Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A túl könnyű életkörülmények...

A túl könnyű életkörülmények miatt a délen élő emberek átlagban kevésbé intelligensek, mint az északon élők?

Figyelt kérdés

Szerintem ez a térkép magáért beszél:

[link]

2022. jún. 3. 21:26
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Egyrészt ez nem az én elméletem, másrészt szerintem leírtam, hogy a magyarok igen sokat adtak ennek a világnak, a gyufától kezdve a hidrogén bombáig elég sok mindenben részt vettünk. De megemlíthetnénk az alsó gatyát, vagy épp a kengyelt is, ami a sztyeppei örökségünk részeként került Európába.

Másrészt a magyarok nem különíthetőek el élesen a németektől, például nekem és még sok más magyarnak is vannak sváb ősei.

2022. jún. 5. 13:07
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
2022. jún. 5. 13:18
 33/43 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk most már egyértelmű, hogy ez egy ilyen tudományosnak álcázott -bár az álca már lejött- szóval mezei kis fajelméleti kérdés, de ha nem az volna, akkor is, nem tűnik fel valami ott Afrika keleti részén???

MADAGASZKÁR? Hogy lehet az, hogy egy full feketeafrikai országban így hopp magasabb az IQ! Mozambikban ha jól látom csak 64 míg Madagaszkár 82? 🤔 Egymás mellett! mégis a hülye fekák ott majdnem 20 ponttal okosabbak!

Amúgy ha Mozambikban 64 volna az IQ -mármint valóban- akkor lenne egy országunk, ami konkrétan szellemi fogyatékosokból állna.

2022. jún. 5. 13:30
 34/43 anonim ***** válasza:
0%
Mert Délkelet-Ázsiából népesült be.
2022. jún. 5. 13:34
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
34! Mi?
2022. jún. 5. 14:09
 36/43 anonim ***** válasza:
0%
Ez így van... Feketék is jöttek de jóval később.
2022. jún. 5. 14:13
 37/43 Tom Benko ***** válasza:
86%

Hogy mit adott a Fekete Afrika az emberiségnek? Például kőbaltát. Barátom, azt konkrétan a semmiből kellett létrehozni, olyan szintű absztrakcióval, ami a térképed alapján nem lehet az afrikaiak sajátja. A továbbfejlesztése már lényegesen egyszerűbb.

Hogy miért nincsenek Afrikában kutatóintézetek meg Nobel-díjasok? Érdemes lenne némi történelemet tanulni. De képzeld el, pár száz évig az afrikai népeket elnyomták, elzárták, kb. beszélő szerszámnak tekintették. Előtte pedig igencsak fejlett kultúrájuk volt. Gondoljunk a Szongáj Birodalomra vagy Zimbabwére. Ezt kell behozni úgy, hogy a gyarmatosítók kivonulása után egy csomó lappangó probléma a felszínre tört, valamint még mindig igen erős a vallási fundamentalizmus.

2022. jún. 6. 01:44
 38/43 A kérdező kommentje:

"Hogy mit adott a Fekete Afrika az emberiségnek? Például kőbaltát."

Szóval semmit. Egyszerűbb lenne bevallani, hogy nem adtak semmit.

"Hogy miért nincsenek Afrikában kutatóintézetek meg Nobel-díjasok? Érdemes lenne némi történelemet tanulni. De képzeld el, pár száz évig az afrikai népeket elnyomták, elzárták, kb. beszélő szerszámnak tekintették. "

De persze ez csak a puszta véletlenek sorozataként alakult így, véletlenül sem azért, mert képtelenek voltak megvédeni magukat.

2022. jún. 6. 09:23
 39/43 anonim ***** válasza:
11%
Fejletlenebb az agyuk, ezt kimondta egy Nobel díjas tudós is, jól meg is hurcolták.
2022. jún. 6. 09:30
 40/43 Tom Benko ***** válasza:
76%

Hát, haver, ha neked a kőbalta semmi, aminek a megalkotása _sokkal_ nagyobb lépés, mint a továbbfejlesztése, akkor nagyon el vagy tévedve a világban.

Nem puszta véletlenként. És nem azért, mert képtelenek voltak magukat megvédeni. Bár volt, ami ellen nem volt védelmük. Ilyen például az aljas, hittérítésnek álcázott hódítás.

2022. jún. 7. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!