megbízható videóban mondanak meg máshol!
Na Pá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!