A DNS tűzálló? És ha igen, miért?
#2
“42 fokon ugyan úgy kicsapódik, mint a többi fehérje.”
Ilyen rövid mondatban ennyi hülyeséget…
- A “többi fehérje” szókapcsolat miatt felteszem, hogy a DNS-t is fehérjének hiszed. Nem fehérje.
- Szintén nyilván azt gondolod, hogy minden fehérje kötelezően kicsapódik 42 fokon. Ez nem igaz, 42 fokot nagyon sok fehérje tök jól kibír, és amelyik nem bírja, annak is jó sokáig tart kicsapódnia.
- A DNS-t is ki lehet csapni, de nem magas hőmérséklettel.
- Magas hőmérsékleten a DNS-t denaturálni lehet, ami nem ugyanaz mint a kicsapás. A denaturálás a két szál szétválását jelenti, 80-95 fok között történik és ha lecsökken a hőmérséklet, akkor vissza is alakul.
#OP
Minden szerves anyag, ami ehető az bizonyosan éghető is. A DNS a 4 nagy tápanyag csoport egyike, úgyhogy szerves anyag, ehető is, tehát…
5
Par het,honap,ev es hallunk a médiában egy hirt ahol egy abberalt gyilkos ezekre keresett ra a neten hogy eltuntessen egy hullat.
#6
lehet, hogy viccnek szántad, de azért ne feltételezzük ilyet.
egyébként csak egy tipikus fölösleges tényeket posztoló instagram oldal terjeszti ezt a dolgot. kissé szkeptikus voltam, így gondoltam felteszem itt a kérdést, hogy megbizonyosodjak róla, hogy totál baromság. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!