Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ősi, nagyenyedi alumínium...

Az ősi, nagyenyedi alumínium darab rejtélyére létezik más magyarázat, ami illeszkedik a jelenlegi tudományos elképzeléseinkhez?

Figyelt kérdés

Egy érdekes leletre hívnám fel a figyelmeteket. Nagyon bizarr dologról van szó. Én magam alaposan körüljártam a témát, de nem találtam olyan magyarázatot, ami a jelenlegi történelmünkbe illeszkedne. Neked mi a véleményed róla?

A Maros folyó mellett találták a hetvenes években, tíz méterrel a föld alatt.

Az alumíniumot elektrolízissel állítjuk elő és csak 200 éve tudjuk gyártani. Ez a lelet viszont legalább 10.000 éves, de a legújabb svájci vizsgálat szerint 250.000 éves és egy nagyobb szerkezetnek lehetett a része!!! Tehát logikailag két lehetőség létezik:

1 - Vagy a földön kívülről származik, vagy az

2 - előző emberiség hagyta itt.

(Nem második világháborús repülőgépé volt, mert azok nem rendelkeztek ilyen alkatrésszel. Volt egy ilyen felvetés, de azon repülőgépek egyikének alkatrészére sem hasonlított. Egyébként is, hogyan kerülne ilyen régi földtani rétegbe, őslények csontjai mellé?)

[link]

Aki szereti multimédiás formában megismerni a témát, talán ezt a videot ajánlhatnám https://www.youtube.com/watch?v=H1FBmLuPWfI

2022. júl. 4. 18:34
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
23%
Kérdező, itt sosem lehetsz okos, mert itt olyan tudósok vannak, akiknek fingjuk sincs az anyagismerethez, de lepontozni azt kiválóan tudnak. A 90-es évek UFO magazinos hozzászólását viszont felfelé pontozzák. Ezekkel nem tudsz értelmes vitát kezdeményezni, alapból eldöntötték , hogy hülye vagy és kész.
2022. szept. 24. 16:53
 32/54 anonim ***** válasza:
21%
Ja és azt hiszik a tudós urak, hogy engem majd bosszantani fog, hogy lepontoztak. Tojok a fejükre. :) :) :)
2022. szept. 25. 23:50
 33/54 anonim ***** válasza:
18%
Csak, hogy tovább életben tartsam a kérdést, nem zárnám ki, hogy esetleg létezhet más módszer is az alumínium előállítására, de ennek kicsi az esélye, de a korabeli egyiptomi festményekből , domborművekből nagy valószínűséggel megállapítható, hogy ismerték már az elektromosságot. Legalább is ezt valószínűsítik a nagy méretű izzókat és áramforrásokat megörökítő művek. Az évezredek folyamán sok technológia, találmány veszhetett a feledés homályába, melyet később újra feltaláltak, vagy sem.
2022. szept. 26. 19:40
 34/54 anonim ***** válasza:
77%
#34 - tudnál linkelni hiteles forrásokat olyan műtárgyakra melyek "nagy méretű izzókat és áramforrásokat" ábrázolnak az ókori Egyiptom idejéből?
2022. okt. 7. 16:40
 35/54 anonim ***** válasza:
58%
"egyiptom akkumulátor" kulcsszóra felhoz pár írást. Kérdés, hogy mit tekintesz hitelesnek ? Ha a régészek véleménye az, akkor hiteles. Úgy tudom meg is építették az izzót és működött.
2022. okt. 7. 18:08
 36/54 anonim ***** válasza:
37%
2022. okt. 7. 18:14
 37/54 anonim ***** válasza:
67%

#37 A linkelt cikk egy áltudományos kamu. Galvánelemek már voltak, de azok is csak szerény kivitelben, melyekkel lehetett csiklandozni a békacombokat (vagy emberi testrészeket :-) és/vagy galvanizálni apró tárgyakat, stb..

Bazinagy izzólámpát nem gyújtott volna meg egy ilyen áramforrás.

2022. okt. 7. 18:21
 38/54 anonim ***** válasza:
23%
#38, nem tudom, nem voltam ott. Viszont régészek nagyon valószínűsítik , hogy használtak elektromosságot. Ők a szakemberek, én elhiszem nekik. Szokásod egyébként más szakemberek munkáját lehurrogni ? Feltételezem nem vagy régész, de még csak a Rubik kockát sem Te találtad fel, nem de bár?
2022. okt. 7. 18:33
 39/54 A kérdező kommentje:
Ezt én is megerősítem. Az egyiptomiak valóban ismerték és használták is az elektromosságot. A kígyó az elektromosség jelképe volt. Mindenhol ahova kígyókat rajzoltak ott elektromos berendezés volt. Mint ahogy nekünk az X a körben az izzó jele. Felhívnám a figyelmet rá, hogy a fáraók fejfedőjén is van egy kígyó jel. Ott világított valami. Aki látta abban félelmet és az Isten érzését kommunikálta
2022. okt. 8. 12:58
 40/54 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező - olyan naiv vagy, hogy csak boldog ember lehetsz a hátralevő életed során!

Ha a tűzön és szentjánosbogarakon kívül más világítőeszközeik is lettek volna az egyiptomiaknak, akkor az a technológia nem veszett volna csak úgy oda, mert a mesterséges világítás olyan rendkívül fontos dolog. Inkább becsüld meg a jelenkorunk kultúráját és azt, hogy ebben neked is részed lehet mint felhasználó - és akár művelő is - ha felnősz hozzá!

2022. nov. 5. 23:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!