A természettudomány szemszögéből létezik a véletlen?
Erre mondanál egy példát?
Vegyünk mondjuk egy nátrium atomot. Tudjuk hogy a külső elektronhéján van egy elektron, és hogy az a héj mekkora térrészt fed le.
Alap definíció szerint egy elektron héj, vagy orbit az a térrész amiben az elektron/ elektronok 92% esélyel megtalálható. Ez már önmagában egy véletlenen múlik. De ha mondjuk ennek a térrésznek a felét átvizsgáljuk az elektronért vagy abban a térrészben lesz vagy nem. Ez teljesen véletlen.
A kvantummechanikában csak véletlen van.
Más, igazi véletlent nem ismerünk.
"Amikor valaminek nincs oka"
Ez a determinált vs. sztochasztikus univerzum kérdésébe vezet. Egyelőre a kvantummechanika arra utal, hogy a világegyetem nem determinált. Ha determinált lenne, akkor semmi nem történhetne ok nélkül.
Na nézzük a használt szavakat :
A természet jelentése : Az anyagi világ, vagyis az ANYAG -ENERGIA- TÉR- IDŐ. A természettudomány ezzel foglalkozik.
A Véletlen jelentése : Nem én véltem valamit.
A VÉL egy régi magyar szó és azt jelenti, hogy Gondol.
Például a Vélemény az egy gondolat valamiről.
Az anyagi világ csupa mozgás, de az összes mozgás, valami régen elindított mozgás folytatódása.
Kivétel, ha egy szellemi lény, például egy Emberi lény , jelen időben, tervszerűen megváltoztatja a mozgásokat az anyagi univerzumban.
DE ez sem véletlen, mert ez az ember kigondolta és végrehajtottaz anyagi univerzumban a változást. Tehát vélve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!